Winelovers Wine Awards 2024

06. 28. - 06. 30.
CímCorinthia Hotel Budapest
1073 Budapest,
Erzsébet körút 43-49.
Esemény típusaBorverseny
E-mail címfacebook esemény
TérképMegjelenítés térképen
Négy év sikeres „Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor” mustra után a borverseny és a Winelovers 100 kiadvány referenciapont lett Magyarországon a borászok, a kereskedők és a fogyasztók számára. 2022-től nemzetközi borversenyként Winelovers Wine Awards néven kibővítettük az eseményt, és nem titkolt célunk, hogy idővel Közép- és Kelet-Európa (CEE) legjelentősebb borversenyévé váljunk. 
A Winelovers Wine Awards bírálóinak csapatát neves külföldi véleményformáló szakemberek, számos Master of Wine, borkereskedők és sommelier-ek végzik, akik hangsúlyos országos és nemzetközi kommunikációjukkal járulnak hozzá a hazai borok ismertségének és elismertségének további növeléséhez. 

Elnyerhető díjak a Winelovers Wine Awards-on
Grand Gold: 95 pont vagy afölötti bor
Gold: 90–94.99 pont
Silver: 87–89.99 pont
Bronze: 84–86.99 pont
Commended: 82–83.99 pont
 
Best of Country: ha egy országból legalább 10 minta érkezik, a legtöbb pontot és legalább aranyérmet elért bor részesül ebben a különdíjban.
Best of Grape Variety: ha egy adott fajtából legalább 10 minta érkezik, a fajtán belül a legmagasabb pontszámot elért és legalább aranyérmes bor kapja ezt a különdíjat.
Best of Indigenous Grape Variety: a versenyre benevezett őshonos szőlőfajták közül a legmagasabb pontszámot elért fehér vagy fekete szőlőből készült bor különdíja.
 
Az alábbi videóban a zsűritagok mondják el, miért éri meg nevezni a borversenyre.