Food & Wine: Gasztronómiai trendek 2016-ban
Január 03. 15:28
A Food & Wine éttermi trendekről, gasztronómiáról szóló előrejelzésének gerincét az 1 millió éttermet és vendéglátóhelyet tömörítő, s ezzel az iparágban a legbefolyásosabbnak számító National Restaurant Association (NRA) legfrissebb felmérése adja - szögezi le már a cikk elején Csíki Sándor, gasztrobloggel.
2016 Top 20 étel trendje – National Restaurant Association (2016)
- Helyi eredetű húsok és tengeri alapanyagok használata
 - A séf által meghatározott fast-casual koncepciók (új)
 - Helyben termesztett termékek használata
 - Hiper-lokális beszerzési források (például az étterem kertjéből)
 - Természetes alapanyagok/ minimálisan feldolgozott élelmiszerek
 - A környezet fenntarthatósága
 - Egészséges gyermek ételek
 - Új metszésű húsok
 - Fenntartható tengeri élelmiszerek
 - Házi/ kézműves fagylaltok
 - Etnikai ízesítők, fűszerek (lásd: Sriracha, az eredeti cikkben)
 - Autentikus nemzetiségi konyhák
 - Márkázott tanyasi és birtok-termékek
 - Kézműves mészárszék
 - Ősi gabonafélék
 - Nemzetiségi konyha inspirálta reggelik
 - Friss/ házi kolbászok (új)
 - Házi/ kézműves savanyúságok
 - Az élelmiszer-veszteség csökkentése/ kezelése
 - Street food/food trucks
 
Az elmúlt 10 évben legnagyobb mértékben növekedett kulináris trendek
- Helyi beszerzési források 44%
 - Gluténmentes konyha 21%
 - A környezet fenntarthatósága 13%
 - Etnikai konyhák és ízek 12%
 - Az ételek tápláló tulajdonságai 8%
 - Egyéb 1%
 
A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni!
