Az Alapfokú Borszakértő tanfolyam magában foglalja a WSET Level 1 Award in Wines - WSET Alapfokú kurzusát, valamint a magyar borok átfogó ismeretét. A képzés során a hallgatók alapszintű kóstolási, bor és étel párosítási ismereteket szereznek, s emellett betekintést kapnak a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba.
A tanfolyam során alapszinten bemutatják a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.
A tanfolyam az alábbi modulokból épül fel:
A tanfolyam az alábbi modulokból épül fel:
- WSET Systematic Approach in Tasting Wine / kóstolási ismeretek
- Bor és étel párosítás
- Legfontosabb nemzetközi szőlőfajták
- Nemzetközi alapborok
- Magyarország borvidékei
- Szőlőtermesztés és borkészítés
A modulok időtartama 4 óra/ fél nap, az oktatás minden nap 9.30 órától 17 óráig tart, dél körül egy egy órás ebédszünettel.
A kóstolt borok száma: 28
A három napos tanfolyam utolsó délutánján a hallgatók feleletválasztós tesztkérdéseket oldanak meg. A vizsga az alpfokú képzések esetén kötelező, külön díja nincsen. Sikeres vizsga esetén a hallgatók a londoni Wine & Spirit Education Trust oklevelét kapják, amelyet a világ 300 országában ismernek el, ezen kívül a Gourmet & Borakadémia alapfokú borszakértő oklevelét is megszerezhetik.
A tanfolyam díja: 36.220 Ft + áfa
Jelentkezési feltétel: betöltött 18. életév.
A tanfolyamok minimum 6 fő részvételével indulnak. A tanfolyam elmaradása esetén a regisztráció bármelyik későbbi időpontban megrendezésre kerülő kurzusra érvényes.
A tanfolyam díja: 36.220 Ft + áfa
Jelentkezési feltétel: betöltött 18. életév.
A tanfolyamok minimum 6 fő részvételével indulnak. A tanfolyam elmaradása esetén a regisztráció bármelyik későbbi időpontban megrendezésre kerülő kurzusra érvényes.
Időpontok:
- 2013. január 11. 09:30 - 2013. január 13. 17:00 (Budapest, Hold u. 21.)
- 2013. február 02. 09:30 - 2013. február 09. 17:00 (Budapest, Hold u. 21.)
- 2013. február 22. 09:30 - 2013. február 24. 17:00 (Budapest, Hold u. 21.)
- 2013. március 15. 09:30 - 2013. március 17. 17:00 (Budapest, Hold u. 21.)
- 2013. április 06. 09:30 - 2013. április 13. 17:00 (Budapest, Hold u. 21.)
A tanfolyamra befizetett összegeket a Gourmet és Borakadémiának nem áll módjában visszatéríteni, de bármilyen későbbi tanfolyam időpontra vagy kóstolóra átruházhatók.