Felvidéki, erdélyi, délvidéki és kárpátaljai borászokkal léptük át a határokat a PinceszerenMájus 9-én többször is átléphettük határainkat a Vajdahunyad Várában: háromévnyi kihagyás után immár második alkalommal került ugyanis megrendezésre a külhoni magyar borászatokat bemutató Pinceszer.
Az online vagy a személyes WSET tanfolyamot válasszam?Ha a borokról szeretnél tanulni, a legkézenfekvőbb út beiratkozni egy WSET kurzusra. A WSET ugyanis közös nyelvet ad azoknak, akik a borokról szeretnének beszélgetni, emellett egy jól működő és világszinten elismert rendszer. Választhatod az online és az offline képzést is. Megmutatjuk, mi a különbség közöttük!
Miért imádják a rajnai rizlinget a sommelierek?A Dr. Czurda Henrik által szervezett nem mindennapi BOR & ÉTEL HARMÓNIA workshop ötlete azért született, hogy a résztvevők az érzéki tapasztalataik által fejtsék meg, hogy egyes ételtípusokhoz milyen borok illenek leginkább, és arra is választ kapjanak, miért van az, hogy bizonyos ételek bizonyos borokkal alkotnak tökéletes harmóniát. Henrik nem titkolt célja az volt, hogy bemutassa, milyen sikeres választás a rajnai rizling a gasztronómiában.
Lázba hozták az olasz borok szerelmeseit is"Remek alkalom arra, hogy tanuljanak, kapcsolatokat építsenek, beszélgessenek a borászokkal, szakértőkkel, belelássák magukat kicsit a borász szakma rejtelmeibe és persze mindezt kiváló borok társaságában tegyék meg."
Soha nincs elég korán egy kékfrankos mesterkurzushozKellemesen sütött a nap szombat reggel 9-kor, amikor a taxis az autóban megkérdezte, hová megyek. Mikor mondtam, hogy borkóstolóra, kibukott belőle, hogy nincs ahhoz kicsit korán?
Amikor egy nap alatt az egész világ megfordul a borospoharadbanMárcius 19-én második alkalommal valósulhatott meg „Az Év Első Borfesztiválja” szlogennel 2020-ban útjára indult Winelovers Grand. Sajnos tavaly a rendezvény a járvány miatt elmaradt, így hozzám hasonlóan több mint 1500 borrajongó gondolta úgy, hogy a múlt szombati eseményen egyszerűen kötelező a részvétel.
Az év első borfesztiváljának legszebb furmintjaiTOP3+1 furmint Ripka Gergely, a Tokaj Guide szerzőjének válogatása a Winelovers Grand legjobb furmintjaiból.
10 év múlva igényes borfogyasztó csak az organikus borért lesz hajlandó fizetniA múlt heti jubileumi Borkonferencián hangzott el a fenti mondat, ahol ezúttal kiemelt szerepe volt az organikus borkészítésről való beszélgetéseknek. Borászok az ökológiai borok készítésének tapasztalatairól meséltek, és arról, hogy mi volt a fő motivációjuk, amikor ezt az utat választották.
A bor, ami egy kicsit a tiéd isAz egészen új koncepció szerint útjának indult sorozat nem csak közösségépítő, de tényleg a borszerető közönségnek szól.