Winelovers Wine Awards: három év alatt az egyik legjelentősebb hazai szervezésű borversennyé váltA világ minden tájáról érkeztek zsűritagok Budapestre, hogy a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Winelovers Wine Awards-on bíráljanak. A versenyre nevezett borok száma idén 868 volt, ezzel a megmérettetés a tételek mennyiségét tekintve is a hazai szervezésű borversenyek rangos szintjére emelkedett.
Mit mondanak a bor importőrök? A Winelovers Wine Awards kísérőrendezvényén, a Meet the Buyer-en kérdeztük őket. A válaszaikat több részletben ismertetjük.
A tipikus borok mellett igazi kuriózumokkal érkeztek a borászokA Budapest szívében, az InterContinental Corso teraszán megrendezett Winelovers Summer Opening Party-val hivatalosan is megérkezett a nyár.
Képzeletbeli menüsor nagyon is valóságos borokkalEmber legyen a talpán, aki a Winelovers Grandon az összes pincészettől kóstol valamit. Aki egyszer is megtapasztalja, milyen elveszni a felvonuló tételek kavalkádjában, az később biztosan készít egy előzetes tervet arra vonatkozóan, hogy milyen szempontok mentén kezdi a kóstolást. Fel lehet térképezni egy borvidéket, össze lehet kóstolni különböző régióknak egy adott szőlőfajtából készült borait, de hosszasan el lehet időzni egy-egy borstílusnál (pezsgők, édesek stb.) is. Mi ezúttal egy végtelenül egyszerű szempontot követtünk: egy elképzelt menüsorhoz választottuk ki a legmegfelelőbb borokat a kínálatból.
Pezsgő borvidékek: az egész országból érkeztek buborékok a legnagyobb hazai boros eseményreTöbb évtizedes múlttal rendelkező, néhány éve működő, és határon túli borászatokkal egyaránt találkozhattunk a Winelovers Grandon. A pezsgők nagyon népszerűek voltak, szerencsére szinte minden borvidékünkről érkezett buborékos ital, így volt miből választani.
Vajon van olyan hazai borstílus, ami nem volt ott a Winelovers Grandon?Zero dosage pezsgőtől pét-nat-on és száraz fehéreken át a tokaji aszúkig és csúcs vörösekig egyszerűen minden hazai borstílusba belekóstolhatott az, aki részt vett a borvilág legnagyobb hazai kóstoló eseményén.
"A versenyképesség a szőlőben kezdődik, a hibátlan bor alapvető követelmény"Kókai Nagy Tímea "témáról témára" tudósítása a 2024-es Borkonferenciáról.
Halimba Crystal gyárlátogatás és pohárteszt az In Vino Lidia 6. születésnaponA hazai borászati szakma elismert képviselői, lenyűgöző helyszínek, csillogó kristálypoharak, hagyományos üvegfúvási technika, fenséges borok, ínycsiklandó ételek – mindez az In Vino Lidia 6. születésnapi eseményén!
“A jó sztorik, a jó élmények valahogy mindig a borhoz és a pezsgőhöz kötődnek”A résztvevők mondják el, milyen volt a 7BOR7KOR pezsgőkóstoló.