"A versenyképesség a szőlőben kezdődik, a hibátlan bor alapvető követelmény"Kókai Nagy Tímea "témáról témára" tudósítása a 2024-es Borkonferenciáról.
Halimba Crystal gyárlátogatás és pohárteszt az In Vino Lidia 6. születésnaponA hazai borászati szakma elismert képviselői, lenyűgöző helyszínek, csillogó kristálypoharak, hagyományos üvegfúvási technika, fenséges borok, ínycsiklandó ételek – mindez az In Vino Lidia 6. születésnapi eseményén!
“A jó sztorik, a jó élmények valahogy mindig a borhoz és a pezsgőhöz kötődnek”A résztvevők mondják el, milyen volt a 7BOR7KOR pezsgőkóstoló.
Újvilági sztorikat és borokat ismerhettünk meg az Araz Étterem borvacsorájánNagy sikere volt az Araz Étterem által szervezett borvacsorának, amelynek apropóját Kupa Enikő és Kovács Tibor „Borgőzös Évszázadok” című könyvének megjelenése adta.
A csökkenő kereslet passzív elfogadása helyett egy emelkedő trendbe lehet aktívan kapcsolódniDr. Prónay Bencét, a Borkonferencia főszervezőjét kérdeztük az idei legfontosabb témákról: az alkoholcsökkentett-, és mentes borokról és a mesterséges intelligencia szerepéről a borászatokban.
Lőttek a száraz novembernek: rekordmagas látogatószám volt múlt szombaton a hazai vörösborok legnagyobb kóstolójánKimondottan vártam ezt az idei kóstolót, amelynek ismét az elegáns Corinthia Hotel adott otthont, hiszen idén a megszokottnál is több kis, családi pincészet örvendeztette meg a résztvevőket a bordói típusú vörösboraikkal, ami számomra mindig nagy öröm. Szeretem, ha új történeteket ismerhetek meg, lelkes, innovatív borszakértőkkel beszélgethetek, és mindezt kiváló borok társaságában tehetem.
Nem maradnak a rajongók Czurda Riesling nélkül: 2024-ben jönnek az új palackok!Czurda Henrik évekkel ezelőtt a német stílusú rizlingek hazai példáit mutatta be, amelyeket mind a fogyasztók, mind pedig a gasztronómia nagy elismeréssel fogadott. A hazai és nemzetközi sikerek sorra érkeztek, és a borszerető közönség megbizonyosodhatott arról, hogy prémium bort vásárol, amikor a Czurda rizlingek valamelyikét teszi bele a kosarába.
Kövesdi Zsófia sikere igazolja, hogy a villányi terroir alkalmas a világelitbe tartozó vörösborok készítéséreNémetország legnagyobb internetes borászportálja, a selection-online.de Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok vezető borászát az „Év Nemzetközi Női Borásza 2023„ címmel tüntette ki.
A 2006-os Szepsy 6 puttonyos aszút szolgálták fel a borversenyek “Oscar-gáláján”Ahogy arról tavaly beszámoltunk, a 2022-es Golden Vines Awards-on Szepsy István a Best Fine Wine Producer in Europe Award, a Szepsy Pincészet pedig a Hall of Fame Award díjat nyerte el, vagyis Szepsyék két kategóriában is a legtöbb szavazatot kapták, amelyre a díj életében még soha nem került sor. Az idei eseményt október 13. és 15. között Párizsban rendezték, több mint 20 programmal szerte a városban. Mint tavalyi győztesek, Szepsyék ezúttal is meghívást kaptak, és a Párizsi Operaházban tartott gálavacsorán az ő aszújuk is szerepelt többek között a világ egyik legdrágább és legritkább bora, a Liber Pater, valamint a Domaine Arnoux-Lachaux, a Dom Perignon vagy a Château d'Yquem tételei mellett.