Pünkösdi Nyitott Pince Napok

2013. május 18-19-20-án országszerte több mint 100 pince várja nyitott kapukkal a borbarátokat. Magyarország csaknem valamennyi borvidékén és bortermő helyén bekukkanthatunk a pincészetek, borozók, borházak, vinotékák és borvendéglők színfalai mögé. A pünkösdi pincehangulatra idén könnyű lesz a felkészülés, hiszen a Nyitott Pincék Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. május 6-tól 5 napon át tartó BorOskolát szervez, ahol a „legjobb” tanulók borkóstolót, birtoklátogatást, borválogatást nyerhetnek.
Pünkösdi Nyitott Pince Napok
 
A fesztiváloktól a borvacsorákig számtalan lehetőség van borok kóstolására, ám sokan szívesebben hallják a bor készítőjétől mindazt, amit a kóstolt tételről tudni érdemes. Gyakran ez jelenti azt a maradandó élményt, ami miatt a vendég a pince „nagykövetévé” válik, és amiért időről időre visszatér. A Nyitott Pince Napok célja, hogy a borvidékek megismerése mellett a közvetlen emberi kapcsolatokat is ápolja. A programot a Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében nyolcadik alkalommal tartják meg pünkösd hétvégéjén.
Ezen a hétvégén előzetes regisztráció nélkül is bárki betérhet majd a www.nyitottpince.hu és a www.itthon.hu oldalakon felsorolt pincékbe kóstolóra és egy jóízű beszélgetésre. Szombaton, vasárnap és hétfőn a borkedvelők hangulatos pincetúrák
Pünkösdi Nyitott Pince Napok
során fedezhetik fel a legrangosabb pincészeteket és a kincseket rejtő apró, kézműves borászatokat. Az akcióban részt vevő pincék a három napból legalább két napon 10 és 19 óra között nyitva tartanak, a gazda, borász vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket. A nyitott pincékben legalább 3 -féle bort lehet 10-50 százalékos kedvezménnyel megkóstolni. A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen nyílik lehetőség a pince és a szőlőbirtok bejárására; s a borok mellett finom falatokkal is kínálják a betérő vendéget.
A legtöbb nyitott pince a Balatonfüred-Csopaki, a Tokaji, a Móri és a Szekszárdi borvidéken várja majd a bortúrázókat, ám országszerte több mint 100 pince várja a borra és tudásra szomjazókat. A tájékozódást Bortúra Kalauz is segíti, amely megtekinthető és letölthető hamarosan beszerezhető lesz a Nyitott Pincék Szövetségénél www.nyitottpince.hu honlapjáról. Újdonság a Pünkösdi Nyitott Pince Napok Androidos és iOS okostelefonokkal használható pincetérképe. A QR-kód segítségével az internetes hozzáféréssel rendelkező telefonok segítenek megtalálni a látogatók tartózkodási helyéhez legközelebb eső pincét.
A játékos kedvűekre is gondolva a Magyar Turizmus Zrt. idén ismét nyereményjátékot hirdet „BORoskola” címmel a jatek.itthon.hu oldalon, ahol rengeteg értékes nyereményt – borokat, borkóstolókat – sorsolnak ki a szerencsések között.
Azok számára, akik kíváncsiak a bor keletkezésének körülményeire: a tájra, a borvidékre, a borkészítő műhelyre, a hűvös pincékre, a jó illatú hordókra és megannyi „titokra”, itt a remek alkalom, hogy néhány napra vérbeli borturistává váljanak, és akár messzebbre is elutazzanak egy-egy borász és pincészet kedvéért.
Pünkösdi Nyitott Pince Napok
Hogyan használja a QR-kódot?
A kód erre a linkre mutat:

Fontos:
Megnyitáskor válassza a térképes megtekintést!
Kérjük, engedélyezze a GPS helymeghatározást, kapcsolja be a mobilinternetet. Ne feledje, a térképes navigálás magasabb adatforgalmat generál.