Liszkay-Pálffy BorDuett vacsora az Araz Étteremben, december 11.

Az Araz Étterem folytatva egyedülálló borvacsorái sorozatát, ez alkalommal az Észak-Balaton vidékére, a Liszkay borászathoz, valamint a Káli-medencében található Pálffy Pincészetbe kalauzolja vendégei.
A Balaton északi partjának Toszkánát idéző táján egy festői, eldugott település hívogat – ez Monoszló. Mediterrán mikroklímájával már az ókori rómaiak is felismerték azt, hogy kiváló vörösborok készíthetők itt, a Káli-medence lankáin termő szőlőből. A Liszkay család itt alakította ki borászatát azzal a szilárd elhatározással, hogy ötvözik a hagyományos és a modern borászati eljárások legjavát. Az ásványokban gazdag talajával Magyarország legértékesebb szőlődűlői között szerepel és adja aranyérmes borait. Vörösborok közül a Cabernet Sauvignon és a Cabernet Franc számos díjban és elismerésben részesült.
A Pálffy pincészet évszázados családi generációkon alapul. A szőlőterületek a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin fekszenek. A jelenlegi 4,5 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon szőlőt termelnek. Legújabb területüket Syrah fajtával telepítették be. Boraikat hagyományos, kézműves módszerekkel készítik. Jellegzetes ízüket a vulkánikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja.
A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított ételsorukat kínálják.
Időpont: 2014.12.11. (csütörtök) 19:00
A borvacsora menüje
  • Liszkay Pinot Noir Rosé 2013 - Pálffy Törökugrató Rosé 2013 - Házi hurka pogácsával
  • Liszkay Pinot Noir 2011 - Pálffy Olaszrizling válogatás 2013 - Illatos kacsamell cékla carpaccioval
  • Liszkay Merlot 2011 - Pálffy Szürkebarát 2012 - Füstölt mogyorós csülök hántolt búzával
  • Liszkay Cabernet Franc Giulia 2012 - Pálffy Juhfark 2013 - Sókéregben sült hátszín szotyis nudlival és licsis pecsenyeszafttal
  • Liszkay Cabernet Sauvignon 2011 - Pálffy Furmint 2012 - Fácán húsa szalmaburgonyával, szezámos almaraguval és szedres csokoládészósszal
  • Liszkay Monoszlói Cuvée 2008 - Pálffy Cabernet Sauvignon 2011 - Kávéban ázott keltészta vörösboros fügével és csokihabbal
Ár: 10.900 Ft/fő
A parkolás ingyenes a Zara Hotel Nyár utcai mélygarázsában.
Érkezés: 18:50-ig. A szervezők kérik az érkezési időpont pontos betartását. A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges.
Asztalfoglalás
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu