Pezsgő nyáresti élmény a Dunán - 10 stand, amit mindenképp látogass meg a River Night-on!Nézzük, kik azok, akiknek egy-egy borát mindenképp érdemes megkóstolnod az Európa hajón július 24-én!
Két csúcstermék legjobbjai voltak jelen a Winelovers év végi kóstolóján„A pezsgőkultúra nem csak a Champagne”. A fenti mondattal indult el a második, egyébként a crémant-ok világába betekintést adó pop-up kurzus december 27-én az InterContinental Budapestben, de ne szaladjunk ennyire előre. A Winelovers Pezsgő és Aszú nevű rendezvényén jártam.
A trendek jönnek-mennek, de a magas minőségű boroknak mindig meglesz a közönsége A Bordói November idén is számos meglepetést tartogatott, és nem volt hiány nagyszerű vörösborokból. A választék rendkívül széleskörű volt, így igazi kihívást jelentett végigkóstolni a különböző tételeket, ennek ellenére igyekeztem minél több pincénél, minél többféle vörösborral megismerkedni. Az ízek és illatok sokszínűsége mellett kíváncsi voltam arra is, hogy a borászok és borászatok szakemberei hogyan látják a vörösborok jelenlegi és jövőbeni helyzetét, és hogyan fér meg a bor az egészségtudatosság és a gasztronómia világával. Mindezeket szem előtt tartva igyekeztem egy átfogó képet kapni a borok és a borászatok dinamikusan változó világáról. - Sisa Barbara beszámolója.
Egyéniségek vagy közösségek - Hogyan látják a borászok borvidékük jövőjét? Április 1-jén ismét – talán most már azt is mondhatjuk, szokás szerint - borokkal és borszerető vendégekkel telt meg a budapesti Corinthia Hotel, elérkezett a Winelovers Grand 2023 napja. Az eseményen idén nem csak több mint 150 hazai kiállító összesen 700 tételét kóstolhattuk meg, de – ahogy az lenni szokott - nemzetközi tételekkel, sörkülönlegességekkel és párlatokkal is ismerkedhettünk. Ha pedig a kóstolásnál is többre vágytunk, mesterkurzusokon és pop-up előadásokon bővíthettük tudásunkat.
Önismereti játék, közösségi élmény és felfedező kalandÍgy zajlott az idei Winelovers River Night a Duna vizén.
Hazai borokkal indítottuk be a nyaratEgy fülledt nyári este, 20 magyar pincészet borai, dunai panoráma és sok kikapcsolódásra vágyó ember – ilyen volt a Winelovers Summer OPENING Party az Intercontinental Hotel teraszán.
Koch Pálma: „Szeretnék egy nap olyan jó borász lenni, mint apu”A februári Winelovers Grandon már bemutatta első borát Koch Pálma, a tavaly az Év bortermelőjének választott Koch Csaba lánya. Van, amiről másképp gondolkodik, mint édesapja, miközben hatalmas tudásvágy lakozik benne – most éppen dél-afrikai gyakorlatán értem utol.
Koch Csaba az Év Bortermelője 2019-ben - interjúMa már az Alföld homokos talajú szőlőseiből származó borok is az élvonalba érnek a történelmi boros hagyományok távlataiban ismertebb borrégiók palackjai mellett. Így gondolja ezt a szélesen vett borászszakma is, hiszen 2019-ben az Év Bortermelője Magyarországon elismerését Koch Csaba borász nyerte el. Bár Villányban is vannak ültetvényei, elsősorban a Hajós-Bajai pincészetében kezdett elhivatott munkáról nevezetes. Beszámoló a díjátadóról és mini interjú a győztessel.
Európa legjobb pincéi közé került a Koch BorászatAz Európai Bor- és Gasztonómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) a XVII. Kongresszusán a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Hajós-bajai és a Villányi Borvidéken is aktív Koch Borászatnak.