Fröccs

Elárulták mennyibe kerül Jamie Oliver budapesti étterme

November 29. 20:34
Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group ügyvezető igazgatója a magyar gasztronómia aktuális kihívásairól és jövőbeli terveiről beszélt a Portfolio-nak. Elárulta, hogy az új étterem bekerülési költsége több száz millió forint. A projekt banki finanszírozással valósul meg, a MagNet Magyar Közösségi Bank segítségével.
 
Jamie Oliver itt lesz Budapesten a megnyitási időszakban. Zsidaiék egyébként Jamie, "Feed Me Better" nevű iskolaebéd-programját is szeretnék Magyarországra hozni. Lobbiznak azért, hogy a programot itthon is építsék be az oktatásba. Zsidai szerint az első, legfontosabb lépés egy olyan oktatási program lenne, amelyben a tanárokat és diákokat is az étkezéssel és alapanyagokkal kapcsolatos tudatosságra nevelik.

A bortól is szárad a bőr...

November 29. 14:47
Télen sokan küzdenek a száraz bőr problémájával, amit tetéz az, hogy a szakértők szerint a kávé- és alkoholfogyasztás is dehidratációhoz és száraz bőrhöz vezethet.
 
Itt összegyűjtöttek pár tanácsot, amelyek betartása segíthet elkerülni a száraz bőrt:
 
  • Használj párologtatót!
  • Kerüld a durva bőrtisztítókat!
  • Válaszd a megfelelő bőrápolót!
  • Igyál sok vizet!

Fantasztikus szlovák ételek, a sztrapacskán túl

November 29. 11:52
Fantasztikus szlovák ételek, a sztrapacskán túl
 
A Mindmegette.hu olyan szlovák specialisokat sorol, amelyek nagyon jellegzetesek északi szomszédunknál.
 
Ilyen a kolbászos káposztaleves (ugye milyen jól néz ki?), vagy a káposztás és a tepertős pogácsa. Persze mindezekhez recepteket is találtok itt.

Az angolok megijedtek a rákkeltő húsoktól

November 29. 09:45
Az első felmérések alapján az emberek fontolóra vették a rákkeltő vörös-és feldolgozott húsokkal kapcsolatos pánikot - írja az Origo.
 
Volt egy rákkeltő húsokról szóló felhívása az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO), és úgy tűnik az eddigi eredmények alapján, hogy a briteknél komolyan visszaesett a vörös-és feldolgozott húsok eladása. A friss felmérést az IRI Retail Advantage végezte: megállapították, hogy mindössze két héttel a húsok rákkeltő hatásainak bejelentése után több mint egymillió kilogrammal kevesebb szalonnát és kolbászt értékesítettek az Egyesült Királyságban.

Kalciummal az elme és csontok egészségéért

November 29. 07:18
Ha a kalcium szintje alacsony a szervezetünkben, akkor az memória-és viselkedészavarokat, illetve depressziót is okozhat. Nemcsak a csontoknak van rá szüksége, hanem az idegrendszernek, az izomzatnak, a hormonháztartásnak, és fontos a vérnyomás megfelelő működéséhez is.
 
A kalcium bevitelre érdemes odafigyelni, de ez sem lehet elég. "A túlzott sófogyasztás például fokozza a kalcium kiürülését a szervezetből. De nagyon fontos még a szervezet D-vitamin szintje, amely szintén befolyásolja a kalcium felszívódását; illetve az egyén fehérjebevitele: a szükséges mennyiség elfogyasztása támogatja a kalcium hasznosulását, a túlzott fogyasztás viszont éppen ellenkezően hat, fokozza a kalcium kiürülését"- írja az Origo.hu
 
Mit együnk, hogy kaciumhoz jusson a szerevezetünk?
- tejtermékek
- lazac, szardínia
- leveles zöldek: káposzta, brokkoli, spenót, sóska
- tökmag, szezámmag
- melasz
(Forrás: Origo.hu)
 
 
 

Már nem csak a Balatont lehet körbebiciklizni

November 28. 17:15
Elkészült a hiányzó szakasz, így teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi része is. A Balf és Fertőrákos közötti kerékpáros nyomvonal a szőlőterületek között megy végig, és az új szakasz megépítésén túl, a meglévőt felújították, továbbá kialakítottak vegyes használatú mezőgazdasági és kerékpáros utat is, írja az MTI.
 
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kerékpárút átadási ünnepségén kiemelte, hogy ez a kerékpárút a gazdák számára is lehetőséget jelent, egyrészt könnyebb a földek megközelítése, másrészt jobban be tudják mutatni azt a szőlőkultúrát, ami erre a tájra jellemző. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a soproni borok iránti kereslet élénkítését.
 
(Forrás: MTI)

Ez lesz az idei legmenőbb karácsonyi „zokni”

November 28. 15:18
Te is ilyen zokniba kéred az ajándékodat a Mikulástól?

Hó a szakálla, bor a csizmája... :)

Szerző: Budavári Borfesztivál2015. november 23.