Fröccs

Ezek a legjobb magyar újborok

December 01. 17:28
A 12. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválhoz kapcsolódó borversenyk eretében megválaszották hazánk legjobb újborait. Íme a top 13:
 
Ezek a legjobb magyar újborok
 
A további eredményekért kattints ide!
 

Garamvári: No Tanks. Bottles.

December 01. 12:46
Garamvári: No Tanks. Bottles.
Fotó: Graselly Balázs
 
Nyáron, a Pezsgő Szalon Nagy Pezsgő Kóstolón már láthatták a buborékos italok kedvelői, hogy Garamváriéknál komoly megújulás vette kezdetét. Ezt folytatja a családi (pezsgő)pincészet, a Mandiner már fel is tette a Youtube-ra az arculatváltást bemutató videót. Így fognak kinézni az új Garamvári pezsgők:
 

Íme, egy képen minden kihalászott tengerlakó

December 01. 10:49
Csak az Atlanti-óceánban és az Északi-tengerben ennyit halászunk. Durva, nem?
 
Íme, egy képen minden kihalászott tengerlakó

Hogy jövőre milyen kifogható mennyiségeket határozzanak meg, arra az Európai Bizottság novemberben már javaslatot is tett, eszerint 35 halállomány esetében a meglévő szinten maradna vagy növekedne a halászati kvóta, 28 halállomány esetében pedig csökkenne a teljes kifogható mennyiség - írja az Index.

2014-ben elkészült a fehér Hemina párja Pannonhalmán

December 01. 09:48
A Pannonhalmi Apátsági Pincészetnél a 2014-es évjárat nem volt olyan kiemelkedő. Így az Infusio nagy vörös házasításuk alapanyagából a fehér Hemina párját palackozták le. A merlot-ból és cabernet franc-ból készült küvét kevesebb ideig érlelték hordóban, mint az előző években az Infusiot. A 2014-es Hemina Vörös bombasztikus formában van így is:
 
75% merlot és 25% cabernet franc, amiből ebben az évben nem Infusio készült, hanem ez a házasítás. Használt hordóban érlelve 8 hónapig. Fűszeres, gyümölcsös illat, ízben szeder, áfonya, cseresznye, meggy, édesfűszerek, medvecukor, vanília, némi füst, később málnaszörp és gyalult fa. Nem hordozza magán az évjáratot a még nyers tannin kivételével, meglehetősen sűrű, kissé édes karakterű bor. Kerek és rétegzett, ámbár még fiatal tétel, jó savszerkezettel és melegítő (14,5%) alkohollal - írja a Borravaló.hu.

Így lehet karácsony a kávésbögrédben

December 01. 06:26
Kávé, tej, gyömbér, szegfűszeg, méz, vanília, fahéj, sütőtök és már kész is van a karácsonyi kávéd.
 
Hozzávalók egy személyre:
  • 1 adag presszókávé
  • 1 dl tej
  • fél dl víz
  • egy kiskanál méz
  • 2 szelet friss gyömbér
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1-2 csepp vaníliakivonat
  • fél rúd fahéj
  • 3 evőkanál sültsütőtök-püré

(Forrás: Origo.hu)

A borágazat jövőjéről tanácskoztak a Somlón

November 30. 20:00
A borágazat jövőjéről tanácskoztak a Somlón
 
2020 után drasztikusan csökkenni fognak az agrár támogatások. Ezért is fontos, hogy bízva önmagunkban, rendelkezésre álljanak azok a képességek, szándékok, melyek az együttes tudáshoz és az együttműködéshez kellenek. Fókuszba helyezve a marketinget, a válaszokat keresve rendezte meg a Tornai Pincészet az András-napi Bormester Találkozót.
 
A találkozón elsőként Tóth Péter a Nagy-Somlói Borvidék Hegyközség hegybírója a „Szőlő és bortermelőket érintő törvényi változások 2015 András-nap környékén” címmel tartott előadást. Ezt követően Dr. Májer János a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója, „Szőlő és borágazathoz kapcsolódó Nemzeti Értékeink” címmel mutatta be és tisztázta a fogalmakat a nemzeti értékek és a hungarikumok között, bemutatta annak útját hogyan válhat egy javaslat hungarikummá, mely szervek azok, akik ebben a folyamatban részt vesznek. 
 
A Bormester Találkozó harmadik előadója Geönczeöl Attila agrárközgazdász, borszakíró – a Tornai Pincészet értékesítési és export vezetője „Bor a médiában” címmel engedett bepillantást a média, azon belül is a borászati sajtó berkeibe. A borszakíró bemutatta az írott média (print és online) egyes fajtáit, azok jellemzőit és a hozzájuk tartozó megjelenési lehetőségeket.
 
A szakmai rendezvény záró előadója Klausz Melinda, közösségi média specialista volt. Előadásában elmondta, hogy ma már nagyobb odafigyeléssel kell használni a Facebookot, mint pár évvel ezelőtt, szerinte a hirdetések hatásaival hosszú távon szabad csak számolni, illetve hirdetés után az elemzéseket sem szabad elhanyagolni.

Sajtüzletet nyitott Budapesten Gianni

November 30. 18:12
Hold utcai Vásárcsarnokban mától van nyitva Gianni Annoni sajtboltja.
 
A megnyitón Gianni elmondta, hogy kizárólag magyar tejből készült olasz termékek kaphatóak az üzletben. A bolt Carlo Piccoli irányításával működik, aki 35 éve sajtmesterként tevékenykedik.
 
A Nógrád megyei Szente község-beli Maszlik Családi Gazdaság szállította tejből készülnek azok az olasz ízvilágú finomságok – mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék -, amelyek ezentúl Gianni üzletében kaphatóak - olvasható a Turizmus Online oldalán.

Béres, Holdvölgy és Gróf Buttler borok nyertek a Debreceni Bormustrán

November 30. 15:38
Kovács Pál, a Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület elnöke, a Debreceni Borozó szaklap kiadója elmondta: a bormustrára a lap bortesztjein legjobban szereplő húsz borászat kapott meghívást.
 
A borteszteken majdnem ötven borász 250 bort tesztelt, s három kategóriában választották ki a Debreceni Bormustra csúcsborait.
 
A fehér száraz bor kategóriában a tokaji Béres Szőlőbirtok és Pincészet 2011-es évjáratú Béres Lőcse furmintja kapta meg a csúcsbor minősítést.
 
A száraz vörös borok közül a Gróf Buttler Borászat Egri Syrah Superior Nagy-Eged 2011. bora lett a csúcsbor.
 
Az édes borok kategóriában a Holdvölgy Intuition No2 2008-as tokaji sárgamuskotálya nyerte el a csúcsbor minősítést.
(MTI)