Fröccs

Kóstolj mindent ami szürkemarha!

Szeptember 06. 11:09
Szeptember 11-13. között szürkemarhából készült ételek kerülnek - a pörkölttől a frissensülteken át a "szürkeburgerig" - a középpontba a Szürkemarha Vigadalomban a budapesti Vajdahunyadvárban.
 
Az ingyenesen látogatható rendezvényen kirakodóvásárral, magyar táncházzal, népzenei és hagyományőrző koncertekkel, valamint kézműves termékek bemutatójával és vásárával is várják az érdeklődőket. A gyerekeket többek között kézműves népi játékok, színpadi műsorok és pásztorkutya-bemutatók szórakoztatják - közölték a szervezők az MTI-vel.
 
A Szürkemarha Vigadalom szervezői az Együtt a Kárpát-medencei Gyermekekért Egyesülettel karöltve szeptember 13-án a nagycsaládosokat és a rászorulókat is megvendégelik egy tál szürkemarhapörköltre.
 
A háromnapos vigadalom célja Magyarország egyik legtradicionálisabb, emblematikus állatfajának, a szürkemarhának a megismertetése a nagyközönséggel.
 
A vigadalomhoz társprogramként csatlakozik a II. Budapesti Bajuszmustra, ahol különleges vitézi és pásztorbajuszokat láthatnak az érdeklődők.
(Forrás: MTI)

Csodanövény, ami stressz ellen is jó

Szeptember 06. 07:41
A közönséges, vagy kínai ördögcérna, avagy líciumcserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását:
  • a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt
  • immunerősítő
  • javítja az emlékezőképességet
  • fokozza a férfierőt
  • segít fenntartani az egészséges keringési rendszert
  • segít megőrizni a látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterinszintet
  • enyhíti a fejfájást és a szédülést
  • csillapítja a stresszt és az idegességet
  • javítja az alvás minőségét
  • elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést
  • támogatja a fogyókúrás folyamatot
  • csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát
  • enyhíti a változó kori tüneteket
  • erősíti a csontokat és az izmokat
  • segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket
  • segít megelőzni a korai öregedést
  • Ráadásul a Goji-ital nemcsak egészséges, hanem finom is. Kifejezetten kellemes íze miatt alkalmas arra, hogy a reggeli juice helyett fogyasztva megerőltetés nélkül tegyél egészséged megőrzéséért.
Tudj meg többet a Goji bogyóról a Nosalty.hu oldalon!

Rozéfröccs másként, avagy nyári forraltbor

Szeptember 05. 18:56
A nyár slágere volt a rozéfröccs, de annak érdekében, hogy szeptemberben se feledkezzünk meg a rózsaszín italról, a Drunkenkitchen.blog.hu egy ötlettel állt elő: „újragondoltuk a rozéfröccsöt, és kiegészítettük mindennel, ami jó”.
 
A hozzávalók:
Gál Kékfrankos Rosé 2014
1 doboz mascarpone vagy créme frainche, ha diétázol, válassz helyette light krémtúrót
cukor vagy édesítőszer
1 vaníliarúd
egész fahéj
méz
a tálaláshoz zabkeksz, menta
illetve a legfontosabb: válogass össze a kedvenc zöldségesednél egy-egy adag málnát, epret, áfonyát, szedret, esetleg cseresznyét, barackot    
A receptet megtalálod a Drunkenkitchen oldalán, ide kattintva. Előljáróban egy kép, amely garantáltan az elkészítésére ösztönöz :)
 
Rozéfröccs másként, avagy nyári forraltbor
Forrás: Drunkenkitchen.blog.hu
 
 
 

Itt készül a legjobb lángos Magyarországon

Szeptember 05. 15:20
679 induló közül végzett az első helyen a Fördős Lángos az idei Vénusz Lángos Voks versenyen. Az 1493 szavazatot kapó fődíjas 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt - írja az Origo.hu.
 
Fördős Dezső elárulta, mi titok: „Annak a híve vagyok, hogy igazán finom lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet. A több mint 27 éves múltunknak köszönhetően pedig szerencsére bőven volt időnk kitapasztalni, hogy milyen liszt, élesztő felhasználásával lesz jó.”

Ilyen még nem volt: nő nyerte meg a pizzasütők világbajnokságát!

Szeptember 05. 11:52
A nápolyi Teresa Iorio nyerte idén a pizzasütők világbajnokságát, ő az első nő, aki elvitte a híres nemzetközi verseny trófeáját.
 
A 42 éves nápolyi pizzériatulajdonos Iorio a világ összes tájáról érkezett mintegy 500 pizzasütővel mérte össze gasztronómiai tudását. A világbajnokság nemzetközi zsűrijét az Isztriai-félszigetről származó amerikai sztárszakács, Lidia Bastianich vezette - adta hírül csütörtökön a helyi sajtó.
 
„Győzelmemet apámnak, Ernestónak ajánlom, aki elsajátíttatta velem a pizzasütés művészetét” - hangoztatta a győztes.
 
Az idei világbajnokság résztvevői aláírást is gyűjtöttek egy Olaszországban indult kampány számára, amelynek célja, hogy a pizza felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára. Az év végéig egymillió aláírást akarnak gyűjteni a kampányt elindító Plattform Change.org honlap számára.
 
Nápoly városa évek óta küzd azért, hogy a pizzasütés helyi hagyományait oltalomban részesítsék. 2010 óta a Napoletana pizza az Európai Unió oltalma alatt áll. A pizzakészítés azonban már egyáltalán nem olasz hagyomány, az olasz pizzasütők 40 százaléka külföldi gyökerű, többek között Egyiptomból, Marokkóból származnak.
(MTI)

Milyen gyógyhatása van a levendulának?

Szeptember 05. 07:19
A levendula felhasználásának számos módja van. Levele, virága frissen és szárítva használható. Virágjával és levelével főleg a dél-francia konyhában ízesítenek főzelékeket és húst, valamint a provence-i fűszerkeverék részeként grillhúshoz és szárnyashoz használják.
 
Érdekesség, külső megjelenés
60 cm magasra növő évelő növény, szára zöld, szögletes, a második évben elfásodik. Levele szürkészöld, keskeny, illatos; virága világoskék, lila, illatos; virágzata 20 cm hosszú; aromája fanyar-fűszeres.
 
Gyógyhatás
A virágjából főzött tea enyhíti a fejfájást, nyugtatólag hat az idegekre.
 
(Forrás: Nosalty.hu)

Halkülönlegességeké a hétvége Tiszacsegén

Szeptember 04. 18:41
Harmadik alkalommal rendezik meg szombaton a Tiszacsegei Harcsapaprikás Fesztivált, ahol helyi népművészeti csoportok és ismert előadók szórakoztatják majd az érdeklődőket. Idén is lesz főzőverseny. A gasztronómiai megmérettetés reggel 8 órakor kezdődik, a szervezők minden nevezőnek 2 kilogramm harcsát biztosítanak.
 
A három legfinomabb harcsapaprikás készítőjét értékes nyereményekkel jutalmazzák - írja a Dehír.hu.

Egy kiálítás, amire el ne menj éhesen!

Szeptember 04. 16:08
Megnyílt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum első gasztrofotó-kiállítása, amely a Konyhaművészet című gasztronómiai folyóiratban 1990 és 2006 között megjelent képekből válogat.
 
Kiss Imre, a múzeum igazgatója, a Konyhaművészet 1990-2006 című kiállítás kurátora elmondta, hogy az intézmény távlati tervei között szerepel a World Press Photóhoz hasonló nemzetközi gasztrofotó-kiállítás megrendezése is, amely a múzeum ételfotó-tárlatainak sorát zárná.