Fröccs

Októberben újra Országos Étterem Hét

Szeptember 07. 12:16
A gasztronómia világában októberben ismét lesz egy olyan hét, ami tíz napig tart majd. Az Étterem Hét ideje alatt Magyarország TOP vendéglátóhelyei 3 fogásos menüsorokat kínálnak, egységesen - FIX 3.900 Ft-os áron (szervízdíjjal együtt). Fentieken túl néhány Prémium kategóriás étterem 4.900 Ft-ért, míg az Exkluzív kategória éttermei 5.900 Ft-os áron kínálják a menüsorokat. A résztvevők mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek egyedi és változatos ételeket felszolgálni.
 
A következő Országos Étterem Hét ismét tíznapos lesz, 2020. október 9. és 18. között kerül megrendezésre, több mint 100 minőségi étterem részvételével, több új indulóval és gasztro nagyágyúval.
 
Asztalfoglalás csak a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül lehetséges.
 
A minőségi vendéglátás érdekében helyek korlátozott számban lesznek elérhetőek. Ahogy az előző években sem, úgy a résztvevő vendéglátóhelyeken most sem lesz és lehet tumultus, mert szinte minden étterem átlagosan, óránként maximum 10-20 helyet tart fenn az Étterem Hét program keretében, ezzel biztonságos és kényelmes étkezést biztosítva a vendégeknek, a higiéniai követelmények betartása mellett.
 

Több mint 100 féle sör a szezonzárón

Szeptember 07. 12:12
Legalább 100 különböző kis- és nagyüzemi sörkülönlegesség, 30 már jól ismert kiállító, számtalan csapra vert hordó és egy már hagyománnyá vált sörünnep - ez jellemzi számokban a Corvin Szezonzáró Sörnapokat, amely idén is a Corvin-sétányon várja a minőségi sörélményre szomjazó érdeklődőket szeptember 16. és 20. között.

A Serfőző csapata idén ősszel sem hagy minket a hűsítő szénsavas kortyoktól való méltó búcsú nélkül. Szeptember harmadik hetében öt napon keresztül folynak a Corvin sétány csapjaiból a könnyed lágerek, a citrusos IPA-k, a testes stoutok vagy épp a lágy gyümölcsös seritalok - mindez közel 30 kiállító tolmácsolásában. A magyar kisüzemi kedvencek mellett, mint a Fehér Nyúl, a Fóti kézműves sörfőzde vagy a Yeast Side Brewery mellett, cseh, lengyel, belga és német különlegességek is feltűnnek a nyolcadik kerület szívében.

A többnapos sörkánaán során párlat- és rövidital különlegességeket is felfedezhetnek a kíváncsi látogatók, az erősebb italokat pedig szaftos street food és füstös BBQ ételekkel öblíthetik le. Természetesen a minőségi italok és ételek mellett az egészségügyi biztonságnak is nagy figyelmet szentelnek a szervezők, így az illetékes szervekkel egyeztetve várják a látogatókat egymástól legalább másfél méterre elhelyezett sörpadokkal és a kiállítóknál biztosított folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséggel.

Figyeljünk egymásra, és találkozzunk a Corvin Szezonzáró Sörnapokon szeptember 16. és 20. között a Corvin-sétányon.
 
Corvin Szezonzáró Sörnapok Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2706767736227371/

Szüreti mulatság a világ egyik legszebb borfalujában

Szeptember 07. 12:06
Szeptember 12-én rendezik meg aSzüreti Nyitott Pincék eseményt az ország egyik legtüneményesebb borfalujában, a Villányi borvidéken található Palkonyán. Szombaton kinyílnak a palkonyai pincék ajtajai és együtt ünnepeleheted a többi borbaráttal az idei termést. Az esemény keretében traktoros felvonuláson vehetsz részt, koncerteket hallgathatsz és persze finom borokat kóstolhatsz.
 
Idén fókuszban: Sajt & Szőlő, a pincék vendégei kézműves kecske-, és tehénsajtkészítők a környékről. A traktoros felvonulás alatt frissen szedett szőlőt kínálnak!
 
Ezen a napon a pandémiára vonatkozó aktuális kormányrendeletnek megfelelően az esemény helyszínein 500 fő alatt fogadnak vendéget. Minden egyes helyszín önállóan felel az előírások betartásáért.
 
A rendezvény ideje alatt Kóstoló Palkonya Borospoharat lehet vásárolni a pincéknél, éttermeknél 1000 Ft-os áron, mely tartalmaz egy dl ajándékbort is.
 
A Pincék 9:00-20:00 óráig lesznek nyitva
 
Résztvevő Pincék:
  • Blázsovics Pince (Pavilon Palkonya)
  • Haraszti Pince (Haraszti Birtokon)
  • Hárságyi Pince
  • Mokos Pincészet (Pincesoron)
  • Németh és Németh Pince
  • Pintér Pince
  • Zsírai Pince

Biciklizz vagy sétálj a dűlőkben hazánk egyik legszebb borvidékén!

Augusztus 31. 17:27
Fedezd fel az őszi színekbe öltözött Villányi borvidéket a népszerű Gördülő dűlők rendezvény szüreti kiadásán! Válassz több útvonal közül és teljesítsd a távot két kerékre pattanva vagy gyalogosan. Bármelyik mellett döntesz, az élmény garantált.
 
Biciklis és gyalogos kirándulások a Villányi borvidéken 3 útvonalon.
 
Programok:
 
Villány-Siklós élménybringatúra 15 km vagy 25 km
Tenkes piknik és élménybringatúra
Tenkes kerékpárverseny
Jegyek: Jegymester
Szervezők: Siklósi Turisztikai Egyesület, Tenkes Mountain Bike Egyesület, Villányi-Siklósi Borút Egyesület
 

Meghosszabbították a Gerbeaud történetéről szóló kiállítást

Augusztus 24. 11:40
2019 novemberében nyílt a Gerrbeaud Emil életét bemutató kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumben. Tavaly volt ugyanis kereken száz éve annak, hogy nincs köztünk a híres cukrász, csokoládégyár-tulajdonos Gerbeaud Emil (1854–1919), aki elévülhetetlen érdemeivel nemzetközi hírnevet és elismerést szerzett a magyar cukrász- és édesiparnak. Gerbeaud a svájci Genfben született, felmenői cukrászok voltak, melynek köszönhetően a szakmát már gyermekkorában megismerhette. Fiatal cukrász évei alatt bejárta Nyugat-Európa országait: németországi, franciaországi, angliai cukrászműhelyekben dolgozott, hogy minél több tapasztalatot és gyakorlatot szerezzen a szakmájában. Párizsban megismerkedett Kugler Henrikkel, melynek köszönhetően az új élet és sikeres munka reményében Pestre költözött. Kugler és Gerbeaud minőségi termékeivel rövid időn belül meghódította az egész országot, s a huszadik század elejére már a világ távoli tájaira is eljutottak árucikkeik. Gerbeaud Emil sikert sikerre halmozott, számos újítást vezetett be a termelésbe, melyekkel hozzájárult a magyar cukrászipar fejlesztéséhez, versenyképessé tételéhez. A november 29-ig megtekinthető kiállítás tiszteletreméltó alakjának kíván emléket állítani.
 

Mégis megtartják a Boglári Szüreti Fesztivál egyik legizgalmasabb programját

Augusztus 11. 12:21
Megszokott formájában elmarad a 44. Boglári Szüreti Fesztivál, az ország egyik leglátogatottabb szabadtéri rendezvénye. A Dél-Balaton és Magyarország egyik kedvenc nyárzáró ingyenes fesztiválja tavaly országos borfesztivállá alakult át, felvonultatva az ország mind a 22 borvidékét, az ismétlésre idén nem kerül sor.

Nem marad el viszont a Miss Bikini Hungary 2020 versenye a fesztiválba betagozódott önálló rendezvények közül. Balatonboglár Platán-sétánya szebbnél szebb lányokkal telik meg augusztus 22-én délelőtt 10 órától. A válogató után a döntős lányoké a színpad, és délután 15.00-kor megkoronázzák a szervezők az új MISS BIKINI győztes Szépségkirálynőt.

Nem marad el a véradás sem! Augusztus 22-én 10.00-14.00 óra között várják a véradókat!

A szervezők kérik azokat a látogatókat, akik lent maradnak Balatonbogláron, hogy kövessék a Boglári Szüreti Fesztivál facebook oldalát (boglarfeszt.hu), hamarosan közlik a véradás pontos helyszínét!
 

Vegyélt részt te is a boros FLASHMOB augusztus 29-én

Augusztus 06. 14:55
A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével 2020. augusztus 29-én, szombaton rendezi a KOCCINTÁS 2020 és a 10. Magyar Bor Napja záróeseményét a városligeti Vajdahunyadvárban. Az érdeklődőket a résztvevő borászatokkal, kézműves élelmiszer előállítókkal egy közös koccintást követően termékbemutató és vásár várja a román épület Kerengőjében.

A rendezvény 18 órakor boros flashmobbal, egy nagy közös koccintással kezdődik. A koccintásra emelt poharak a történelmi falak között az összetartozást jelentik. Ezt követi a borvásár és a kézműves termékek kóstolója.

2011 óta szervezik a magyar borvidéki települések közös országos bemutatkozását, a Magyar Bor Napját és a Koccintás versenyt. A 10. jubileumi esemény megrendezését a járványügyi helyzet jelentősen átírta. Alkalmazkodva a körülményekhez, az előírásokhoz, ezúttal az egy hétvégére koncentrált esemény helyett számos kisebb létszámú koccintást ösztönöztek a szervezők. Az eseménysorozat záró rendezvénye lesz augusztus 29-én a Vajdahunyadvárban.  

Külön színfoltot ad a Kárpát-medencei borászatok bemutatkozása a kísérő gasztronómiai kóstolókkal. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter, szakmai védnöke Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke. Szakmai együttműködő partner a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.