Fröccs

Remek boros ajándékötletek karácsonyra

Október 31. 09:32
Napjainkra szinte állandósult a szokás, hogy nemcsak családtagok, barátok, ismerősök ajándékozzák meg egymást karácsonykor, de vállalatok, cégek, civil szervezetek és egyéb intézmények is meglepik alkalmazottaikat, üzlettársaikat, beszállítóikat, támogatóikat és együttműködő partnereiket.

Ehhez (is) ajánlja a Pannonhalmi Főapátság és pincészet a termékeit, amelyek mind-mind a monostor ezeréves szőlészeti-borászati, gyógyászati és gasztronómiai kultúrájával kötik össze a jelenkor emberét.
 
Remek boros ajándékötletek karácsonyra

A karácsonyi és év végi ünnepek alkalmából különféle borválogatásokat és ajándékcsomagokat is kialakítottak, hogy az önálló tételek közül történő választás helyett vagy mellett kész ötletekkel könnyítsék meg a döntést. A Pannonhalmi Főapátság teljes karácsonyi ajándékajánlata megtekinthető itt.

A termékek megrendelhetők a főapátság webáruházában.
 

Már előrendelhetők a villányi újborok

Október 30. 12:35
„Örömmel szeretnénk tájékoztatni, hogy már csak pár nap és elérhetőek lesznek Primőr újboraink” – olvasható a villányi Polgár Pincészet közleményében. A borászat háromféle újborát (chardonnay-ottonel muskotály cuvée, rozé, portugieser vörösbor) már most lehet előrendelni kedvezményesen az alábbiak szerint:
 
  • 1 x 6-os vegyes karton házhoz szállítva 13.000 Ft
  • 2 x 6-os vegyes karton házhoz szállítva 23.000 Ft
  • 3 x 6-os vegyes karton házhoz szállítva 32.000 Ft
  • 18 palack felett a házhozszállítás ingyenes
Helyben értékesítve a Polgár Primőr Borok ára: 1800 Ft/palack
 
Már előrendelhetők a villányi újborok
 
További információ és rendelés Porció Tímeánál a bor@polgarpince.hu e-mail címen vagy a 0620 365 57 09-es telefonszámon.
 

Lehet szavazni Somló legjobbjaira

Október 29. 10:16
Alapításának 70. és alapítója, Tornai Endre születésének 95. évfordulója tiszteletére a Tornai Pincészet a Somlókörnyéki Önkormányzatok Szövetségével és a Somlói Borrend Egyesülettel közösen 2016-ban létrehozta a SOMLÓÉRT – Tornai Endre emlékdíjat.
 
A díjat minden évben két kategóriában (a Somló térségének fejlődéséért, a Somló borászatának fejődéséért) olyan személynek ítélik oda, akik munkájukkal, kiemelkedő teljesítményükkel és személyes példamutatásukkal jelentősen hozzájárultak Somló és térsége fejlődéséhez: értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, borászatának fejlődéséhez, borainak elismertségéhez, valamint az emberi kapcsolatok erősítéséhez, a közösségi tudás gazdagításához.
 
A díjra az alapítók olyan személyeket javasolnak, akik legalább 5 éven át végzett önzetlen tevékenységükkel példát mutatva, maradandó érdemeket szereztek. A szavazás október 21-től november 17-ig tart, és az alábbi oldalon lehet szavazni.
 
A díjat november 29-én, ünnepélyes keretek között, az András-napi Bormester Találkozón adják át a Tornai Pincészetben.  

Hivatalos közlemény a Somlói Juhfark Ünnepen történtekről

Október 20. 09:43
A somlói Tornai Pincészetben negyedszerre rendezték meg az egyik legkülönlegesebb hazai szőlőfajtából készült bor reprezentatív bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. A nagy sétálókóstolón rekord számú vendég ízlelte meg a hegy legjobb, különböző stílusban elkészített Juhfark borait.
 

A Somló az elmúlt évek tudatos munkájának eredményeképp felzárkózott a világ elismert, nagy borvidékei mellé. Ezt bizonyítják a legrangosabb nemzetközi elismerések és a világpiac évről-évre növekvő érdeklődése. A hegy vulkanikus talaja, mikroklímája a hazai fajtákkal olyan ízvilágú borokat produkál, amelyek az egész világon egyedülállóak. A legnagyobb figyelem a Juhfarkra irányul, hiszen ez a nem tolakodó, inkább semleges fajta nagyon szépen mutatja meg az itteni terroir erősségeit. Ezért határozták el 2016-ban a somlói termelők, hogy minden évben megünneplik különleges kincsüket, mégpedig úgy, hogy egy reprezentatív kóstolón bemutatják a közönségnek legjobb tételeiket. A Juhfark Ünnepen a borászok személyes bemutatásával, a hegy atmoszféráját is élvezve kóstolhatnak a vendégek. Idén 16 pince 25 tételét.
 
###ROADBLOCK1###
 
A programot mesterkurzusok, pincelátogatás és dűlőtúra teszi még izgalmasabbá. Idén a vertikális Tornai kóstolón az elmúlt közel másfél évtized legjobb Juhfark tételeinek összehasonlítására nyílt ritka alkalom, és nagy közönség- és szakmai érdeklődés kísérte Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus mesterkurzusát is, amelyen az olasz vulkanikus borvidékek csúcsborait vetette össze egy-egy somlói Juhfarkkal. A vakkóstolón a hazai borok állták a versenyt, a 2017-es Tornai Prémium Juhfark maga mögé utasította az Etna vulkanikus talajáról származó vetélytársát, Barcza Báint 2017-es Juhfark válogatása pedig az összetett versenyben csak egy szavazattal lemaradva lett második ugyanezen olasz bor mögött. A rendezvényt a borokhoz méltó grillételek, és a nyarat idéző, kellemes idő tette még emlékezetesebbé.

A sorozat természetesen folytatódik, jövő októberben újra találkozhatnak a fajta kedvelői és termelői az 5. Somlói Juhfark Ünnepen.
 

Most extra kedvezménnyel fedezheted fel a magyar Toszkánát

Október 15. 10:15
A Balaton északi partjának Toszkánát idéző táján egy festői, eldugott település hívogat eltéveszthetetlen Hegyestű bazaltkúpjával: ez Monoszló. A hely maradandó élményt kínál majd az idelátogatónak. Képzelje el a tökéletes harmóniát, a kényelem paradicsomát a szőlőtőkék oázisában. Hab a tortán az exkluzív szállás a Liszkay szőlőbirtokon, 2 fő részére 2 éjszakára, svédasztalos reggelivel, most közel 50 százalékos kedvezménnyel.
 
 
Figyelem: az akcióban szereplő utalvány 2019. december 15-ig használható fel előre egyeztetett időpontban, a kiemelt időszakok és ünnepi hétvégék kivételével.

Ezeket választották 2019-ben Magyarország legjobb sajtjainak

Október 14. 11:58
Október 12-én kihirdetésre került az ország legjobb sajtjainak listája. A hetedik alkalommal megrendezett Magyar Sajtmustrán három kategóriában nevezhettek a versenyzők, összesen 121 juh-, tehén- és kecskesajt mintát kóstolhattott a külföldi és hazai szakemberekből álló zsűri.
 
Arany minősítést nyertek el az alábbi sajtok:
Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád
Parenyica Sajt – Gyugos Bence
Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán

Kiosztották a 2019-es Év Pincészete Magyarországon díjat

Október 09. 15:36
A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította „Az Év Pincészete Magyarországon” kitüntető címet.
A verseny menete egyszerű: a címet kiíró szervezetek felkérik az általuk az "Év Pincészete" címre méltónak tartott pincészeteket, hogy pályázzanak a cím elnyerésére. A díjról a kiíró szervezetek tagjai, illetve általuk felkért szakemberek döntenek szavazással.

2019-ben a díjat Günzer Tamás Pincészete nyerte el. A hivatalos díjátadóra október 9-én került sor Villányban, a győztes pincészetben.
 

Somló egy egész ország ellen indul csatába

Október 08. 09:31
Október 12-én 17 órai kezdettek összecsapnak a somlói juhfark tételek a nagy olasz vulkanikus borokkal. A Somlói Juhfark Ünnep keretében a Tornai Pincészetnél megrendezett „csata” bírója Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus lesz. Az eseményen 4 különböző stílusú juhfark méri össze az erejét Alto Adige, Capri, Campania, Szicília klasszisaival.

Négy különböző vidék, négy borászat de közös bennünk a terroir és a természet tisztetelete: az organikus vagy biodinamikus gazdálkodás, minimális beavatkozás. Izgalmas, karakteres borok, méltó párjai lesznek a somlói juhfarkoknak.

ETNA: Masseria Setteporte Etna Bianco 2017
CAMPAGNA: Feudi di San Gregorio 'Cutizzi' Greci di Tufo 2018
ALTO-ADIGE: Terlan 'Vorberg' Pinot Bianco 2016
VENETO: Pieropan Soave 2018
 
A magyar csapat: Tornai Prémium Juhfark 2017, Somlói Vándor Juhfark 2017, Kreinbacher Selection Juhfark Selection 2017, Barcza Bálint Juhfark válogatás 2017

Vegyél részt és nyerj te is az interaktív boros játékban

Október 04. 13:07
A Somlói Juhfark Ünnepre látogatókat nem csak kóstoló, workshop, pincetúra és kitűnő étel várja, de idén egy szuper játékon, szuper nyereményekért is részt vehetnek, miközben felfedezik a Somló hegyet.
 
A feladataid október 12-én:
 
0. elmenni a Somlói Juhfark Ünnepre
1. letölteni az applikációt: http://onelink.to/feszt
2. irány az Események menü és ott klikk a Somlói Juhfark Ünnepre
3. használni az appot, hogy mindent megtudj az eseményről és játszhass