Fröccs

Tartsa fel a kezét, aki jobban szereti az olaszrizlinget, mint a furmintot!

Február 25. 15:26
A Művelt Alkoholista ezekkel a szavakkal indította blogbejegyzését: "Mindig jobban szerettem az olaszrizlinget, mint a furmintot.". Balatoni és somlói olaszrizlingeket jellemez, elég meggyőző szavakkal. Az olvasó biztosan kedvet kap megkóstolni ezeket a tételeket. Majd az olaszrizlinget a zöldveltelinihez hasonlítja, ami talán nem is olyan meglepő, ha belegondolunk. Persze döntse el mindenki, hogy melyik fajta a kedvesebb neki, de az se baj, ha mindkettő az első helyen szerepel.

Csehországból sem hoz gyakran haza érmet magyar sör...

Február 25. 12:51
Bronzérmes lett a Szent András Sörfőzde Meggyes söre a csehországi Taborban megrendezett 25. jubileumi Nemzetközi Sörfesztiválon. A versenyen Japántól Belgiumig közel kétszáz főzde több mint 700 söre versenyzett. Nagyon erős versenyben, többségében cseh, német és lengyel indulók között két magyar főzde söre hozott haza díjat Csehországból.
 
Idén február 16. és 21. között a csehországi Taborban rendezték meg az egyik legrangosabbnak számító európai sörversenyt, az Arany Sörpecsét 2015-öt. A fesztivál jellegű verseny presztízsét jelzi, hogy már 2014-ben is több mint 154 sörfőzde nevezett, idén pedig 168 főzde több mint 700 sörrel szállt versenybe a fődíjért. Évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett rendezik meg a csehországi versenyt, amit az is jelez, hogy a hagyományosan erős - cseh, belga és német - versenyzők mellett már megjelentek a kazah, orosz, norvég és japán főzdék sörei is.
 
A szakmai kóstoláson alapuló Arany Sörpecsét 2015 verseny idén két magyar sikert hozott: Az IPA kategóriában bronzéremmel díjazták a miskolci Zip’s India Pale Lagerét. A gyümölcsös sör kategóriában a Szent András Sörfőzde bronzérmes Meggyese mellett a második helyezett a cseh Konícek Ryzler lett, az aranyérmet pedig a német Bergquell Erdbeer Portere kapta. Az összevont Major Award fődíjat a csehországi Heineken Starobrno Medium söre nyerte.

A krumpli 50 árnyalata

Február 25. 10:13
A burgonya roppant egészséges, hogyha jól készítik el. Ráadásul van jónéhány fajtája is, amelyeket megfelelően variálva igen változatos ételeket lehet elkészíteni belőle. A Gréta Konyhája blog 6 király receptet válogatott össze

Kanadában is szeretik a tokajit

Február 25. 06:44
A Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége 2015. február 20-án, Torontóban megrendezett nagyszabású üzleti vacsoráján Ódor Bálint ottawai magyar nagykövet és Szabó Stefánia torontói főkonzul  örömmel számolt be többek között a mádi Dry by Tokaj „Top Imported White Wine of Canada” díjáról, hangsúlyozva, hogy a minőségi magyar bor, a gazdasági kapcsolatokon kívül, a kulturális és turisztikai kapcsolatok építésében is jelentős szerepet játszik - írja a Kanadavilaga.com.

Íme a világ legfurcsább éttermei

Február 24. 21:47
A világ legfurcsább étteermeit gyűjtötte össze a Tripadvisor nyomán az Élet-Érzés blog. Van itt a tenger közepén, sziklára élpült étterem, olyan, amely egy fa tetején van, egy hely, ahol a vendég cumisüvegben kapja a bort, egy másik, ahol hullámvasúton érkezik az asztalhoz az étel, sőt, olyan is van, ahol kósházi ruhába öltöztetik a látogatót.

Nagyon jó hírünk van, hogyha szereted a fagyit!

Február 24. 15:24
Nagyon jó hírünk van, hogyha szereted a fagyit!
 
Március 6-a és 8-a között rendezik meg az első Fagylaltkiállítás és fesztivált Budapesten. Szakmai bemutatók, előadások színesítik a programot, emellett élvonalbeli fagylaltkészítő mesterek édességeit is megkóstolhatják az érdeklődők a Syma Csarnokban.
 
A háromnapos programon megválasztják Magyarország kedvenc fagylaltját, bemutatják a 2014-es év Balaton-fagylaltját, az egészséges életmód hívei pedig paleo- és cukormentes fagylaltkülönlegességeket is megkóstolhatnak.

Sárközi Ákos: cél soha nem volt a Michelin-csillag

Február 24. 12:32
„Tizennyolc éve vagyok a szakmában. Nagyon későn kerültem igazán mélyen bele. Az elején olyan voltam, mint a legtöbb fiatal. Nem érdekelt igazán, hiszen nem jó helyeken kezdtem. Nem volt kellő motivációm. Meg kellett érnem erre a feladatra. Amikor az Alabárdosba kerültem, akkor lettem elvakult szakács. Cél soha nem volt a Michelin-csillag, még úgy sem, hogy tudatos ember vagyok, de vágy mindenképp. Tudok az életben várni dolgokra. Eddig minden a legalkalmasabb pillanatban érkezett meg.”
 
Sárközi Ákossal a Diningguide.hu-n olvasható kimerítő interjú.

Új csomagolást kapnak a sörök?

Február 24. 10:40
Megjelenhetnek a biológiailag lebomló sörös palackok. A dán Carlsberg sörgyár azon fáradozik, hogy az új csomagolóanyagot tökéletesre fejlessze, melynek alapanyaga a farost lenne - írja az Origo.hu. Az értesülések szerint még várnunk kell a végeredményre, mert fontos, hogy az ital friss maradjon és ne veszítsen élvezeti értékéből az új palack hatására. Egy biztos, ha sikerül az innovatív sörösüveg, akkor kevesebb szemetet termelnénk.