A természeti környezet inspirálta a Michelin-csillagos séfet

Borászportál
2015. július 08., 16:56


Július 4-én, szombaton második állomásához érkezett a Bocuse d’Or Gasztrokörút, amelynek helyszíne a veszprémi Hotel Villa Medici volt. A vacsora menüjét Pesti István, Michelin-csillagos séf és Amrein Csaba, a Villa Medici konyhafőnöke állította össze.
A természeti környezet inspirálta a Michelin-csillagos séfet
Hotel Villa Medici (Forrás: Facebook.com/VillaMediciHotelesEtterem)
A vacsora különlegességét az ételsor mellett a zöldövezetben elhelyezkedő Villa Medici is garantálta. Az 1991-ben nyíló étterem mindig magasra tette a mércét, ahogyan írják is az étterem honlapján: Csak a legjobb a jó. Ebben a szellemben valósult meg a Magyar Bocuse d’Or Gasztrokörút második állomása.
 
A természeti környezet inspirálta a Michelin-csillagos séfet
Pesti István (Forrás: Index.hu)
 
„A menü összeállításakor az idényszerűség dominált, ezen túl pedig egy új trendet is előtérbe helyeztünk, mely alapján a könnyű ételsor közepén kínáltuk a vendégnek a kenyeret, melyről tudjuk, hogy amellett, hogy eltelíti az embert, letompítja az ízeket és letisztítja az ízlelőbimbókat. A minél tágabb szegmens bemutatása érdekében a magyar mellett európai és ázsiai vonalat is beépítettünk. A menü elemei közül van, amit már korábban elkészítettünk és vannak olyanok is, melyeket most először – ez utóbbiak esetében a helyszín, a természeti környezet inspirált minket, a vacsorát e két hangulat keveredése tette izgalmassá” – mondta Pesti István.
 
Pesti István séf sokak szerint a legszebben tálaló magyar szakács. Hosszú utat járt be a magyar gasztronómiában, pályáját 1986-ban kezdte a Grand Hotel Hungáriában. A Cosmo étteremben 7 és fél évig dolgozott, itt vált szakácsból konyhafőnökké. A köztudatba a Babel étterem séfjeként került be, ahol a nyitás után 5 évig egyedi konyhát vezetett. Itteni tevékenységét a Gault Millau étteremkalauz két szakácssapkával jutalmazta. Ezt követően többek között a Baldaszti’s Kitchen konyháját vezette. Majd az alig fél éve nyitott Tanti Michelin-csillagot kapott, ahol a kezdetektől Pesti István volt a konyhafőnök.

„25 évvel ezelőtt megálmodtunk egy éttermet, amely már akkor minden ízében megvalósította mindazt, amit ma „nagybetűs” vendéglátásnak hívnak.  2015-ben nagyot álmodtunk és nagyot lépünk. Az elmúlt negyedszázad tapasztalatával új irányt vettünk. Idén július elsejétől megjelenik a Villa Mediciben a MILD, megújult étlappal és fiatalos lendülettel. Ezt a vacsorát a megújulásunk beköszönő eseményének tekintjük. Csodálatos, hogy két séf együttműködése milyen páratlan gasztronómiai élményt tud nyújtani. Ez a gasztrokörút egy remek kezdeményezés, hiszen egy-egy ilyen estén zsenik találkoznak a konyhában és mesterműveket alkotnak” – mondta Neubauer Edit, a Villa Medici tulajdonosa.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében 9 hónapon át tartó, 9 alkalomból álló eseménysorozat apropója, hogy 2016-ban Magyarországon rendezik meg a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjét. A Gasztrokörút célja, hogy megismertesse a Bocuse d’Or világát a nagyközönséggel s a bemutatkozó séfek révén egyre közelebb hozhassák a gasztronómia iránt érdeklődőkhöz a magyar fine dining konyhaművészetet. Az eseménysorozat kiemelt támogatója a Szigetközi Friss Víz.