Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Mi van a borodban? - Bortudatossági kampányt indít a Terra Hungarica mozgalom

Mi van a borodban? - Bortudatossági kampányt indít a Terra Hungarica mozgalomTöbbségünk természetes italként tekint a borra, mintha az csupán szőlőből készülne, pedig a helyzet sajnos ma már nem ilyen egyszerű. A Terra Hungarica mozgalom ismeretterjesztő kampánnyal arra kívánja ösztönzi a borfogyasztókat, hogy ismerjék meg azt, amit isznak és tudatosan válasszanak.

Borkóstolás felsőfokon - II. rész

Borkóstolás felsőfokon - II. részTudástár - Dr Rohály Gábor AIWS, a borok szenzorikus (felsőfokú) analízisét taglaló írásának második részét közöljük. Kóstolási háttérismeretek, borvizsgálat, borminősítés, egyensúlyrendszerek.

Borkóstolás felsőfokon - I. rész

Borkóstolás felsőfokon - I. részTudástár - Szeretnéd tudni, hogyan történik a borok professzionális szintű szenzorikus analízise? A Borkollégium tulajdonos-oktatójának két részes cikkéből most megismerheted a felsőfokú kóstolástechnika mikéntjét.

Lehetetlen küldetés - Beszámoló a Welt Wine Festival-ról (II. rész)

Lehetetlen küldetés - Beszámoló a Welt Wine Festival-ról (II. rész)Nemzetközi Borfórum, Palais Coburg, Bécs - Bizony, 50 borásztól 250 tételt lekóstolni 4 óra alatt, mondhatni lehetetlen küldetés. Kellő szenvedéllyel, megingathatatlan küldetéstudattal azonban 15-20 borról tisztességes kóstolójegyzetet lehet készíteni, ami több mint kiváló eredmény. Ha mindemellett legutoljára egy olyan borélményt élünk át, amit, míg élünk, soha nem felejtünk el, még azt is hihetjük, sikerült a lehetetlent abszolválni. Dr. Tar Ferenc beszámolójának II. részét közöljük.

VinCE 2012 - Tíz óra borkóstolás után józannak maradni?

VinCE 2012 - Tíz óra borkóstolás után józannak maradni?Élménybeszámoló Közép-Európa legnagyobb borkiállításának szombati napjáról - Az idén is megvolt VinCE, akárcsak az előző két évben. Mivel most a szervezők bedobtak egy örömteli újítást, miszerint a rendezvény immáron nem csak két napos, hanem péntektől vasárnapig élvezhető, így az erőnket és az energiánkat három kőkemény napra kellett beosztani. Nem volt könnyű… pláne józannak maradni.

Lehetetlen küldetés - Beszámoló a Welt Wine Festival-ról (I. rész)

Lehetetlen küldetés - Beszámoló a Welt Wine Festival-ról (I. rész)Nemzetközi Borfórum, Palais Coburg, Bécs - Lehetetlen vállalkozás megírni egy mindent kielégítő kóstolóélményt ott, ahol a világ vonul fel. Ugyanakkor mégis neki kell látni, mert a tapasztalatok feszülnek legbelül, s ha nem lesz megörökítve, az egész csak egy futó emlék marad 10 év elteltével. Mindez persze nem öncélú, hiszen a szerző gazdag munkája rengeteg olyan információt tartalmaz, ami minden bizonnyal hasznos lesz azoknak, akik rajonganak a világ csúcsboraiért.

Az én VinCE top 5 borom

Az én VinCE top 5 boromBorkóstoló - A világ legigazságtalanabb toplistája. Mint azt már megírtam, egy három és fél órás ámokfutás alatt, körülbelül 30 tételből választottam ki ezt az ötöt, úgy, hogy a helyszínen több, mint ezer bort lehetett kóstolni. Olyan ez, mintha országos közvéleménykutatást tartanék, úgy, hogy az összes résztvevő a folyosó végén lakó Balogh család, Marika néni a földszint kettőből, és Sanyi, a Kék Egér borozó pultosa. Lehet, hogy nyomokban igazságot tartalmaz, de amúgy tökéletesen értelmetlen, és nem tükröz semmit (de - a szerk.)

VinCE 2012, szombat - a helyszínről jelentkezünk!

VinCE 2012, szombat - a helyszínről jelentkezünk!Elindult a VinCE Budapest 2012 borkiállítás második, szombati napja. A Borászportál kiemelt médiatámogatóként olnline közvetítéssel jelentkezik a helyszínről. Tudósítás, képek, kóstolójegyzetek, videók formájában, itt és a Facebook oldalunkon.

Tomero Petit Verdot 2008 - Nagy test, nagy élvezet!

Tomero Petit Verdot 2008 - Nagy test, nagy élvezet!Borajánló - A Petit Verdot rendkívül izgalmas szőlőfajta, melyről azonban igen keveset hallani. Bordeaux-i fajta, sőt nagy valószínűséggel már előbb ültették Bordeaux-ban mint a cabernet sauvignont, de származást tekintve kicsit melegebb, délebbi francia tájakról ered. Az egyik szülője a Tressot a másik pedig a Duras fajta, ez utóbbi Toulouse környékéről való. Valószínűleg mind a kettőt a rómaiak vitték magukkal és honosították meg Franciaországban.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
02. 15. - 02. 16.

Magyar Borok Bálja

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorbálBorbál
01. 25.

Bevezetés a borkóstolásba

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
02. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
12. 31. - 01. 01.

Winelovers Borszilveszter

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorvacsoraBorvacsora
12. 27. - 12. 28.

Pezsgő és Aszú Kóstoló // Winelovers Special

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
december 05.
Üzemátadó, díjátadó a Tornai Pincészetnél
Üzemátadó, díjátadó a Tornai Pincészetnél
december 04.
Meglepő, hogy kinek a cabernet franc-ját kóstolja Polgár Zoli bácsi a fajta világnapján
december 04.
Tizenhetes holtverseny született a Magyarország Legjobb Újbora címért!
december 02.
A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest
A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest
november 27.
Európa tíz legjobb gasztrorendezvénye közé választották az egyik magyar borfeszrivált
november 26.
Különleges életműdíjat kapott a tokaji borász
november 19.
Decemberben négy vasárnapon át kényeztethetjük az ízlelőbimbóinkat
Decemberben négy vasárnapon át kényeztethetjük az ízlelőbimbóinkat

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás