Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Gasztroújságírás és gasztromédia – Merre tartunk?

Gasztroújságírás és gasztromédia – Merre tartunk?Ezúttal rendhagyó cikkel jelentkezünk a bor- és gasztroújságírás témakörében. Az apropó egy rendkívül érdekes meetup, mely február 27-én került megrendezésre a Piqniq Budapest és a Nosalty jóvoltából. Az eseményen két nagyon informatív és elgondolkodtató előadás mellett sor került egy kerekasztalbeszélgetésre is, trendi témákkal és vitaindító gondolatokkal. A legfrissebb gasztrotrendekről is szót ejtünk, tartsatok velünk és ismerjétek meg, mi zajlik most a gasztromédiában!

Hogyan befolyásolja a zene, milyennek találunk egy bort?

Hogyan befolyásolja a zene, milyennek találunk egy bort?A Budapesti Corvinus Egyetem Borkommunikáció kurzusának három hallgatója zenés borkóstolóval kísérletezett. Horváth Evelin, Keszei Flóra és Zsiros Brigitta kísérletben vizsgálták, különböző zenék mellett milyennek ítéljük meg a bor minőségét. Az ebből született írásuk több érdekes eredményről számol be.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Piskor Fanni, a borász

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Piskor Fanni, a borászVásárláskor profitálhat az, aki az én előadásaimat hallgatja – véli Piskor Fanni, aki a Borkollégium diplomás borászaként óráin bizony gyakran belemegy a technológiai részletekbe is. A vele készített interjúban előkerül egy Márai Sándor idézet is. A Borkollégium oktatóit bemutató sorozatunk befejező része következik.

Tihanyi kék, feketefájú bajor, zengő, vinitor - avagy mire jók a régi magyar szőlőfajták?

Tihanyi kék, feketefájú bajor, zengő, vinitor - avagy mire jók a régi magyar szőlőfajták?Summarium - Az I. Nemzeti Bormustrát egyedül a felhozatal mentette meg attól, hogy a premieren csúfos bukást szenvedjen. A szervezők elkövettek minden létező hibát, ügyetlenséget, amivel az elmúlt hat év kóstolóin találkoztam. Mivel a Borászportál tudósítójaként, meghívottként vettem részt, csak egy kicsit voltam mérges, de ha kifizettem volna a 10 000 forintos belépő árát, akkor bizony nagyon enném a kefét és ez a cikk sem lenne ilyen kedves.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
03. 21.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorgálaBorgála
02. 14. - 12. 31.

Tokaji aszú borkóstoló élmény 6 tokaji aszú évjárattal

Holdvölgy Experience, MádHoldvölgy Experience, Mád
BorkóstolóBorkóstoló
12. 03. - 12. 31.

Télen is élménydús a Badacsonyi borvidék

Badacsonyi borvidék, BadacsonyBadacsonyi borvidék, Badacsony
KulturálisKulturális
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
01. 17.

Rajnai rizling nagykóstoló

Tóth Ferenc Pincészet, EgerTóth Ferenc Pincészet, Eger
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
december 15.
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
december 15.
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
december 05.
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás