Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Gasztroújságírás és gasztromédia – Merre tartunk?

Gasztroújságírás és gasztromédia – Merre tartunk?Ezúttal rendhagyó cikkel jelentkezünk a bor- és gasztroújságírás témakörében. Az apropó egy rendkívül érdekes meetup, mely február 27-én került megrendezésre a Piqniq Budapest és a Nosalty jóvoltából. Az eseményen két nagyon informatív és elgondolkodtató előadás mellett sor került egy kerekasztalbeszélgetésre is, trendi témákkal és vitaindító gondolatokkal. A legfrissebb gasztrotrendekről is szót ejtünk, tartsatok velünk és ismerjétek meg, mi zajlik most a gasztromédiában!

Hogyan befolyásolja a zene, milyennek találunk egy bort?

Hogyan befolyásolja a zene, milyennek találunk egy bort?A Budapesti Corvinus Egyetem Borkommunikáció kurzusának három hallgatója zenés borkóstolóval kísérletezett. Horváth Evelin, Keszei Flóra és Zsiros Brigitta kísérletben vizsgálták, különböző zenék mellett milyennek ítéljük meg a bor minőségét. Az ebből született írásuk több érdekes eredményről számol be.

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Piskor Fanni, a borász

Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Piskor Fanni, a borászVásárláskor profitálhat az, aki az én előadásaimat hallgatja – véli Piskor Fanni, aki a Borkollégium diplomás borászaként óráin bizony gyakran belemegy a technológiai részletekbe is. A vele készített interjúban előkerül egy Márai Sándor idézet is. A Borkollégium oktatóit bemutató sorozatunk befejező része következik.

Tihanyi kék, feketefájú bajor, zengő, vinitor - avagy mire jók a régi magyar szőlőfajták?

Tihanyi kék, feketefájú bajor, zengő, vinitor - avagy mire jók a régi magyar szőlőfajták?Summarium - Az I. Nemzeti Bormustrát egyedül a felhozatal mentette meg attól, hogy a premieren csúfos bukást szenvedjen. A szervezők elkövettek minden létező hibát, ügyetlenséget, amivel az elmúlt hat év kóstolóin találkoztam. Mivel a Borászportál tudósítójaként, meghívottként vettem részt, csak egy kicsit voltam mérges, de ha kifizettem volna a 10 000 forintos belépő árát, akkor bizony nagyon enném a kefét és ez a cikk sem lenne ilyen kedves.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?
december 03.
Mennyi zöldséget és gyümölcsöt kell(ene) ennünk naponta?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás