Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

A legfontosabb munka a szőlőben: a szüret

A legfontosabb munka a szőlőben: a szüretAz egész éves munkák megkoronázása a szüret, hiszen alapvetően határozza meg, hogy milyen bor születik majd a leszedett szőlőből.

Az elmúlt év legszebb boros fotói közül egyiken sincs bor

Az elmúlt év legszebb boros fotói közül egyiken sincs borIdén is kiosztották a szakmában nagy presztízzsel bíró Errazuriz Wine Photographer of the Year díjat.

Tanulj ingyen a borokról egy hazai borászattól!

Tanulj ingyen a borokról egy hazai borászattól!Érdekes kezdeményezésre akadtunk a villányi Vylyan Pincészet honlapján. Blogjukban könnyed, közérthető tartalmakkal igyekeznek minél több tudást átadni a borral, a borkészítéssel kapcsolatban. A sorozat felfuttatását ráadásul éppen a szüretre időzítették, így ha elkezded követni őket, végig tudod kísérni a folyamatot, ahogyan a szőlőből bor lesz.

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?Örömteli meglepetésről számolt be a Borászportálnak a mindig vidám villányi borász, Polgár Zoltán. Bejelentette egy új csúcsboruk érkezését is és mesélt az őszi programterveikről.

Hallottál már a bor-félmaratonról? Kipróbálnád?

Hallottál már a bor-félmaratonról? Kipróbálnád?A szekszárdi Fekete Borpincénél befejeződött a szüret, Fekete Mihály tulajdonos-borász tartott évjárat-értékelőt a Borászportálnak. A nem mindennapi beszélgetésen szóba kerültek az újszülöttek és a kotkodácsoló tyúkok is.

„A szüret a legszebb időszaka az évnek”

„A szüret a legszebb időszaka az évnek”A szüretről, a borász szakmáról és magáról is mesél egy kicsit Tóth Sándor, a villányi Vylyan Pincészet munkatársa.

„A vendégeim provokálták ki” – interjú Polgár Zoltán borásszal

„A vendégeim provokálták ki” – interjú Polgár Zoltán borásszalMindenki Zoli bácsija mesélt szüretről, balafántról, kísérletekről és arról, honnan van mindehhez ez a hatalmas energia benne.

Hogyan készül 12 aranyérem?

Hogyan készül 12 aranyérem?2019 a borversenyeken egyértelműen a Varga Pincészet éve volt itthon és külföldön egyaránt. Éppen ideje volt hát, hogy megnézzem magamnak a badacsonyi „főhadiszállást”, ahol elmondták, a siker kulcsa részben Eger, na meg persze egy kis szőlészkedés. És ha már ott voltam, szemügyre vettem a Varga-űrállomást is, amit épp most cserélnek le egy modernebbre.

A bor készítése

A bor készítéseA bor minőségének a betakarított szőlőtermés az alapja. A bortermelő feladata, hogy a szőlőszemekben jelen lévő értékes anyagok a mustba, borba kerüljenek, és abban is megtalálhatók legyenek.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
augusztus 29.
Nyárzáró Szőlőskerti Party
Nyárzáró Szőlőskerti Party
július 10.
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
június 13.
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás