Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Három borvidék szüreti pillanatképei - Az aszály volt idén a legnagyobb kihívás

Három borvidék szüreti pillanatképei - Az aszály volt idén a legnagyobb kihívásEgy mátrai, egy pannonhalmi és egy tokaji pincészetet kérdeztünk az idei szüret alakulásáról.

Régi korok szüreti szokásai

Régi korok szüreti szokásaiA szüret elkezdődött, sőt több hazai borászatban már javában zajlik. Szabados Enikő az ókortól napjainkig a régi korok szüreti szokásainak, mulatságainak hangulatát idézi fel.

A legfontosabb munka a szőlőben: a szüret

A legfontosabb munka a szőlőben: a szüretAz egész éves munkák megkoronázása a szüret, hiszen alapvetően határozza meg, hogy milyen bor születik majd a leszedett szőlőből.

Az elmúlt év legszebb boros fotói közül egyiken sincs bor

Az elmúlt év legszebb boros fotói közül egyiken sincs borIdén is kiosztották a szakmában nagy presztízzsel bíró Errazuriz Wine Photographer of the Year díjat.

Tanulj ingyen a borokról egy hazai borászattól!

Tanulj ingyen a borokról egy hazai borászattól!Érdekes kezdeményezésre akadtunk a villányi Vylyan Pincészet honlapján. Blogjukban könnyed, közérthető tartalmakkal igyekeznek minél több tudást átadni a borral, a borkészítéssel kapcsolatban. A sorozat felfuttatását ráadásul éppen a szüretre időzítették, így ha elkezded követni őket, végig tudod kísérni a folyamatot, ahogyan a szőlőből bor lesz.

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?Örömteli meglepetésről számolt be a Borászportálnak a mindig vidám villányi borász, Polgár Zoltán. Bejelentette egy új csúcsboruk érkezését is és mesélt az őszi programterveikről.

Hallottál már a bor-félmaratonról? Kipróbálnád?

Hallottál már a bor-félmaratonról? Kipróbálnád?A szekszárdi Fekete Borpincénél befejeződött a szüret, Fekete Mihály tulajdonos-borász tartott évjárat-értékelőt a Borászportálnak. A nem mindennapi beszélgetésen szóba kerültek az újszülöttek és a kotkodácsoló tyúkok is.

„A szüret a legszebb időszaka az évnek”

„A szüret a legszebb időszaka az évnek”A szüretről, a borász szakmáról és magáról is mesél egy kicsit Tóth Sándor, a villányi Vylyan Pincészet munkatársa.

„A vendégeim provokálták ki” – interjú Polgár Zoltán borásszal

„A vendégeim provokálták ki” – interjú Polgár Zoltán borásszalMindenki Zoli bácsija mesélt szüretről, balafántról, kísérletekről és arról, honnan van mindehhez ez a hatalmas energia benne.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
augusztus 01.
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem
július 31.
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X)
július 11.
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
​Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás