Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

"Számunkra ez a rendezvény már hagyománynak számít"

\A Winelovers Grand rendezvényen több borászat is képviseltette magát, akik különösen fontosnak tartják a személyes jelenlétet, a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolatépítést, valamint a márkaismertség erősítését. A kiállító borászatok közül többen hangsúlyozták a természetes eljárások fontosságát, a terroir megőrzését és a fajtajelleg tiszta bemutatását. A rendezvény különlegességét az is adta, hogy nemcsak borászatok, hanem ásványvíz-gyártók is jelen voltak, ezzel is hangsúlyozva a bor és víz közötti finom, de fontos kapcsolatot. A víz nem csupán frissítő kísérőként szolgált, hanem hozzájárult a borkóstolás élményének teljességéhez is.

AI alkotta bor Somlóról, ismeretlen hazai szőlőfajták, nagyágyú vörösek, mentes és kóser borok

AI alkotta bor Somlóról, ismeretlen hazai szőlőfajták, nagyágyú vörösek, mentes és kóser borok10+1 stand, amit nem hagyhatsz ki a Winelovers Grandon!

5 furmint a februári farsangi napokra

5 furmint a februári farsangi napokraA furmintot sokan meghatározó és nagy potenciállal rendelkező magyar fajtának tartják, a borászok számára pedig egy igazi jolly joker: tág mozgásteret enged, sokféle stílus kipróbálását teszi lehetővé. Alkalmas pezsgőhöz, reduktív eljárással készült és a hagyományosabb botritiszes stílusok, valamint természetesen az édes borok, a szamorodni, az aszú készítésére is. Kedvünkre válogathatunk a fajta által nyújtott széles kínálatban, a furminttal akár egy egész étkezést végig kísérhetünk, nem beszélve a sajtokkal való párosítási lehetőségekről. A furmint hónapjában, februárban, toplistánkban 5 szerethető és talán kevésbé ismert izgalmas tételt ajánlunk több hazai borvidékről.

Két csúcstermék legjobbjai voltak jelen a Winelovers év végi kóstolóján

Két csúcstermék legjobbjai voltak jelen a Winelovers év végi kóstolóján„A pezsgőkultúra nem csak a Champagne”. A fenti mondattal indult el a második, egyébként a crémant-ok világába betekintést adó pop-up kurzus december 27-én az InterContinental Budapestben, de ne szaladjunk ennyire előre. A Winelovers Pezsgő és Aszú nevű rendezvényén jártam.

Borok, művészetek, pezsgő és aszú

Borok, művészetek, pezsgő és aszúA december 27-én az InterContinental Budapest dunai panorámás, ünnepi fényekkel átszőtt termeiben megrendezett Winelovers Pezsgő és Aszú rendezvényen a borvilág két csúcstermékének kóstolása felejthetetlen pillanatokat ígér. Az impozáns esemény főszponzoraként megjelenő Tokaj Art Wine tételeivel is találkozhatunk, akik a pezsgőjüket és aszújukat is elhozzák a kóstolóra.

Nagy karácsonyi borajánló

Nagy karácsonyi borajánlóKarácsonykor sok hazai asztalra kerül bor, akár többféle is, ízlés és a menü szerint válogatva. A megszokott fogások mellé érdemes évről évre új, akár extravagánsabb tételeket is kínálni. A magyar borkedvelők szerencsére el vannak kényeztetve, és bőséggel válogathatnak a kiválóbbnál kiválóbb hazai borok közül. Borajánlónkban egyrészt azoknak segítünk, akik kissé elveszettnek érzik magukat az óriási borkínálatban, másrészt a gyakorlott borvásárlók számára is biztosan szolgálunk néhány új, felfedezésre váró tétellel.

Borok bűvöletében a Dunán

Borok bűvöletében a DunánEzeken a forró nyári napokon nehéz olyan hűsítő programot találni, amely egyszerre nyújt kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket. Az idei Winelovers River Night pontosan ezt a tökéletes kombinációt kínálta a borok szerelmeseinek. Kellemes szellő, remek társaság, lenyűgöző kilátás és kiváló borok, pezsgők tették varázslatossá az estét.

A nyár lenyűgöző és kihagyhatatlan tételei

A nyár lenyűgöző és kihagyhatatlan tételeiLazulj le még a vakáció kezdete előtt a Winelovers Summer Opening Party-n! Ezeket a borokat ki ne hagyd a nyárindító borkóstolón.  

A báránnyal töltött karalábé, a fehérboros karfiol veloutè és a tokaji sárgamuskotály találkozása

A báránnyal töltött karalábé, a fehérboros karfiol veloutè és a tokaji sárgamuskotály találkozásaTótfalusi Zoltán, a Tokaj Art Wine séfje az étel megkomponálásakor egy szezonális, nem megszokott alapanyaggal kívánt dolgozni. Az étel és a bor párosításának főbb szempontjai között persze a savak és aromák harmonikus találkozása is szerepelt.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 24.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 22.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 21. - 08. 10.

Varga BalaTone: Egy korty zene

Varga Pincészet, BadacsonyörsVarga Pincészet, Badacsonyörs
BuliBuli
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 27.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
június 19.
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Amforában érlelt Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
június 17.
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
Botrányt kavart Wáberer György antialkohol-kampánya Tokajban
június 16.
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
A magyar bor új arca - Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség
június 13.
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
Új korszak kezdődik a balatoni borturizmusban: Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
május 26.
​Buborékban az igazság – Te mennyit tudsz a magyar pezsgőről?
​Buborékban az igazság – Te mennyit tudsz a magyar pezsgőről?
május 21.
Teszteld magad kvízünkkel, mennyire vagy képben a fröccsök terén!
Teszteld magad kvízünkkel, mennyire vagy képben a fröccsök terén!
május 19.
A 70 éves Hungaria márkát ünnepelték
A 70 éves Hungaria márkát ünnepelték
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás