Fröccs

Elkezdődött a Bocuse d'Or magyarországi döntője

Február 18. 09:09
A mai napon, február 18-án rendezik meg a Bocuse d'Or magyarországi döntőjét. 9 órakor kezdhette el az első döntős a munkát, és tíz perccel követik egymást a versenyzők:
 
9:00 Sándor Rodrigo
9:10 Szabó László
9:20 Győrffy Árpád
9:30 Pohner Ádám
9:40 Széll Tamás
9:50 Volenter István
 
Az első tálalást 14 órakor láthatjuk majd.
 
Elkezdődött a Bocuse d\'Or magyarországi döntője
A hat magyar döntős

Természetes gyógymódok a fájdalom ellen

Február 18. 07:09
A fájdalom csillapítására gyakran nyúl az ember gyógyszerek után, pedig sokszor a természetes fűszerek, gyümölcsök, halak tartósabb és hatékonyabb javulást eredményeznek. A Házipatika.com összegyűjtött pár hasznos fájdalomcsillapítót:
 
 • Porckopásra szardínia
 • A gyomorfájdalomra hatékony gyógymód az áfonya
 • Fejfájás esetén a fehér fűzfakéreg fogyasztása a javasolt
 • Görcsoldásra egyél ananászt
 • A gyömbér kitűnő az izomfájdalomra
 • Ízületi gyulladásra a fokhagyma a megfelelő
 • Zúzódások esetén fogyassz kurkumát
 • Gyomorégésre almaecet
 • A szegfűszek kitűnő a fogfájás enyhítésére
 • A szájsebek esetén a méz nagyon hatásos

Böllérfesztivál lesz a hétvégén Budapesten

Február 17. 19:43
Február 19-21. között Böllérfesztivált tartanak a Millenárison. A rendezvényen felsorakoztatják a Kárpát-medence legnevesebb sertés tenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb sertéshúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel.
 
A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programokkal, nagykoncertekkel és népi játékokkal szórakoztatják a közönséget. A múlt hagyományait felidézve klasszikus tanyasi mulatsággal várják az egész családot. A legkisebbek örömére egy malac simogatót is felépítenek a szervezők.
 
A rendezvényen felsorakoztatnak több száz sertésből készült gasztronómiai különlegességet, melyeket a látogatók nem csak megkóstolhatnak, de meg is tanulhatják elkészíteni. A rendezvény nyitónapján a vendégek 50%-os kedvezménnyel fogyaszthatnak a kuponfüzeten feltüntetett kiállítóknál.
 
További részletek az esemény facebook oldalán!

Változott a jövedéki engedélyezési eljárások ügyintézési határideje

Február 17. 14:01
A vámhatóságnak a jövedéki törvény szerinti bejegyzett kereskedő esetében az eddigi negyvenöt nap helyett harmincöt nap, az adóraktári engedélyes és az egyszerűsített adóraktári engedélyes esetében az eddigi hatvan nap helyett negyvenöt nap alatt el kell bírálnia a kérelmező által benyújtott engedélykérelmet.
 
Egyúttal hatályát veszti a jövedéki törvényben az a rendelkezés, amely szerint a vámhatóság a keretengedély iránti kérelem tárgyában harminc napon belül dönt. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvényben (Ket.) meghatározott ügyintési határidőn (21 napon) belül kell a döntést meghoznia. A felhasználói engedélyes kérelem elbírálásának ügyintézési határideje ugyancsak 21 nap.
 
Szintén január 1-jétől a magánszemélyt, a jogi személyt és a jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetet jövedéki ügyekben jövedéki ügyintézői szakképesítéssel rendelkező személy is képviselheti az adóhatóság és az adópolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium előtt.
 
Az általános szabályok szerint kiszabható adóbírság a jövedéki törvény szerint a jövedéki termékkel kapcsolatos adóhiány vagy jogosulatlanul igényelt összeg 100 százaléka, így az adózás rendjéről szóló törvény szerinti megbízható adózó esetében a jövedéki adó utólagos ellenőrzésének esetleges megállapításai alapján az adóbírság felső határa az adóhiány 50 százaléka lehet - ismerteti tájékoztatójában az adóhivatal.
(MTI)

Nyerj páros belépőt a KávéBár Bazárra!

Február 17. 12:18
Lapunk Facebook oldalán játékot indítottunk, amelyben az immár hetedik alkalommal zajló, KávéBár Bazárra lehet páros belépőket nyerni.
 
A rendezvényen a kávé- és italszakma legjobbjai is jelen lesznek, a két nap során három országos bajnokság is zajlik majd. Összemérik tudásukat a baristák, lesz Cup Tasting, és Latte Art verseny. De nem csak a kávé szerelmeseinek tartogat kellemes perceket a rendezvény, hiszen pazar borokat, remek párlatokat és kitűnő koktélokat is kóstolhatnak majd a vendégek.
 
Játssz velünk és nyerj belépőket!
 

Játssz velünk és nyerj páros belépőt a KávéBár Bazár 2016 egy általad választott napjára!Ehhez nem kell mást tenned,...

Közzétette: Borászportál Bormagazin – 2016. február 17.

Most kiderül miért Szent Tamás a Szent Tamás

Február 17. 11:50
Hát ezért:
 

Tudásmorzsák – Miért Szent Tamás a Szent Tamás dűlő?Szent Tamás dűlő - Mád keleti határában, gyakorlatilag a római...

Közzétette: Szent Tamás Pincészet – 2016. február 16.

A metszési bemutatókat is köszöntik majd Pécsen

Február 17. 09:12
A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete szőlőmetszési és szőlészeknek-borászoknak szóló szakmai rendezvényt tart ma, amelyen számos előadás és gyakorlati bemutat is lesz - írja a Pécsma.hu.
 
Előadások, 9.30-tól a PTE Szentmiklós-hegyi Kísérleti Telepén:
 
 • Dr. Májer János: A pécsi metszési bemutatók 60 éves jubileumának köszöntése.
 • Hárs Tibor: Az Intézet szerepe a hegyközségek és tagjaik tevékenységében.
 • Dr. Kozma Pál: Visszatekintés és újabb kihívások a szőlészeti kutatás-fejlesztésben.
 • Dr. Csikászné Dr. Krizsics Anna: Felkészülés a 2016-os évre, a szőlőtermesztőket érintő fontosabb jogszabályi változások.
 • Dr. Werner János: Szőlőmetszés – gyakorlati útmutató.
 
Az előadások után az intézet központi telepén (Pázmány P. u. 4.) 12.00-tól pedig Hevér László tart évjáratelemzést, és mutatja be kísérleti boraikat.

Jól állunk a marhák terén

Február 17. 06:15
Az elmúlt évben nőtt a szarvasmarhák száma Magyarországon, ellenben a sertésállomány csökkent. Számok, adatok a Központi Statisztikai Hivataltól.
 
Tavaly december 1-én 821 ezer szarvasmarhát regisztrált a statisztika, 18 ezerrel többet, mint egy évvel korábban, a sertésállomány némileg csökkent, a juhállomány viszont kissé nőtt.
 
A marhaállományból 368 ezer tehenet számláltak, 9 ezerrel többet az egy évvel korábbinál.
 
A 3,124 millió sertés 11 ezerrel volt kevesebb a 2014 decemberinél, az anyakocák száma 3 ezerrel csökkent 197 ezerre.
 
Tavaly decemberben 1,190 millió juh, ebből 849 ezer anyajuh volt az országban, 5 ezerrel több, illetve 7 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál.
 
A tyúkállomány 1,9 millióval 32,432 millióra nőtt az ebből 12,39 millió tojó tyúk volt 443 ezerre több a 2014 decemberinél.
 
Az állatállomány soron következő, 2016 júniusi adatairól 2016. szeptember 20-án közöl statisztikát a KSH.
(MTI)