Fröccs

Már tesztelik az ember nélküli traktort

Szeptember 04. 06:58
Augusztus-szeptember fordulóján tartották az USA egyik leglátványosabb agrárrendezvényét az Egyesült Államok középnyugati államában, Iowában. A látványos innovációkat felvonultató Farm Progress Show egyik legmeghökkentőbb újdonságát a Case IH szolgáltatta, amely egy kezelő nélküli traktorkoncepcióval rukkolt elő - írja az Agrárszektor.
 
Lehet, hogy a jövőben a szüretelőtrakotorok is vezető nélküliek lesznek? No nem így...
 
 

Stílus: boroshordóból készült tűzrakóhely

Szeptember 03. 13:51
Bátran mondhatjuk, hogy bizonyosan bárki elfogadná ezt a boroshordóból készült, csodás tűzrakóhelyet, amelyben a forróságról egy csatlakoztatható gázpalack gondoskodik - tehát azrt sem kell aggódni, hogy a terméket körbeülők füstszagúak lesznek.
 
Stílus: boroshordóból készült tűzrakóhely
 
Kár, hogy az ára egy kicsit borsos: több mint 410 ezer forint...  

Irány Szeged, ha halat ennél a hétvégén

Szeptember 03. 09:51
Jubileumi, huszadik Nemzetközi Tiszai Halfesztivált szervezett erre a hétvégére Szeged. A halfieszta a gasztronómiai érdekességek mellett kulturális és sport programokat is kínál.
 
Több mint kétszáz mázsa halat főznek-sütnek meg és több ezer embert látnak vendégül a huszadik Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon mától vasárnapig. Szombaton több száz bográcsban készül majd a hallé.
 
A programok fő helyszíne idén is a Huszár Mátyás rakpart, ahol már napokkal ezelőtt felállították azt a több száz literes óriás bográcsot, amelyben a szegedi hallé fő. A három napra a szervezők csaknem hetven mázsa halfilével készülnek, ami több mint kétszáz mázsa halból nyerhető ki.
 
A fesztivál kiemelt feladata a halfogyasztás népszerűsítése. Míg húsz évvel ezelőtt évente fejenként átlagosan nem egész három kilogramm halat ettek a szegediek, ma már nyolc-kilenc kilogramm körül fogyasztanak.
(Szeged.hu)

Lesz sonka, sajt, szőlő fagyi és persze etyeki borok is az Őszi Pikniken

Szeptember 03. 06:37
Ma kezdődik Etyeken az Őszi Etyeki Piknik, ahol 25 pincében, 40 borász várja a vendégeket.
 
Nemcsak etyeki borászok, hanem vendégborászok is elérhetőek lesznek, mint Tokajból Ács Karcsi vagy az Erdélyben székelő Balla Birtok. Az itteniek közül ott lesz Orosz Gyula családi pincészete vagy a balatoni Szatmári Pincészet. Nemcsak borok lesznek, hanem finom ételek is, az etyeki Sonkamestert, Sajtútállomást már nem kell bemutatni, ott lesz a szörpös és etyeki szőlőből készült fagylaltot is lehet majd fogyasztani a Rezeda teraszon” - mondta Rókusfalvy Pál az InfoRádiónak.
 
A szervező a sok boros program közül a főszervező a Pohárral a kézben című, óránként induló pincetúrára hívta fel a figyelmet, amellyel megtekinthető, mi történik a pincékben szüretkor, valamint a Piknik Borkollégiumot ajánlotta, ahol több mint száz főnek szóló, ingyenes borkóstoló, szakemberek mutatják meg, hogyan kell kóstolni, milyenek a feltételei.

Ínycsiklandó ötlet egy pohár merlothoz

Szeptember 02. 14:21
Nézd ezt a fantasztikus grillezett gombát, amelyet balzsamecettel, szójaszósszal és fokhagymával fűszereztek! El tudnád képzelni egy pohár merlot mellé? :)
 
Ínycsiklandó ötlet egy pohár merlothoz
(Via)

Erősíti a párkapcsolatot a közös borozás

Szeptember 02. 11:41
Egy, a Journals of Gerontology: Psychology Sciences-ben közzétett értekezés alapján az együtt alkoholt fogyasztó élettársak hosszabb ideig maradnak együtt - írja az Élelmiszer.hu.
 
A fiatalabb házasok körében végzett vizsgálatok ugyanis arra az eredményre jutottak, hogy a közös alkoholfogyasztás befolyásolja a frigy minőségét.
 
 
Az átlagban 33 éve köttetett, 3000 nász szemrevételezését követően a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy míg a kéz a kézben poharazó partnerek viszonya megerősödött, az elkülönülve folytatott ivászat problémásabbá tette a házasságot.
 
Mindazonáltal nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kutatás alatt a tökéletesen „alkoholmentes” kapcsolatok szintén jól teljesítettek.

Az ehető szögesdrót és a Burger King esete

Szeptember 01. 20:38
Egyebek mellett a herezacskójának a moszkvai Vörös tér kövezetéhez szögelésével ismertté vált szentpétervári előadóművész, Pjotr Pavlenszkij performanszai ihlette hamburgereket tervez árusítani a szentpétervári Burger King - jelentette be közleményben a gyorsétteremlánc sajtószolgálata.
 
A közlemény szerint négyféle, Pavlenszkij korábbi performanszait jelképező hamburgereket fognak árusítani, hogy elhozzák "a kultúrát a tömegnek". 
 
A hamburgereket feltehetően a következő performanszok ihlették. Pavlenszkij 2014-ben szögesdrótba burkolózva köztéri szoborként kifeküdt a járdára a szentpétervári városháza előtt, a politikai elnyomás ellen tiltakozva. Az akciót előtt egy "ehető szögesdrótba" burkolt hamburgerrel "tiszteleg" az étterem. 
 
Pavlenszkij 2013 májusában bevarrt szájjal tiltakozott a Pussy Riot orosz punkegyüttes tagjainak bebörtönzése ellen a Kazanyi székesegyház előtt Szentpéterváron. Ezt egy félig összevarrt szendvics jelképezi majd. 
 
Az említett Vörös téri akciója pedig - amellyel "a modern orosz társadalom politikai közönye és fatalizmusa ellen" tiltakozott - egy tálcához szögezett hamburgert ihletett. 
 
A negyedik hamburger egyik oldalát megégetik. A közleményből nem derül ki, hogy a szendvics melyik performanszt hivatott jelképezni, ugyanakkor Pavlenszkij legutóbb azzal került reflektorfénybe, hogy felgyújtotta a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) központi épületének egyik ajtaját. Emiatt eljárást is indítottak ellene, amely végül egy 500 ezer rubeles (mintegy 2 millió forintos) bírsággal zárult. 
 
Az oroszországi Burger King az év eleje óta több provokatív reklámkampánnyal is előrukkolt. A gyorsétteremlánc a közeljövőben indítandó rendhagyó kampányát azzal indokolta, hogy Pavlenszkij az egyik legismertebb ember Szentpéterváron.
(MTI)