Fröccs

Kóstoltál már délvidéki bort?

Február 07. 20:48
Régen hazánk területéhez tartozó Délvidéken magas minőségű szőlőművelés folyik több pincészetnél is. Magyarországon még Maurer Oszkár révén került újra a köztudatba a vidék. Azonban érdemes felkeresni további termelőket is. A Borrajongó blogján egy egész sor délvidéki borral megismerkedhetnek.
 

Mitől fekete ez a hamburgerzsemle?

Február 07. 18:17
Mielőtt azt hinnék, hogy ezt a zsemlét elrontották, azt kell mondjuk nem. Szándékosan készítették feketére a bucit. Egy különlegességgel rukkolt elő a Don Pepe, ami elsőre meghökkentő lehet, de a fastfoodcentral.blog.hu-n elolvashatják, hogy milyenre értékelék az új hamburgert.
 

Itt a kocsonyaszezon!

Február 07. 09:50
És a kocsonya bizony füstölthússal a legjobb! A Gasztro Akrobata közöl is egy receptet, hogyan készítsd el a kocsonyát házilag. Kiváló móka ez hétvégére!

Bor vs. sör: 0-1

Február 07. 06:01
Németországban csökkent a borpiac, ugyanakkor sörből többet adtak el 2014-ben.
 
Mennyiségben 2,4 százalékkal, értékben 1 százalékkal kevesebb bort vásároltak a németek, számolt be keddi sajtóközleményében a Deutsches Weininstitut - írja a Mandiner. A közlemény szerint a német borok piaci részesedése a németországi borpiacon szintén csökkent: már csak 45 százalékos. 
 
A Deutsches Weininstitut vezetője, Monika Reule a 2013-as évjárat átlag alatti termésmennyiségével indokolja a német borok piacvesztését. Úgy látja, a 2014-es év minőségben és mennyiségben is remek termése visszanyeri majd a fogyasztók bizalmát. A német borpiacon a fehérborok aránya egyre növekszik, most éppen 42 százalék, a vörösöké csökken, most 48, a rozé enyhe növekedéssel 10 százalék körüli.
 
Kifejezetten jó évet zártak viszont a német sörfőzdék: mint arról a közszolgálati Tagesschau beszámolt, a német sörpiac nyolc év óta először tudott növekedni.

Nagy lesz a választék a Torkos Csütörtökön

Február 06. 17:24
Már több mint 440 étterem csatlakozott Torkos Csütörtökjöz, melynek keretében február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a résztvevő éttermek menüit - tájékoztatta Lipcsey György Imre, a szervező Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI-t.
 
A néphagyományra épülő gasztronómiai akciót a vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján szervezik meg idén is. Tavaly több mint 600 étterem látott vendégül több mint 100 ezer vendéget.
 
Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek azt kell vállalniuk, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. Külön erre az alkalomra készített, szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet, és a kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik - tette hozzá Lipcsey György Imre.

Megkezdődött a miskolci kocsonya farsang

Február 06. 15:23
Megkezdődött Miskolcon a vasárnapig tartó kocsonya farsang, kulturális, zenei, gasztronómiai programokkal fűszerezve. Idén rekorddöntésre is készülnek a szervezők.
 
A kocsonya farsang gasztronómiai kínálatában továbbra is hű marad a kocsonyában pislogó béka legendájához: az ínyencek tucatnyi fajta kocsonyakülönlegesség közül válogathatnak.
 
Az idei rendezvényen rekorddöntésre is készülnek a szervezők, a tavalyi 700 adagos óriáskocsonya után most megfőzik az ország legnagyobb, 1200 adagos kocsonyáját, amely olyan nagy lesz, hogy egyetlen tálra rá sem fér. Az egyik adag csaknem 2 méter átmérőjű, és 11 centiméter mély lesz, a másik valamivel kisebb. 
 
A kocsonya csütörtök délutántól péntekig rotyog, az ételhez 300 kilogramm kocsonyahúst, 30 kilogramm hagymát, 5 kilogramm fokhagymát, 20 kilogramm füstölt csülköt és fűszereket használnak fel. Az óriáskocsonyát péntek délután 4 órától kóstolhatják meg a látogatók.
(MTI)