Fröccs

Újabb nemzetközi sikert ért el a Mád Furmint

április 08. 16:19
A Decanter bormagazin májusi számában 90 feletti ponttal értékelte a 2013-as Szent Tamás Mád Furmintot. Gratulálunk!
 

A Decanter a MÁD Furmintot ajánlja 90+ pontszámmal a 2015. májusi számában.

Posted by Szent Tamás Pincészet on 2015. április 8.

Tavaszi kikapcsolódás és borkóstolók várnak a Malatinszky Présházban

április 08. 12:10
A szép tavaszi időben kinek ne lenne kedve egy kis kiránduláshoz és borkóstolóhoz. A Matatinszky Présház több rendezvényt szervez már a nyári időszak előtt is, de magán jellegű borkóstolókra ugyanúgy van lehetőségük a vendégeknek. A Malatinszky Szőlőbirtok 3 állandó borsorral készül a látogatóknak, amelyek mellé a helyi alapanyagokból készült házi finomságokat kínálja.
 
Egyelőre 8 főtől, bejelentkezés alapján fogadják Máriagyüdön a borkedvelőket, de hamarosan már nyári nyitvatartással várja a vendégeket a Présház.

Bejelentkezni telefonon (+36 20 242 2411) vagy e-mailen (preshaz@malatinszky.hu) keresztül lehet.
 
Már Tripadvisoron is megtaláljátok a Présházat!
 
Tavaszi kikapcsolódás és borkóstolók várnak a Malatinszky Présházban
 
Tavaszi kikapcsolódás és borkóstolók várnak a Malatinszky Présházban

Okozhat-e kárt az áprilisi fagy?

április 07. 20:49
„Napról napra nő az esély, hogy a fagyoktól már mentesülünk idén tavasszal, az időjárás azonban még mindig tartogathat kellemetlen meglepetéseket” – mondta a Bama.hu-nak egy Dráva mentén gazdálkodó földművelő. Egy baranya megyei hírportál beszámolt az agrárium jelenlegi helyzetéről a régióban, a cikkben a szőlészetre is kitértek.
 
"A megye szőlőtermelő területein már végeztek a metszési munkálatokkal, sőt, a rügyfakadás előtt már a lemosó permetézős védekezést is elvégezték a termelők. A gazdák szerint a szőlővesszők jó állapotban vannak, az első rügyelemzések reményteli termést ígérnek. A szőlő első ellenfele az áprilisi fagy lehet, a termelők azonban abban bíznak, hogy két egymást követő évben nem éri ilyen kár a tőkéket." A teljes cikket itt olvashatod.

Te használnál sörfiltert?

április 07. 19:08
Komlófiltert szabadalmaztatna egy Hop Theory nevű cég. Ezzel, a teákéhoz hasonló tasakokkal feljavíthatjuk a túl enyhére sikerült light söröket - írja az Élelmiszer.hu.

A filterben komlót, narancshéjat és koriandermagokat találunk. A tasakot a sörbe kell belemártogatni és 2-4 perc alatt tökéletesen szétárad az italban. A világos sörök esetében színeváltozást is okoz. Egy zacskót négyszer lehet felhasználni.
 
A koncepció célja a kivitelező cég szerint annyi, hogy a „light” söröket az ínyencek számára is ihatóbbá tegyék. A találmány az elszállt szénsavat már nem hozza vissza, de az olcsó söröket állítólag képes a kézműves italokhoz hasonlóvá változtatni- írja cikkében a Fox News.
 
Amennyiben közösségi finanszírozás révén a cég piacra tudja dobni a termékét, a tökhöz, a málnához, a dupla IPA-hoz (IPA – tradicionális angol sör) és az őszibarackhoz hasonló ízesítéseket is forgalomba kívánnak hozni.

Itt egy szék a fanatikus borrajongóknak

április 07. 15:08
Az alábbi kerti szék egy használt hordó dongáiból készült, amin egy speciális pohártartót is találsz. Hasznos lehet, ha például olvasni szeretnél, de közben kortyolnál a borodból is. Praktikus és dizájnos egyben.
 
Itt egy szék a fanatikus borrajongóknak
(Forrás)
 

Kóstoltál már kabarból készült bort?

április 07. 12:05
A bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet 2012-es évjáratú Kabar borát kóstolta a Gaultmillau.hu. Ritkán találkozni ebből a szőlőfajtából készült borral, biztosan felkelti a borkedvelők érdeklődését. "Hedonisztikusan gazdag, kényeztető bor, itt aztán nincs hiány sem illatban, sem zamatban. Kár, hogy a marcipán és a kókusz ennyire ráül, ezek nélkül is elég tartalmas lenne. Citrusosan friss, egzotikusan gyümölcsös, de ízében még fásabb. Szájbetöltő, intenzív, hosszú és enyhén édeskés. Nagy, de gördülékeny, kerek, nincs híján szerkezeti finomságnak sem. Árad belőle a potenciál, de ilyen közönséges és aránytalan fáért pontlevonás jár." - írja a Gaultmillau.hu. A teljes bejegyzést itt olvashatod.