Fröccs

Utoljára még láthatod, ahogy Bock József és Kamocsay Ákos együtt kóstolnak

Május 19. 07:07
Most pénteki adásával befejeződik a Hilltop borászat online sorozata. A finálé nem mindennapi lesz. Május 22-én egy Munkácsy-díjas építész és két nagy tapasztalattal bíró borász kerül reflektorfénybe: Ekler Dezső, Munkácsy-díjas építész, valamint Bock József és Kamocsay Ákos borászok. 

Borok: Prémium Olaszrizling 2017, Prémium Chardonnay 2017, Bock Cuvée 2015, Hilltop Tokaji Aszú 5 puttonyos 1993

Ha aktívan szeretnél részt venni, regisztrálj a Zoomban (https://zoom.us), majd péntek este kattints erre a linkre:
https://zoom.us/j/97034916812, vagy a számítógépre már letöltött programot nyisd meg és írd be a 970 3491 6812 Meeting ID-t.
 
Ha passzívan kóstolnál, akkor a Hilltop Neszmély Borászat oldalán is nézheted az élő közvetítést.

Bor, zene és tánc a fotelból most pénteken

Május 12. 09:13
Május 15-én, pénteken 18 órától folytatódik a Hilltop online kóstoló sorozat. Ezúttal egy művész házaspár kalauzolja az érdeklődőket a "Bor és zene" világába: Németi Sándor balettművész koreográfus, borszakértő, a Magyar Borszakírók Körének tagja, a wineartculture.hu alapítója és Karácsony Erika fuvolaművész lesznek Herczeg Ágnes és Kamocsay Ákos beszélgetőpartnerei.
 
Kóstolt borok: Prémium Cserszegi fűszeres 2018, Prémium Pinot Gris 2017 és Hilltop Muzeális Cuvée 1995
 
Ha aktívan szeretnél részt venni, regisztrálj a Zoomban https://zoom.us, majd péntek este kattints erre a linkre:
https://zoom.us/j/97034916812, vagy a számítógépre már letöltött programot nyisd meg és írd be a 970 3491 6812 Meeting ID-t.
 
Ha passzívan kóstolnál, akkor a Hilltop Neszmély Borászat oldalon is nézheted az élő közvetítést.

Házhoz megy az egyik legnagyobb boros rendezvény

Május 12. 08:07
Nagyon sokan várták már az év első nagy miskolci szabadtéri borgasztronómiai rendezvényét, melyet a járványhelyzetre való tekintettel sajnos csak egy későbbi időpontban lehet megrendezni. A szervezők (Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület) azonban nem szeretnék teljesen elengedni ezt a közös élményt, így május 16-ára megszervezik a fesztivál online változatát, hogy a borangoló életérzésről senki ne maradjon le.
 
Változatos online beszélgetésekkel, borbemutatókkal, koncertekkel készülnek az Avasi Borangolás szervezői a fesztivál kedvelőinek. Az eseményeket május 16-án, szombaton 16-24 óra között az Avasi Borangolás facebook és youtube oldalán lehet majd élőben követni. Miskolc művészei, borászai, zenekarai mind egyöntetűen örömmel csatlakoztak a programhoz, de sok nem miskolci kötődésű fellépő is vállalta a közös produkciót. A koncertek mellett sok kis meglepetés zenés üzenetet küldenek más zenészek is, és retropartyra is lehet majd otthon táncolni.
 
A gasztronómia iránt érdeklődők sem maradnak ki, ők a zip’s gasztroshowján figyelhetik meg a különleges fogások titkait. Érdemes a borbarátkozásokat is követni, hiszen olyan neves borászok mutatkoznak meg egy érdekes borcsatán, mint Kamocsay Ákos, Borbély Roland, Maul Zsolt, Sándor Zsolt, és sok más borász is megízleli kollégájának borát, amit értékel az érdeklődő online közönség előtt.
 
Az online borangolni vágyók rákészülhetnek az otthoni fesztiválozásra: május 10-től a rendezvény megújult weblapjáról házhoz rendelhetik a borászok válogatott borait és a borangoló ajándéktárgyakat a webshopból, hogy a május 16-i programhoz már minden készen álljon egy otthoni kanapéfesztiválhoz, és ehhez május 14-től miskolci éttermek is csatlakoznak ételkínálataikkal, hogy a gasztro élményről se maradjon le senki.
 
Az online fesztiválozóknak lehetőségük van támogatni a jótékonysági gyűjtést: amennyiben rendelnek a webshopból, rendelésenként 1000 Ft kerül át a gyűjtési alapba, de további támogatói jegy vásárlásával is segíthetik a gyűjtést. 

Részletes programokért érdemes figyelni a rendezvény facebook oldalát, amely folyamatosan frissül:
facebook.com/avasiborangolas borangolas.hu

Klasszikusok új köntösben

Május 05. 08:30
Klasszikusok új köntösben
 
A badacsonyi Varga Pincészet 1993-as indulása óta forgalmazza a klasszikus borcsaládját. Bár az utóbbi években jelentős változások történtek, bevezették a Varga palackot, a dugót csavarzárra cserélték, a főcímkéhez eddig nem mertek hozzányúlni. Egészen mostanáig. "Sokadik próbálkozás után azt éreztük, hogy tökéletes a harmónia a régi és az új megjelenés között, ahogy a bor is az eredeti, megszokott ízekkel és illatokkal bír" - olvasható a közleményben. A klasszikus sorozat tagjai már az új címkével vásárolhatók meg a pincészet webshopjában.

Most pénteken egy kétszeres olimpiai bajnokkal borozhatsz együtt online

Május 05. 08:13
Most pénteken egy kétszeres olimpiai bajnokkal borozhatsz együtt online
 
Május 8-án este 18 órai kezdettel folytatódik a neszmélyi Hilltop borászat online kóstolósorozata.
 
Téma: Hogyan kell bort kóstolni?
 
Ha kíváncsi vagy rá, csatlakozz az eseményhez és ismerd meg a borkóstolás alapjait az interaktív kóstolón! Segítőtársad lesz ebben dr. Csizmadia András főiskolai docens, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja és Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdás, Herczeg Ágnes borszakértő és Kamocsay Ákos borász.
 
Borok: Hilltop Chardonnay 2019, Kamocsay Ihlet Cuvée 2017, Hilltop Tokaji Furmint 1999

Ha aktívan szeretnél részt venni, regisztrálj a Zoomban https://zoom.us, majd péntek este kattints erre a linkre:
https://zoom.us/j/97034916812, vagy a számítógépre már letöltött programot nyisd meg és írd be a 970 3491 6812 Meeting ID-t.
 
Ha passzívan kóstolnál, akkor a Hilltop Neszmély Borászat oldalon is követheted a beszélgetést az élő közvetítésben.

Online borozhatsz születésnapján az egyik legnagyobb élő borászlegendával

április 29. 16:27
Online borozhatsz születésnapján az egyik legnagyobb élő borászlegendával
 
Bock József születésnapjának előestéjén, 2020. május 6-án 18 órakor élőben jelentkezik a borász a Bock Hotel Ermitage YouTube csatornáján [#borozzotthon - ÉLŐBEN Bock Józseffel]
 
Izsák Norbi (újságíró, coach) kérdezi majd Józsi bácsit a jelenről és a jövőről, de visszatekintenek majd kicsit a múltba is, természetesen néhány érdekes tétel kíséretében. Ha szeretnél felkészülten a képernyő elé ülni és Bock Józseffel együtt megízlelni a megkóstolandó tételek egy részét, a lista a következő:
 
  • Bock Rosé Cuvée 2019 (Elérhető országszerte az élelmiszerüzletekben és a pincészet webshopjában: webshop.bock.hu)
  • Bock Ermitage 2015 (Hamarosan országszerte az élelmiszerüzletekben és a Bortársaságnál)
  • Bock 70+ 2017 (Elérhető a pincészet webshopjában: webshop.bock.hu)
  • egy meglepetés a jammertali Bock családi pincéből
Az élő adás interaktív lesz, menet közben várják a felmerülő kérdéseket a nézőktől, amelyekre Józsi bácsi igyekszik válaszolni a beszélgetés végén (természetesen a teljesség igénye nélkül).
 
A bejelentkezés során pedig elhangzik egy kuponkód is, amelyet a webshopban érvényesíthetnek a nézők.
 
Ha érdeklődsz a program iránt, iratkozz  fel a pincészet YouTube csatornájára vagy csatlakozz a Facebook eseményhez.

Hogyan válthatom vissza a Gourmet fesztiválos belépőmet?

április 28. 06:31
A hazai gasztronómia legnagyobb seregszemléjét idén már biztos, hogy nem rendezik meg. A Gourmet Fesztivál azonban jövőre igyekszik kárpótolni a kulinária szerelmeseit.

“Figyelembe véve a kormány intézkedéseit, valamint a hatóságokkal és a partnereinkkel folytatott egyeztetések eredményeit, arra jutottunk, hogy idén sajnos egy későbbi időpontban sem tudjuk megrendezni az Electrolux Gourmet Fesztivált” – mondta Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője. “A biztonság mindig az első, ezért a hazai és nemzetközi fejleményeket szem előtt tartva hoztuk meg ezt a nehéz döntést, amellyel felelősséget vállalhatunk látogatóinkért” – tette hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy megvásárolt belépőjegyek árát - a banki átutalások függvényében - 30 napon belül visszautalják a vásárláshoz használt bankkártyához ill. SZÉP-kártyához tartozó számlaszámra. 

Sztárparádé az online kóstolón - új időpont!

április 23. 09:41
Sztárparádé az online kóstolón - új időpont!
 
A korábbi hetektől eltérően most pénteken (április 24.) már este 18 órától együtt kóstolhatnak online az érdeklődők Kamocsay Ákossal, a neszmélyi Hilltop borászat borászával. Az élő kóstoló hosszabb lesz és több neves szakembert fog fevonultatni. Kamocsay Ákos vendége lesz Domian Emese és Herczeg Ágnes borszakértők, Ember Sándor hordógyáros és Dr. Kovács Tibor szőlész.
 
Téma: Miért,és hogyan lesz valaki borszakértő, boroshordó készítő, szőlőtermelő, vagy borász? Mi ilyen vonzó a borban?
 
Kóstolt borok: Hilltop prémium Chardonnay dűlőválogatás: 5 dűlő+Birtokbor

Ha aktívan szeretnél részt venni, regisztrálj a Zoomban https://zoom.us, majd péntek este kattints erre a linkre:
https://zoom.us/j/97034916812, vagy a számítógépre már letöltött programot nyisd meg és írd be a 970 3491 6812 Meeting ID-t.
 
Ha passzívan kóstolnál velünk, akkor a Hilltop Neszmély Borászat oldalon is nézhetsz minket az élő közvetítésben.

Ezek most a legmenőbb magyar borok Londonban

április 21. 08:16
A brit Independent újság cikkírója John Clarke a minap bemutatta az általa legjobbnak tartott 12 magyar bort. A "best buy" (ára miatt) szerinte a Frittmann Irsai Olivér, a kunsági pincészettől két tételt is beválogatott, ezen kívül találni többek között két egri és három tokaji bort is a listán. 
 
És akkor következzen a lista:
 
Frittmann Irsai Olivér (nem jelöl meg évjáratot)
Barta Öreg Király-dűlő furmint Barta 2015
Frittmann Cserszegi Fűszeres 2017
Kikelet Lónyai Hárslevelű 2017
Kolonics Nagy-Somlói Juhfark 2017
Franz Weninger Kékfrankos 2016
Campanula Szürkebarát 2018
Kovács Nimród Egri Csillag 2018
Heumann Rajnai rizling 2017
Tüske Rozé Szekszárd 2018
Bolyki Egri Bikavér 2016
Kardos Furmint 2018