Őrült tempóban készülünk a Bocuse-ra

Borászportál
2016. december 20., 10:30


Bő egy hónap múlva a Bocuse d’Or lyoni döntőjében küzd meg az ellenfelekkel a 2016 májusában, a budapesti döntőt megnyerő magyar csapat. Széll Tamás vezényletével gőzerővel készülnek, heti 6 napon, napi 8 órát gyakorolnak, hogy felérhessenek a csúcsra.
Őrült tempóban készülünk a Bocuse-ra
A jelenlegi világelit, 24 ország legjobbjai mérik össze tudásukat az 5,5 órás versenyen. Széll Tamásék a döntő első napján, a rekorder franciákkal és a szintén többszörös győztes norvégokkal és dánokkal egy napon, utolsó versenyzőként mutatják be a két fogásukat.
 
A világ legrangosabb szakácsversenye jövőre ünnepli a 30. évfordulóját, és ebből az alkalomból a szervezők számos meglepetést tartogatnak az indulóknak. a 14 adagos tálon felszolgált húsétel alapanyaga a bresse-i csirke, amihez 5 „tenger gyümölcséből” lehetett választani.
 

A világ legjobb csirkéjének tartott bresse-i nem egyszerű alapanyag, Széll Tamás szerint csupán a szakszerű felbontása is roppant körülményes, előkészítése önmagában elvesz körülbelül 45 percet a versenyidőből.
 
Nem csak a bressei-i csirke az egyetlen különlegesség az idei Bocuse d’Or döntőn. A verseny történetében ez lesz az első döntő, ahol a második fogás nem halétel lesz. A zsűri egy 100%-ban vegetáriánus ételt vár a versenyző csapatoktól, még a tej és a tojás használatát is kizárják. Erre valószínűleg a reformétkezés népszerűsítése és az aktuális gasztronómiai trendek lekövetése is szerepet játszik.
 

 
A Vinoport nemrég kétrészes interjút közölt a csapatot felkészítő Hamvas Zoltánnal. Az 1. részt itt, a 2. részt pedig ide kattintva lehet elolvasni.