Balla Géza borainak kóstolója a Borháló Liget üzletében, december 10.

Budapest - Mustos fehér, Fekete Leányka, Sziklabor… Ezeket a neveket még a szakavatott(abb) borguruk is ízlelgetik Magyarországon. Nem is csoda, hiszen a fenti borok egyenesen Arad-hegyaljáról, a Ménesi borvidékről származnak.
A XX. században visszaszorult, István királyig visszavezethető belső erdélyi fajtákat ismét megkóstolhatjuk, és megtudhatjuk, hogy Mátyás király miért kedvelte annyira e borokat.
Balla Géza már hosszú ideje Áts Károllyal - Royal Tokaji majd Tokaj Kereskedőház főborásza és nem mellékesen a 2012. év bortermelője - karöltve tevékenykedik, egymást segítik döntéseik meghozatalában. Ez nem is lehet véletlen, hiszen Tokaj és Ménes között azért vannak párhuzamok. Elég, ha csak Géza töppedt, aszúsodott szőlőszemekből készült édes kadarkájára, a Kadarisszimára gondolunk. Azt is mondhatnánk, hogy a Ménesi-borvidék a vörös lenyomata Tokajnak.
A borokat Balla Géza "magyar hangja" Sánta László fogja bemutatni, aki sokszor a borászt is meghaladó átéléssel tud a Balla borokról beszélni.
Amit biztosan meg fognak kóstolni:
  • Mustos Fehér 2013
  • Kadarka 2012
  • Fekete Leányka 2012
  • Sziklabor Fekete Leányka 2012
  • + négy meglepetésbor
Az estét - a szokásos falatkák mellet - a Donum Terrae termékei, vagyis Danyi Évi jobbnál-jobb magolajai és krémjei fogják kiegészíteni.
Belépő: 2000 Ft, melyből 500 Ft levásárolható.
Időpont: 2014.december 10. 19 óra
Helyszín: Borháló Liget, 1078 Budapest, Murányi utca 15.
A belépő tartalmazza a 8 bor kóstolását / visszakóstolását.
Minden jelentkezőt arra kérnek, hogy az üzlet véges befogadóképességének (max. 40 fő) köszönhetően részvételi szándékukat minél előbb jelezzék az érkezők létszámának megjelölésével e-mailben.
Jelentkezés: oldalon a hírlevél feliratkozás felületen, majd jelentkezzen emailben vagy az üzletben.
Balla Géza borainak kóstolója a Borháló Liget üzletében, december 10.
Balla Géza és Sánta László
Elérhetőségek:
Csizmadia Miklós, üzletvezető
Telefon: +36 30 219-39-39
E-mail: liget@borhalo.com
Cím: 1078 Budapest, Murányi utca 15. (A Thököly úti CBA és a Garay téri piac között a Schola Europa Akadémiával szemben)
Web