A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás
Tizennégy új Michelin csillagot osztott ki brit és ír éttermeknek a térség gasztronómiai kalauzának idén századik alkalommal megjelent kiadványa. Rebecca Burr, a rangos kalauz főszerkesztője az éttermek gazdag sokszínűségét dicsérte a megszorított derékszíjú költségvetés és az ír gazdaság válsága közepette.
A Balatontól nem messze található Somogy megyei Visz településen lévő Chateau Visz étterem nyerte el a Gösser Bock - Dining Guide Díjat és lett ezzel az év étterme 2010-ben. A díjátadó gálán kiosztották a különdíjakat és oklevéllel jutalmazták a döntőbe jutott top tíz éttemet, melyek a következők: Alabárdos, Aranyszarvas, Babel Delicate, Bock Bisztró, Chateau Visz, Costes, Csalogány 26, Fausto"s, Kistücsök, Onyx.
Idén nyárra három új, négycsillagos wellness szálloda is megnyit a tó partján – adta hírül a Turizmus.com. A 36 szobás Zenit Hotel Balaton Vonyarcvashegyen, a 49 lakóegységes Hotel Bonvino Wine & Spa Badacsonyban, a vízparti, több mint 100 szobás Wellamarin Wellness Szálloda pedig Zamárdiban. Mivel a Balaton Borrégió a magyar borkultúra lelke, érdekes lehet számba venni, milyen beruházások zajlanak a borvidéki táj közelében, mivel kapcsolhatjuk majd össze balatoni bortúráinkat.