Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”

„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”Új csillag lehet a magyar bor egén a csobánci Bakos Pincészet, akik idén debütálnak az Olaszrizling Októberen. Bakos Aranka, a családi pincészet tagja a vele készített bemutatkozó interjúban bevallja, nem mindig volt a kedvence az olaszrizling, ez azonban gyorsan megváltozott a saját borok megszületésével.

Ilyen a csobánci életérzés

Ilyen a csobánci életérzésBalatoni kerülőutunk során Gyulakeszire, a Csobánc lábához is ellátogattunk, hogy ne csak borokról, hanem ételekről, hozzáállásról és életérzésről is beszélgessünk Nagy Lászlóval, a Villa Tolnay birtokigazgatójával.

Így lett terepasztal a Badacsonyi borvidékből

Így lett terepasztal a Badacsonyi borvidékbőlHa másért nem is (dehogynem), hát ezért a kilátásért érdemes megmászni a Badacsonyt! Mi a Bujdosók lépcsője felől közelítettünk, ami kemény meló, hiszen mintegy 420 lépcsőn kell felsétálni, de a látvány önmagáért beszél!

Fajtáktól válik meg, de újakat is telepít a Villa Tolnay

Fajtáktól válik meg, de újakat is telepít a Villa TolnayA Villa Tolnay pincészet január 21-én tartotta zártkörű évjárat bemutató kóstolóját a Képzeld el Borbárban, melyre mi is meghívást kaptunk. Itt mutatkoztak be első alkalommal a pince 2013-as évjáratú fahordós érlelésű fehérborai.

Ezt kóstold a Balaton északi partján!

Ezt kóstold a Balaton északi partján!A Balaton északi partjának népszerűsége egyre nő. Az elmúlt években sokat javult a szolgáltatások színvonala a tónál. Rengeteg vendéglátó egység, pince nyitotta meg kapuit. Ez nekünk turistáknak nagyon jó hír, hiszen így a bőség édes zavarával küszködhetünk.

Nagy László: Vincellér vagyok, nem borász

Nagy László: Vincellér vagyok, nem borászBortúra - A tél viszonylag enyhén indult - többek között ez indított bennünket arra, hogy tegyünk még egy utolsó túrát 2013-ban a Badacsonyi Borvidéken. A Villa Tolnayt és a Sabar Borházat irányító Nagy Lászlót kerestük fel ezúttal, aki amellett, hogy megmutatta, hogyan fejlődik hordóban a 2013-as évjárat, megismertetett bennünket az ország egyik legjobb füstölt-főtt csülökjével, a hegyen quadozás nehézségeivel és a Tolnay-villa szomorúságával is.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
06. 22.

Winelovers Expo

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 20. - 06. 22.

Winelovers Wine Awards 2022

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
06. 02.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
február 28.
A Neszmélyi borvidék titkai - esszenciális kisfilmek a Hilltop borászat kulisszatitkaival
A Neszmélyi borvidék titkai - esszenciális kisfilmek a Hilltop borászat kulisszatitkaival
február 21.
Káros mértékű alkoholfogyasztás vagy mértékletes borfogyasztás?
Káros mértékű alkoholfogyasztás vagy mértékletes borfogyasztás?
február 17.
Új módszertan a borok hamisítása ellen
Új módszertan a borok hamisítása ellen
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás