Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Összegyűjtöttük, mi mindent tudunk jelenleg a vörösbor élettani és egészségügyi hatásairól

Összegyűjtöttük, mi mindent tudunk jelenleg a vörösbor élettani és egészségügyi hatásairólSzámos tudományos kutatást végeztek és végeznek a mai napig a borokkal kapcsolatban. Ezúttal azt vesszük sorra, a vörösboroknak a jelenlegi tudásunk szerint milyen élettani hatásai vannak. A tények bemutatása mellett egy-két széles körben elterjedt tévhitet is eloszlatunk.

Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?

Tegyük tisztába a fogalmakat: mi az, hogy édes bor, mi az, hogy pezsgő és mi az OEM?Vöröset vagy fehéret? Szárazat vagy édeset? Simát vagy habzót? Gyakran elhangzó kérdések, ha szeretnénk inni egy pohár bort egy bárban. Sokan rendelkeznek határozott preferenciákkal, kialakult ízléssel, miközben nem tudják hogy ezen kategóriák nemcsak termelői megszokáson alapulnak, hanem a legtöbb esetben szigorú törvényi szabályrendszert követnek? Nézzük át együtt a lehetőségek teljes spektrumát.

A bor készítése

A bor készítéseA bor minőségének a betakarított szőlőtermés az alapja. A bortermelő feladata, hogy a szőlőszemekben jelen lévő értékes anyagok a mustba, borba kerüljenek, és abban is megtalálhatók legyenek.

Miért száraz bornak hívjuk a nem édes bort?

Miért száraz bornak hívjuk a nem édes bort?De tényleg: miért nem savanyú vagy fanyar, ami nem édes? Feltűnik a történetben egy színdarab, a hordó és egy argószótár is.    

Globális klímaváltozás: egyre magasabb a borok cukor- és alkoholfoka

Globális klímaváltozás: egyre magasabb a borok cukor- és alkoholfokaKutatás - Nem meglepő, de világszerte tapasztalható változás: az éghajlat felmelegedése következtében nő a bor cukortartalma, mivel hamarabb érik a szőlő. Az INRA francia tudományos kutatóintézet munkatársai ezért olyan módszert dolgoztak ki, amely lehetővé teszi a bor cukorfokának csökkentését.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
05. 15.

A kávé világa – Specialty kávék

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
05. 21. - 05. 25.

Bormarketing és értékesítés: Az online bormarketing sikertényezői - Online kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 04. - 06. 06.

WSET középfok - Párlat tanfolyam

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, 8 tételes BORSORRAL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, BORSOR NÉLKÜL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 18. - 06. 27.

WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 27.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
04. 22.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás