Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrát

Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrátNehéz örökséget készül éppen átvenni édesapjától a fiatal borász, az azonban már most látszik, egy dolog nem változik: az immár 18 generáción átívelő borászdinasztia tagjai továbbra is kíméletlen őszinteséggel mondják el véleményüket a borvidéken zajló folyamatokról.

Tudj meg mindent a furmintról #12: Egészen meglepő országokban fordul elő a fajta

Tudj meg mindent a furmintról #12: Egészen meglepő országokban fordul elő a fajtaMagyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató sorozatunk utolsó részében szétnézünk a nagyvilágban. Bár őshonos magyar fajtaként tartják számon, ehhez képest meglepően sok helyen foglalkoznak vele.

Van egy aranymetszésszerű gondolat, ami lassan formálja Tokaj-Hegyalja arcát

Van egy aranymetszésszerű gondolat, ami lassan formálja Tokaj-Hegyalja arcátMárcius 23-án, egy hűvös, de ragyogó tavaszi szombaton újra a jól bevált helyszínen, a Corinthia Hotelben gyűlt össze Tokaj színe-java, hogy találkozzon a szakmával, a borértőkkel és a borrajongókkal.

A Szepsy pincészet még soha nem csinált olyat, mint amire a Tokaji Márciuson készül

A Szepsy pincészet még soha nem csinált olyat, mint amire a Tokaji Márciuson készülEgyedülálló premierre készül a tokaji Szepsy pincészet a Winelovers Tokaji Március Szepsy mesterkurzusán. Ennek kapcsán arról beszélgettem ifjabb Szepsy Istvánnal, mire számíthatnak az előadás vendégei.

Szepsy István: „Mostanra érett meg a helyzet”

Szepsy István: „Mostanra érett meg a helyzet”Egy új termékkel jelentkezett novemberben a tokaji Szepsy pincészet, ami a furmint érlelhetőségével kapcsolatos immár évtizedes vitát is eldöntheti. Az új termék bevezetésének okairól, időzítéséről is beszélgettem idősebb Szepsy Istvánnal. Kerülőutak, beszámoló.

Mit láttak a világ borturisztikai szakemberei Magyarországon?

Mit láttak a világ borturisztikai szakemberei Magyarországon?Több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember; 29 különböző ország; 23 előadás, kerekasztalbeszélgetés és szeminárium; 860 üzleti tárgyalás: április 10-től öt napon keresztül Magyarország látta vendégül a világ borszakmai és borturisztikai szektorát a hazánkban megrendezett Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon.  

A világ legnagyobb borturisztikai konferenciája Budapesten - 2. nap

A világ legnagyobb borturisztikai konferenciája Budapesten - 2. napÁprilis 10-12-ig Budapesten zajlott a világ legnagyobb borturisztikai seregszemléje, az IWINETC. A Borászportál a helyszínről élőben közvetített az első két napról, amikor neves hazai és külföldi szakemberek tartottak előadást többek között a magyar bor nemzetközi esélyeiről. Olvasd el beszámolónkat!

A világ legnagyobb borturisztikai konferenciája Budapesten - 1. nap

A világ legnagyobb borturisztikai konferenciája Budapesten - 1. napÁprilis 10-12-ig Budapesten zajlott a világ legnagyobb borturisztikai seregszemléje, az IWINETC. A Borászportál a helyszínről élőben közvetített az első két napról, amikor neves hazai és külföldi szakemberek tartottak előadást többek között a magyar bor nemzetközi esélyeiről. Olvasd el beszámolónkat!

„Ez a legmagasabb koncentrációjú bor, ami a Szepsy Pincészetnél valaha készült”

„Ez a legmagasabb koncentrációjú bor, ami a Szepsy Pincészetnél valaha készült”Kereskedelmi forgalomban nem kapható aszú mellett a legendás 2000-es Szepsy Úrágya Furmint „dédunokáját” is megkóstolhatják azok, akik beülnek a Winelovers Tokaji Március Nagykóstolón ifjabb Szepsy István mesterkurzusára. A borásszal készített interjúból kiderül, milyen élményre számíthatnak az érdeklődők. Azt is elmeséli,  miért különös jelentőségű az általa vezetett Szent Tamás borászat két 2014-es furmintja, amikkel a rendezvényen szintén megismerkedhetnek a vendégek.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás