Ne csak a gyomor, hanem az elme is legyen munkára fogvaIn Vino Lidia 5. születésnap volt a Borkollégiumban.
Drágakő, női szépség, szerelem – mindez egyetlen borkóstolónKépzeljük csak el, belépünk a Corinthia Hotel Budapest ajtaján, cipőnk kopogása visszhangot ver a márványpadlón. Felsietünk a fakófehér lépcsőn, hogy még idejében odaérjünk, hiszen randevúnk van: az aranyszín számtalan árnyalatában pompázó, ezerarcú és ezeregy szépségű hölggyel, az olaszrizlinggel. Szabó Hajnalka beszámolója az Olaszrizling Októberről.
Napa völgyi borkaland 3. rész: Mindent a vevőért, akár csokit is, főleg, ha klubtagSzeretnék a magyar borkedvelő társadalom számára egy talán kevésbé ismert „műfajba” betekintést nyújtani, mert a borászatok klub rendszerű értékesítési stratégiája egy különleges, de nagyon hatékony, új világba kalauzolt. Szegedi László amerikai élménybeszámolójának befejező része.
Napa völgyi borkaland 2. rész: Borospince napenergiából, avagy itt még a szüret is öröm?Napa völgyet a vulkanikus hegységbe a ma már csermellyé szelídült Napa folyó vágta. A terület domborzatát egy 3D térkép segítségével értettük meg, amit a Korrine Munson Napa Valley Vintners kommunikációs igazgatójától kaptunk. Az In Vino Lidia küldöttség helyi „kolléganőjének” szavára borászatok ajtajai nyíltak meg előttünk. Szegedi László mini-sorozatának középső része következik.
Napa völgyi borkaland 1. rész: Hogyan dőlt el Kalifornia sorsa Párizsban?Egerben lakom, ahol a bor szeretete szinte kötelező, így nem ért meglepetésként, mikor kedves barátom Füle Lídia, az In Vino Lidia megalapítója borkóstolásra hívott, a helyszín viszont annál inkább. Szegedi László 3 részes úti beszámolója a cikkíró versenyünk élménybeszámoló kategóriájának 3. helyezettje.
Mit keres Somlón a kövidinka? – Somló hegyen jártunk 2. részSomlói „terepszemlénk” másnapján a nagyok után a kisebb gyöngyszemek kerültek górcső alá, hogy lehetőségeink szerint minél teljesebb képet rajzolhassunk a borvidékről.
A sommal borított bazaltkályha csillagai – Somló hegyen jártunk 1. részLídiával, az In Vino Lidia brand „háziasszonyával” az új programsorozatának (In Vino Lidia Winetour) „magántanulójaként” vettem részt egy somlói hétvégén, amivel a 20 éves barátságunkat is megünnepeltük. Az alábbi írásom egy személyes élménybeszámoló – szakmai tartalommal is megfűszerezve, de semmiképp nem a borok és a pezsgők világáról szóló borászati értekezés.
Törley, Széchenyi és még Churchill is az In Vino Lidia Bubiest vendégei voltakA sors úgy hozta, hogy megismerkedtem Füle Lídiával, aki – mint kiderült – a komoly pozíciója mellett egy két lábon járó bor- és pezsgőenciklopédia. Lelkesedése meggyőzött, így részt vettem az Olof Palme sétányon található Városliget Caféban szervezett In Vino Lidia Bubiesten, ahol a pezsgők világába kalauzolt minket. Aradi Péter beszámolója.
Interaktív borkóstoló In Vino Lidia módraDűlőszelektált, testes, savas, tanninos... Jelzők, amik borokra vonatkoznak, de egy laikusnak fogalma sincs, hogy melyik mit jelent, és honnan ismerheti fel ezeket. Pedig minél többet tudsz a poharadban lévő nedűről, annál nagyobb élménnyé válnak a kortyok, és sokkal magabiztosabb leszel ezentúl, ha ajándékba, vagy egy étel mellé kell bort választanod.