Soha nincs elég korán egy kékfrankos mesterkurzushozKellemesen sütött a nap szombat reggel 9-kor, amikor a taxis az autóban megkérdezte, hová megyek. Mikor mondtam, hogy borkóstolóra, kibukott belőle, hogy nincs ahhoz kicsit korán?
10 év múlva igényes borfogyasztó csak az organikus borért lesz hajlandó fizetniA múlt heti jubileumi Borkonferencián hangzott el a fenti mondat, ahol ezúttal kiemelt szerepe volt az organikus borkészítésről való beszélgetéseknek. Borászok az ökológiai borok készítésének tapasztalatairól meséltek, és arról, hogy mi volt a fő motivációjuk, amikor ezt az utat választották.
„A bor az egyik legjobb kifejezője az emberi léleknek”Neked melyik borvidék jut eszedbe először, ha a hazai nagy vörösborokra gondolsz?
Zágonyi Károly huszárvirtusa tovább él Villányban – a világ egyik legmodernebb aktív háza épül a borvidékenA Streit-Zagonyi Borászat első bora – nem meglepő módon – egy klasszikus Bordeaux-i házasítás volt, a Union. A 2015-ös évjáratból származó blend szinte azonnal ismertséget szerzett, nagyrészt annak köszönhetően, hogy bekerült az illusztris Borkiválóságok közé.
Felejthetetlen karácsonyi menük #22: a jolly joker-mártás és borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Sorozatunk mai részében az alapokat biztosítjuk egy tökéletes menühöz.
Felejthetetlen karácsonyi menük #6: vegetáriánus fasírt és vörösbor!Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Első hallásra meghökkentő lehet a vegetáriánus fasírt és a vörösbor párosa, de hidd el, ezzel tényleg mindenkit le fogsz venni a lábáról!
Történet a villányi kékfrankosról, ami 95 pontot kapott a világ egyik legnagyobb borversenyén2020-as szüret közelít a valaha volt legjobbhoz – állítja Maul Zsolt. Hamarosan bárki eldöntheti ennek igazságát, hiszen a villányi pincészet-tulajdonos azt is elárulta, melyiket tartja az eddigi csúcs évnek. Természetesen azt, amelyikből a fent említett, éremhalmozó kékfrankos is származik.
Minden napra egy bor: Jammertal Blue Velvet 2017November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Jöjjön egy bársonyos bor egyenesen Villányból!
40 bor a koronavírus karanténra - 3. részA karantén eredeti jelentését szó szerint értelmezve négy részes ajánlónkban összesen 40 bort mutatunk be neked a járvány idejére. Közös jellemzőjük, hogy kívánságodra akár most rögtön házhot mennek. És még az is, hogy mind kiváló bor. Következzen a harmadik lista.