Kékfrankosból készült borod van? Itt a lehetőség, hogy megmutasd a világnakNevezz kékfrankosoddal a Burgenlandi Borász csapatának borversenyére!
Mitől olyan nagy szám az osztrák bor?Ausztria borait ma már világszerte nagyra értékelik a borszakértők és a borkedvelők. Nézzük meg 7 pontban, mitől szerepelnek ezek a tételek következetesen olyan jól a nemzetközi vakkóstolókon.
3 ünnepi vacsorához 3 hazai vörösborHa minden karácsonykor ugyanaz is a menü, új borokat azért kipróbálhatsz az egyes fogásokhoz. 3 vörösborral mutatjuk a főbb irányvonalakat az ünnepi étkek ízeinek hangsúlyozásához.
Soha nincs elég korán egy kékfrankos mesterkurzushozKellemesen sütött a nap szombat reggel 9-kor, amikor a taxis az autóban megkérdezte, hová megyek. Mikor mondtam, hogy borkóstolóra, kibukott belőle, hogy nincs ahhoz kicsit korán?
10 év múlva igényes borfogyasztó csak az organikus borért lesz hajlandó fizetniA múlt heti jubileumi Borkonferencián hangzott el a fenti mondat, ahol ezúttal kiemelt szerepe volt az organikus borkészítésről való beszélgetéseknek. Borászok az ökológiai borok készítésének tapasztalatairól meséltek, és arról, hogy mi volt a fő motivációjuk, amikor ezt az utat választották.
„A bor az egyik legjobb kifejezője az emberi léleknek”Neked melyik borvidék jut eszedbe először, ha a hazai nagy vörösborokra gondolsz?
Zágonyi Károly huszárvirtusa tovább él Villányban – a világ egyik legmodernebb aktív háza épül a borvidékenA Streit-Zagonyi Borászat első bora – nem meglepő módon – egy klasszikus Bordeaux-i házasítás volt, a Union. A 2015-ös évjáratból származó blend szinte azonnal ismertséget szerzett, nagyrészt annak köszönhetően, hogy bekerült az illusztris Borkiválóságok közé.
Felejthetetlen karácsonyi menük #22: a jolly joker-mártás és borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Sorozatunk mai részében az alapokat biztosítjuk egy tökéletes menühöz.
Felejthetetlen karácsonyi menük #6: vegetáriánus fasírt és vörösbor!Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Első hallásra meghökkentő lehet a vegetáriánus fasírt és a vörösbor párosa, de hidd el, ezzel tényleg mindenkit le fogsz venni a lábáról!