Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?

Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?Egy másik italnak köszönhetően megint kezd divatba jönni a már-már elfeledett száraz szamorodni – mondja Makai Gergely. A Tokaj Hétszőlő birtokigazgatójának segítségével alámerültünk a buborékok világába és választ kerestünk arra is, a „bio” miért kevésbé menő itthon, mint külföldön.

Mit keres Somlón a kövidinka? – Somló hegyen jártunk 2. rész

Mit keres Somlón a kövidinka? – Somló hegyen jártunk 2. részSomlói „terepszemlénk” másnapján a nagyok után a kisebb gyöngyszemek kerültek górcső alá, hogy lehetőségeink szerint minél teljesebb képet rajzolhassunk a borvidékről.

Meglepő ötlettel rukkolt elő egy nagy múltú Champagne-ház

Meglepő ötlettel rukkolt elő egy nagy múltú Champagne-házA François Dubois Champagne-ház a környezettudatosság jegyében egy figyelemre méltó újdonságot mutatott be a közelmúltban.

Különleges borvacsora két ritka kinccsel

Különleges borvacsora két ritka kinccselAz Araz étterem májusi borduett vacsorájának főszereplői Kúcs Gyula Pincészete és a Kékhegy Pince. Nem hallottál még róluk? Itt az ideje megismerkedned velük.

A 383 pontos Hétszőlő dűlő 2013-as grillázsbombája a Borkollégiumban járt - 1. rész

A 383 pontos Hétszőlő dűlő 2013-as grillázsbombája a Borkollégiumban járt - 1. részHa karácsony, akkor ünnep, ha ünnep, akkor aszú – az ünnepre való szakmai „felkészülést” mi már november végén elkezdtünk, amikor Makai Gergő, a Hétszőlő Birtok szőlész–borász birtokigazgatójának tolmácsolásában, a „Borász a Borkollégiumban” program keretében az organikus szőlészet dűlőszelektált száraz és aszú tételeit kóstolhattuk.

Vajon finomabbak-e az organikus borok?

Vajon finomabbak-e az organikus borok?Több ezer palack bort teszteltek Kaliforniában, annak érdekében, hogy feltárják, van-e összefüggés az organikus és biodinamikus megjelölés és a borok minőségi megítélése között.

Most érdemes biogazdálkodásba fogni!

Most érdemes biogazdálkodásba fogni!2016-ban az eddigi legmagasabb összegű támogatást kaphatnak azok, akik a biogazdálkodás mellett teszik le a voksukat. A pályázatokat november elejétől lehet benyújtani, de a termesztéssel kapcsolatos szigorú követelményeknek eleget kell tenni.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
02. 14. - 12. 31.

Tokaji aszú borkóstoló élmény 6 tokaji aszú évjárattal

Holdvölgy Experience, MádHoldvölgy Experience, Mád
BorkóstolóBorkóstoló
12. 03. - 12. 31.

Télen is élménydús a Badacsonyi borvidék

Badacsonyi borvidék, BadacsonyBadacsonyi borvidék, Badacsony
KulturálisKulturális
01. 17.

Rajnai rizling nagykóstoló

Tóth Ferenc Pincészet, EgerTóth Ferenc Pincészet, Eger
BorkóstolóBorkóstoló
03. 21.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorgálaBorgála
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
december 15.
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
december 15.
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
december 05.
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás