Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

A világ két legszuperebb dolgát kombinálták Olaszországban

A világ két legszuperebb dolgát kombinálták OlaszországbanHivatalosan bejegyzett új termék született. Mi már most tudjuk, hogy évekig nem fogsz tudni lejönni róla. Nyáron biztosan.

Cava, az új sztár

Cava, az új sztárAz utóbbi évek egyik meghatározó trendje a különféle habzóborok előretörése. A buborékok szerelmeseinek itt egy újabb feltörekvő tehetség: a spanyolok cavaja.

Törley, Széchenyi és még Churchill is az In Vino Lidia Bubiest vendégei voltak

Törley, Széchenyi és még Churchill is az In Vino Lidia Bubiest vendégei voltakA sors úgy hozta, hogy megismerkedtem Füle Lídiával, aki – mint kiderült – a komoly pozíciója mellett egy két lábon járó bor- és pezsgőenciklopédia. Lelkesedése meggyőzött, így részt vettem az Olof Palme sétányon található Városliget Caféban szervezett In Vino Lidia Bubiesten, ahol a pezsgők világába kalauzolt minket. Aradi Péter beszámolója.

Ihatott-e Szent István proseccót?

Ihatott-e Szent István proseccót?Augusztusban a legolvasottabb cikkeink igen változatos képet mutattak. Az még hagyján, hogy a szüretről szóló képek népszerűek voltak, de vajon mit keres egyáltalán a fukusimai atomerőmű-baleset a boros cikkek között?

A prosecco 5 alig ismert hatása az egészségünkre

A prosecco 5 alig ismert hatása az egészségünkreA világ egyik legnépszerűbb itala nemcsak finom, de a szervezetünkre is pozitív hatással van.

A nyár 5 legcoolabb boros cikke

A nyár 5 legcoolabb boros cikkeA Borászportál-cikkek júliusi olvasottsági statisztikái alapján végérvényesen beköszöntött a nyár. A kattintás után Proseccók, cool borok, rozék, sörök minden mennyiségben.

Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a prosecco-ról

Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a prosecco-rólNyár, meleg, napsütés! Ballagás, érettségi, diplomaosztó, leánybúcsú, és akkor már bizony esküvők és lagzik sora. Az ideális aperitif – és egyben az ünnepi asztal nélkülözhetetlen kelléke – a flőte-pohárban szervírozott, kellemesen frissítő bubis ital. A piac gazdag választékából talán a két legismertebb pezsgőféle, a prosecco és a champagne elemeit szedtem pontokba, bízva abban, hogy használható tudás birtokában legközelebb a boltok polcai között sétálva magabiztosan választasz, ha egy olasz DOCG-re vagy egy francia BdB-re vágysz.

Tudd meg, hogy valódi prosecco-t iszol-e!

Tudd meg, hogy valódi prosecco-t iszol-e!Évek óta tombol a világon a prosecco-mánia, ennek megfelelően egyre többen hamisítják. Három egyszerű és gyors trükköt mutatunk be, hogy te olasz pezsgő helyett ne fuss bele mondjuk egy moldáv gyöngyözőborba.

Ízig-vérig delikátesz vár Budán

Ízig-vérig delikátesz vár BudánA delikáteszek nem csupán csemegeboltok. A 19. század óta vannak velünk, a politikai választásokon olykor komoly szerephez jutnak és több street food, amiért ma odáig vagyunk, ezekben született meg. Valami ilyesmiben jártunk most Budán.  
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 21.
Megszületett az első "vakcinabor"
Megszületett az első \
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás