10 különleges olasz szőlőfajta, amit egyszerűen muszáj megkóstolnodOlaszország több okból is kihagyhatatlan egy borkedvelőnek: a világ legnagyobb bortermelője a modern borkészítés egyik bölcsője. Számos évszázados-évezredes múltú őshonos fajtával rendelkezik, amik sehol máshol nem kóstolhatók.
Prosecco, a habzó élvezetÉszak-Olaszország, Antonio Carpené és 1868. Nem, nem egy kései Shakespeare dráma fontos adatait határoztuk meg, a megfejtés egy bizonyos ital első megjelenése, ami mostanra már nemcsak Olaszországban, de külföldön is nagy népszerűségnek örvend. Az említett nedű pedig nem más, mint a prosecco.
A világ két legszuperebb dolgát kombinálták OlaszországbanHivatalosan bejegyzett új termék született. Mi már most tudjuk, hogy évekig nem fogsz tudni lejönni róla. Nyáron biztosan.
Cava, az új sztárAz utóbbi évek egyik meghatározó trendje a különféle habzóborok előretörése. A buborékok szerelmeseinek itt egy újabb feltörekvő tehetség: a spanyolok cavaja.
Törley, Széchenyi és még Churchill is az In Vino Lidia Bubiest vendégei voltakA sors úgy hozta, hogy megismerkedtem Füle Lídiával, aki – mint kiderült – a komoly pozíciója mellett egy két lábon járó bor- és pezsgőenciklopédia. Lelkesedése meggyőzött, így részt vettem az Olof Palme sétányon található Városliget Caféban szervezett In Vino Lidia Bubiesten, ahol a pezsgők világába kalauzolt minket. Aradi Péter beszámolója.
Ihatott-e Szent István proseccót?Augusztusban a legolvasottabb cikkeink igen változatos képet mutattak. Az még hagyján, hogy a szüretről szóló képek népszerűek voltak, de vajon mit keres egyáltalán a fukusimai atomerőmű-baleset a boros cikkek között?
A prosecco 5 alig ismert hatása az egészségünkreA világ egyik legnépszerűbb itala nemcsak finom, de a szervezetünkre is pozitív hatással van.
A nyár 5 legcoolabb boros cikkeA Borászportál-cikkek júliusi olvasottsági statisztikái alapján végérvényesen beköszöntött a nyár. A kattintás után Proseccók, cool borok, rozék, sörök minden mennyiségben.
Az Aperol Spritz-en túl: tíz tudnivaló a prosecco-rólNyár, meleg, napsütés! Ballagás, érettségi, diplomaosztó, leánybúcsú, és akkor már bizony esküvők és lagzik sora. Az ideális aperitif – és egyben az ünnepi asztal nélkülözhetetlen kelléke – a flőte-pohárban szervírozott, kellemesen frissítő bubis ital. A piac gazdag választékából talán a két legismertebb pezsgőféle, a prosecco és a champagne elemeit szedtem pontokba, bízva abban, hogy használható tudás birtokában legközelebb a boltok polcai között sétálva magabiztosan választasz, ha egy olasz DOCG-re vagy egy francia BdB-re vágysz.