Szőlővel a koronavírus ellen?A zöld tea, bizonyos szőlőfajták és az étcsokoládé gátolni tudja a Covid enzimjét – állítja egy új amerikai tanulmány.
9 meghökkentő és vicces tény a borrólÖsszegyűjtöttünk neked pár tökéletesen haszontalan információt, amivel viszont garantáltan jól elszórakoztathatod magadat és a barátaidat.
Miközben mi szinte lángra kapunk a hőségtől, van, ahol tenyérni jég veri a szőlőtVáratlan jégeső, égszakadás, 100 km/órás szél borzolja a gazdák idegeit.
Vajon finomabb lesz a bor, ha zenét hallgat a szőlő?A bordeaux-i Château Palmer borászat zenedobozt vet be annak érdekében, hogy a merlot ültetvények virágzásnak induljanak. Egy elmélet szerint ugyanis ez beindítja és pozitívan befolyásolja a virágzás és kötődés folyamatát.
A bor készítéseA bor minőségének a betakarított szőlőtermés az alapja. A bortermelő feladata, hogy a szőlőszemekben jelen lévő értékes anyagok a mustba, borba kerüljenek, és abban is megtalálhatók legyenek.
A Szóló Borászat tételei már kaphatók a Terra Hungarica-nálÚjabb kiemelkedő borászat került be a természethű gazdálkodásra és autentikus borkészítésre fókuszáló Terra Hungarica közösségébe. A tokaj-hegyaljai Szóló Borászat felvételéről a nemrégiben döntöttek a tagok.
Nem minden szőlőből lesz borSzívesen merengünk el a saját bor készítésének lehetőségén, ám sajnos ennek nem az az útja, hogy a szupermarketben kapható csemegeszőlőt préseljük, erjesztjük és érleljük. Ennek okait, illetve a bor- és csemegeszőlő közti különbségeket jártuk körbe.
Bio, biodinamikus vagy épp organikus … Mit is jelent mindez a a borászvilágban? A 21. század trendi szóhasználatának valóságos tartalmára kerestem a választ a DiVino Gozsdu udvarban a Juniborászok segítségével.
Kínai szőlőtőkék nőnek az űrbenManapság a kínai borászok nem kisebb célt tűznek ki maguk elé, mint szőlőt termelni az űrben.