Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Szőlővel a koronavírus ellen?

Szőlővel a koronavírus ellen?A zöld tea, bizonyos szőlőfajták és az étcsokoládé gátolni tudja a Covid enzimjét – állítja egy új amerikai tanulmány.

9 meghökkentő és vicces tény a borról

9 meghökkentő és vicces tény a borrólÖsszegyűjtöttünk neked pár tökéletesen haszontalan információt, amivel viszont garantáltan jól elszórakoztathatod magadat és a barátaidat.

Miközben mi szinte lángra kapunk a hőségtől, van, ahol tenyérni jég veri a szőlőt

Miközben mi szinte lángra kapunk a hőségtől, van, ahol tenyérni jég veri a szőlőtVáratlan jégeső, égszakadás, 100 km/órás szél borzolja a gazdák idegeit.

Vajon finomabb lesz a bor, ha zenét hallgat a szőlő?

Vajon finomabb lesz a bor, ha zenét hallgat a szőlő?A bordeaux-i Château Palmer borászat zenedobozt vet be annak érdekében, hogy a merlot ültetvények virágzásnak induljanak. Egy elmélet szerint ugyanis ez beindítja és pozitívan befolyásolja a virágzás és kötődés folyamatát. 

A bor készítése

A bor készítéseA bor minőségének a betakarított szőlőtermés az alapja. A bortermelő feladata, hogy a szőlőszemekben jelen lévő értékes anyagok a mustba, borba kerüljenek, és abban is megtalálhatók legyenek.

A Szóló Borászat tételei már kaphatók a Terra Hungarica-nál

A Szóló Borászat tételei már kaphatók a Terra Hungarica-nálÚjabb kiemelkedő borászat került be a természethű gazdálkodásra és autentikus borkészítésre fókuszáló Terra Hungarica közösségébe. A tokaj-hegyaljai Szóló Borászat felvételéről a nemrégiben döntöttek a tagok.

Nem minden szőlőből lesz bor

Nem minden szőlőből lesz borSzívesen merengünk el a saját bor készítésének lehetőségén, ám sajnos ennek nem az az útja, hogy a szupermarketben kapható csemegeszőlőt préseljük, erjesztjük és érleljük. Ennek okait, illetve a bor- és csemegeszőlő közti különbségeket jártuk körbe. 

Bio, biodinamikus vagy épp organikus …

Bio, biodinamikus vagy épp organikus … Mit is jelent mindez a a borászvilágban? A 21. század trendi szóhasználatának valóságos tartalmára kerestem a választ a DiVino Gozsdu udvarban a Juniborászok segítségével.

Kínai szőlőtőkék nőnek az űrben

Kínai szőlőtőkék nőnek az űrbenManapság a kínai borászok nem kisebb célt tűznek ki maguk elé, mint szőlőt termelni az űrben.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
05. 28. - 05. 30.

WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 23.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
05. 15.

Húsimádóknak

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
06. 24.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 30.

Olaszország - mesterkurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 20.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 04. - 06. 06.

Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
07. 01.

Winelovers Summer Party

Cactus Juice, BudapestCactus Juice, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 09. - 05. 14.

Bormarketing és értékesítés: A borpiac meghatározó szereplői - Online kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 15.

A kávé világa – Specialty kávék

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás