Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Szekszárdon megnéztük, milyen is az MTÜ ingyenes borkurzusa

Szekszárdon megnéztük, milyen is az MTÜ ingyenes borkurzusaSzakmai feladatainak részeként az MTÜ borszakmai továbbképzés sorozatot indított az országos Tourinform hálózat irodavezetői és munkatársaik számára. Magyarország hat borrégiójának egy-egy településére látogattak el az MTÜ munkatársai, illetve hazai boros szakemberek 2019. novembere és decembere folyamán.

Deme László: Pompásan borozunk

Deme László: Pompásan borozunkAz Esernyős nincs még fent a bormegszállottak kultikus helyeit listázó térképen, de a Vörös hungarikumok címmel meghirdetett kóstoló borsora – két palackkal a Szentesi pincészettől! – meggyőzően csábított: Jöjjön, ki Óbudára! Persze nem túrós csuszára, ahogy a sláger dúdolja, hanem Káli Ildikó sommelier karakteres válogatására, amely a Wine Time sorozatban ezúttal izgalmas magyar fajták közé invitálta a borkedvelőet. A cikkíró verseny élménybeszámoló kategóriájának győztes írása.

Még 58 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg a tavalyi 58. helyezettet: Takler Szekszárdi Bikavér 2015

Még 58 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg a tavalyi 58. helyezettet: Takler Szekszárdi Bikavér 20152019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma az 58. van soron.

Még 61 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg tavalyi 61. helyezettet: Takler Szenta-hegyi Kékfrankos 2016

Még 61 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg tavalyi 61. helyezettet: Takler Szenta-hegyi Kékfrankos 20162019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 61. van soron.

Mi történt Szekszárdon?

Mi történt Szekszárdon?Mozgalmas időket él a szekszárdi borvidék. Új arculat, új borok, új események és sok-sok elismerés.

Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenni

Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenniA jelenleg 70 hektáros szekszárdi birtok fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte nemrégiben a Takler család. A bravúros vörösborok és pompás rozék készítése mellett elengedhetetlenné vált – az egyébként is kiterjedt – komplexum további bővítése: újonnan épített wellness részleg gazdagítja tovább a Kúria szolgáltatásait. Az újítással kapcsolatban (is) faggattuk Takler Andrást, a Takler Kúria ügyvezetőjét. 

Pincétől a padlásig ittuk a Gellért Szállót

Pincétől a padlásig ittuk a Gellért SzállótHa Márton, a koldusok védőszentje tudta volna, hogy a Gellért padlásán ilyen vörös arany folyik, akkor talán nem a libaólba menekül a püspökség elől, hanem a padlásra.

Boldog születésnapot Takler Borbirtok!

Boldog születésnapot Takler Borbirtok!A Takler család húsz évvel ezelőtt alapította meg pincészetét Szekszárdon, és az eltelt két évtized alatt Magyarország meghatározó borászatává nőtte ki magát. A Takler márkanév lett, vörösborai nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is megállják a helyüket.

Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok mellé

Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok melléFrissek, illatosak, ropogósak és mindig ők az elsők. Ezek az újborok, amelyeket minden évben nagy izgalommal kóstolnak a borkedvelők, hiszen egy apró képkockát adhatnak az az évi borok minőségéről. Az Araz Étterem borvacsoráján, november 26-án hét tételt is letesztelhettünk a 2015-ös évjáratból, amelyekhez Barka Áron, Chef de Cuisine remek fogásokat tálalt.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
06. 12.

Fűszerek világa

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
05. 22.

WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 27.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
06. 24.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 15.

A kávé világa – Specialty kávék

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
06. 18. - 06. 20.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 23.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
05. 08.

Bevezetés a borkóstolásba

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 04. - 06. 06.

Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 07. - 05. 09.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás