Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenni

Borászportál
2017. június 21., 11:00


A jelenleg 70 hektáros szekszárdi birtok fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte nemrégiben a Takler család. A bravúros vörösborok és pompás rozék készítése mellett elengedhetetlenné vált – az egyébként is kiterjedt – komplexum további bővítése: újonnan épített wellness részleg gazdagítja tovább a Kúria szolgáltatásait. Az újítással kapcsolatban (is) faggattuk Takler Andrást, a Takler Kúria ügyvezetőjét. 
Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenni
Mire számíthat az, aki mostanában utazik le hozzátok?

Szerencsére mozgalmasan telnek a napok; növekszik a családi illetve céges rendezvényeink száma is, a rendszeres hétvégi lakodalmakról nem is beszélve. Külön öröm számunkra a Kúria éttermének folyamatos fejlődése, ahol mostanra sikerült egy komoly és összetartó csapatot kovácsolni, ily módon konyhánk stílusa is szépen kiforrott.  Az egyre több céges és privát rendezvény mellett gyarapodik a visszajáró egyéni vendégek száma is, ezért láttuk elérkezettnek az időt a szálláson túlmutató csomagok kialakítására. A wellness megnyitásával a pihenni, bortúrázni vágyó párok, családok számára is még kényelmesebbé tehetjük a kikapcsolódást.
 
Mindig is a fejlődésben hittünk, minket a „merjünk kicsik” lenni sohasem motivált.
 
Ahogy egyre ismertebbek lettek a boraink, úgy vált feszítőbbé a borkóstolókhoz a meleg étel biztosítása is. Mivel a birtokunk nem a városban helyezkedik el, elemi érdekünk volt, hogy egyszer szállást és étkezési lehetőséget is tudjunk biztosítani. Ha pedig meghoztuk ezt a döntést, úgy voltunk vele, hogy építsünk olyat, ami hosszútávon is működőképes és ami a boraink minőségéhez, presztízséhez is méltó. Próbálunk emellett minél több helyi alapanyagot is felhasználni, és talán mostanra elmondhatjuk, hogy valóban jó úton haladunk. Ilyen gondolatok mentén született meg a konferenciaterem, maga az étterem, a belső átrium udvar gondolata és a tágas wellness részleg is.

Kiknek ajánljátok a Takler Kúria vidéki eleganciával kecsegtető szobáit?

Alig több mint két éve nyitottunk meg. Nyilvánvalóan idő kell ahhoz, hogy bejáratódjon a ház, de örömteli, hogy hónapról hónapra nő a kihasználtság, a hétvégéink már többnyire mind foglaltak. Egyelőre a rendezvények száma meghaladja a magán utazók arányát, ezen szeretnénk idővel javítani. Várunk mindenkit, aki pihenésre, kikapcsolódásra vágyik és szereti a rusztikus, romantikus környezetet és persze nyitott a klasszikus ízekre, valamint a jobbnál jobb borokra.
 
Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenni

 
Az új wellness részlegen milyen szolgáltatásokkal készültök?
 
A wellness részleg építésénél a fő szempontok az igényesség valamint a sokrétű funkcionalitás voltak. A 11x5 m-es feszített víztükrű medence, a két 6 fős jacuzzi, a két finn szaunával, infra és gőzkabinnal rendelkező szaunatér kellő kényelmet biztosít nagyobb létszám esetére is. Szolgáltatásaink körét a sószoba és a masszázs szoba teszik még teljesebbé.
 
A hagyományos relaxáló masszázsokon túl különleges masszázsokat is kínálunk, úgy mint a saját alapanyagokat felhasználó szőlőmagolajos,

vagy a thai bambusz masszázs. Ezen túl különféle masszázs rituálékkal színesítjük a lehetőségek körét. A gyönyörű panorámával rendelkező, tágas napozó terasz pedig külön élményt nyújt.
 
Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenni
 
Mi a helyzet a szőlőben, eddig minden a tervezettek szerint alakul?

Szerencsére igen! Áldott vidék a miénk, sem a fagy sem a jég nem okozott kárt az ültetvényekben. A virágzás optimális időben, rendben lezajlott, a hajtások szépen nőnek. A tavaly őszi telepítések is szépen fejlődnek. Egy valamire lenne szükségünk, egy kis csendes esőre. 

Milyen tételekkel rukkoltok elő ez évben?

Nemrég került a polcokra a 2015-ös évjárat két csúcsbora, a Kékfrankos Reserve és a Bikavér, ráadásul egy héttel a palackozás után az előbbi aranyat, az utóbbi pedig nagy aranyérmet nyert az idei Országos Borversenyen. A Kékfrankosunk a Pannon Top 25-be is bekerült! Ősszel fog debütálni a Takler Grand 2012-ből, amely egy közös borunk az ötletadó Heimann családdal. Itt a borvidéken Sebestyén Csabi és Eszterbauerék készítették még el ezt a minimum 25 % kékfrankost tartalmazó grandiózus vörösbort. 
 
Roppant fontos számunkra vendégeink elégedettsége, legyen szó a borokról, ételekről, kiszolgálásról vagy az új wellness részlegről. Enélkül nem tudnánk még tovább fejlődni, és újabb célokat kitűzni. 
Winelovers borok az olvasás mellé