Boldog születésnapot Takler Borbirtok!

Borászportál
2016. november 22., 17:00


A Takler család húsz évvel ezelőtt alapította meg pincészetét Szekszárdon, és az eltelt két évtized alatt Magyarország meghatározó borászatává nőtte ki magát. A Takler márkanév lett, vörösborai nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is megállják a helyüket.
Boldog születésnapot Takler Borbirtok!
Takler Ferenc 1996-ban egy hektáron kezdte, a Szekszárdtól délre fekvő Decsi-szőlőhegyen van ma is a birtokközpont. Egy régi, 1927-ben épült pincében készültek az első Takler borok, ekkor még csak kadarkát, kékfrankost, szekszárdi bikavért és cabernet franc-t palackoztak.
 
Aztán 2000-ben megtörténtek az első telepítések, Taklerék csúcs merlot borának alapanyaga napjainkban is a Görögszóban, a Strázsa-hegyen és a Felső-Cinkán található szőlőkből származik. A pincészet emblematikusnak mondható nagyborai is ebben az időben születtek, a Regnum (merlot és cabernet franc cuvée) és a Primarius (merlot) a mai napig a magyar borkultúra meghatározó tételei közé tartoznak.
Az alapító Takler Ferenc 2004-ben nyerte el az Év Bortermelője elismerést, a pincészet körüli munkákban pedig a kezdetektől nagy segítségére van két fia: ifj. Takler Ferenc, aki ma már a pincészet főborászaként dolgozik, valamint András, aki a kereskedelmi és marketing vonalat viszi.
 
A család nemcsak a borászat, hanem a vendéglátás terén is igyekszik a legmagasabb igényeket is kielégíteni. A tavalyi évben megnyílt Takler Kúriában gyönyörű környezetben van lehetőség a borok kóstolására, az étterem, a szálloda és a wellnessrészleg mellett konferencia- és rendezvénytermekkel is ki tudják szolgálni az érdeklődőket.
Boldog születésnapot Takler Borbirtok!
Winelovers borok az olvasás mellé