Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?

Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?Örömteli meglepetésről számolt be a Borászportálnak a mindig vidám villányi borász, Polgár Zoltán. Bejelentette egy új csúcsboruk érkezését is és mesélt az őszi programterveikről.

Libadalom Etyeken, a Gasztrosétányon

Libadalom Etyeken, a GasztrosétányonNovember 9-én ismét Libadalom lesz Etyeken, a Gasztrosétányon! Ínycsiklandó libás ételek, újbor, forró italok és a rendkívül népszerű libafuttatás várja az éhes, szomjas és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket!

Élesszük fel idén is Szent Márton-nap hagyományát!

Élesszük fel idén is Szent Márton-nap hagyományát!A novemberi hangulatra, a Szent Márton-nap varázsára, a libaételek és az újbor párosításra, valamint az ünnephez kapcsolódó színes programokra végre idén már nem kell többet várakozni. De miről is szól a legenda, és miért szokás ilyenkor libasültet enni akár egy villányi portugieser mellé?

Íme a lista a már kapható 2017-es újborokról

Íme a lista a már kapható 2017-es újborokrólMíg Franciaországban szigorúan november harmadik csütörtökéhez kötik az újborok debütálását, itthon már megérkeztek a legelső 2017-es tételek. Nézzük csak, melyek is ezek!

Újboraikkal jönnek a fiatal borászok

Újboraikkal jönnek a fiatal borászok Újborait mutatja meg az érdeklődőknek a népes Juniborász csapat, a november 16-ai sétálókóstolón tizenhárom fiatal borász mutatja meg az első idei tételeit. A budapesti DiVino Gozsduban a belépő árával mindenki a Junibor Egyesületet és így a jövő borászainak szakmai fejlődését támogatja.

Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok mellé

Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok melléFrissek, illatosak, ropogósak és mindig ők az elsők. Ezek az újborok, amelyeket minden évben nagy izgalommal kóstolnak a borkedvelők, hiszen egy apró képkockát adhatnak az az évi borok minőségéről. Az Araz Étterem borvacsoráján, november 26-án hét tételt is letesztelhettünk a 2015-ös évjáratból, amelyekhez Barka Áron, Chef de Cuisine remek fogásokat tálalt.

Ki mondta, hogy az újbor nem lehet érdekes?

Ki mondta, hogy az újbor nem lehet érdekes?Minden év novemberében átlényegül a szőlőlé, és kialakul az a kellemesen gyöngyöző ital, amelyet újbornak nevezünk. Vannak, akik szerint az újbor nem izgalmas műfaj, de mi találtunk érdekességeket az idei kínálatban is.

Az egyetlen bor, ami éppen csak, hogy vörös

Az egyetlen bor, ami éppen csak, hogy vörösKaren MacNeil amerikai borszakértő, a címben olvasható mondatában, amellyel a Beaujolais nouveau-t írja le, remekül benne van, hogy miről is van szó. Mi azonban most mégis megpróbálunk egy kicsit mélyebbre ásni a borlegenda aktájában, hiszen a Beaujolais megérkezett!

Az év legújabb(bor) kóstolója

Az év legújabb(bor) kóstolója A borászok tűkön ülnek, hogy elkezdhessék a szüretet, és biztonságban tudják az az évi termést a pincében. Ennél jobban, már csak a nagy munka befejezését várják, amikor a borok érlelődnek, vagy már a palackokban sorakoznak. A tavalyi év nagy sikere után, most november 11-én is együtt borozhatsz, beszélgethetsz a Juniborászokkal a DiVino Gozsduban, miközben az újboraikat kóstolod.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás