Újbor: a jókedv és zabolátlanság itala
A Günzer Családi Birtok, a Vylyan Pincészet és a Bujdosó Pince mutatja be újborát.
A novemberi hangulatra, a Szent Márton-nap varázsára, a libaételek és az újbor párosításra, valamint az ünnephez kapcsolódó színes programokra végre idén már nem kell többet várakozni. De miről is szól a legenda, és miért szokás ilyenkor libasültet enni akár egy villányi portugieser mellé?
Újborait mutatja meg az érdeklődőknek a népes Juniborász csapat, a november 16-ai sétálókóstolón tizenhárom fiatal borász mutatja meg az első idei tételeit. A budapesti DiVino Gozsduban a belépő árával mindenki a Junibor Egyesületet és így a jövő borászainak szakmai fejlődését támogatja.
Frissek, illatosak, ropogósak és mindig ők az elsők. Ezek az újborok, amelyeket minden évben nagy izgalommal kóstolnak a borkedvelők, hiszen egy apró képkockát adhatnak az az évi borok minőségéről. Az Araz Étterem borvacsoráján, november 26-án hét tételt is letesztelhettünk a 2015-ös évjáratból, amelyekhez Barka Áron, Chef de Cuisine remek fogásokat tálalt.