Fröccs

A szüret után sem ér véget a munka a szőlőben

November 06. 11:45
A Gizella Pince Facebook oldalán a következő videóra bukkantunk. A szüret után sincsen megállás:

Sörrel kéred a Whopper menüt?

November 06. 10:15
A Burger King szeretné bővíteni az italkínálatát, mégpedig sörrel. A gyorséttermi lánc szóvívője így indokolta ennek szükségességét: „Csak fel akarjuk venni a fonalat, a világon mindenhol árulnak sört a hamburger mellé”.

Az Egyesült Királyságban már folyamatban van az engedélyek intézése, hogy a Burger King éttermeiben alkoholt is árusíthassanak. Ha bejön a profilváltás, akkor várható, hogy más országokra is kiterjesztenék az újítást - írja az Origo.hu.

Így zenélnek a borok a pincében

November 06. 06:23
Josko Gravner, az észak-olaszországi bortermelő egy videót posztolt a pincészetének Facebook oldalára, amelyben a bor amfórában való zenéjét hallhatjuk:
Il Canto della Ribolla

Il Canto della Ribolla | Pesem Rebule | The Ribolla's song #gravner

Szerző: Josko Gravner, 2015. november 5.

Most érdemes étterembe menni!

November 05. 17:20
November 19. és 25. között TableFree napokat tartanak több mint 30 budapesti étteremben, amelynek keretén belül kedvezményes ebéd- és vacsoramenüket kínálnak. Az akciótban résztvevő vendéglátóhelyeken előzetesen asztalfoglalás szükséges.
 
Az éttermek között szerepelnek többek közt japán, mexikói, olasz, orosz és indiai ízeket képviselő vendéglátóhelyek is, melyekben 3300 és 5500 forintos, háromfogásos ebéd- és vacsoramenüt is választhatnak azok, akik előzetesen asztalt foglalnak az étteremhét honlapján.
 
A weboldalon részletes információk szerepelnek arról, mely éttermek vesznek részt az akcióban és milyen fogásokat kínálnak vendégeiknek.
 
Egyes vendéglátóhelyek a legkedveltebb fogásaikat kínálják alacsonyabb áron, míg mások speciális ételeket készítenek erre az eseményre.
 
Foglalásaikat már megtehetik meg az érdeklődők - mondta Alex van Damme, a magyarországi TableFree éttermi asztalfoglalási rendszer ügyvezetője.
 
A TableFree online rendszer kialakításának és az éttermi napok létrehozásának célja az volt, hogy gyors és átlátható felületet biztosítson a fővárosokban, így Budapesten is élő külföldiek számára éttermi asztalfoglalásaikhoz.
(MTI)

Közelednek a napok, amikor jóárasítanak az éttermek!

November 05. 16:21
Több mint 30 budapesti étterem vesz részt a TableFree éttermi napokon, melynek keretében november 19. és 25. között kedvezményes ebéd- és vacsoramenüket kínálnak a szerdától asztalt foglaló vendégeknek. 
 
Az éttermek között szerepelnek többek közt japán, mexikói, olasz, orosz és indiai ízeket képviselő vendéglátóhelyek is, melyekben 3300 és 5500 forintos, háromfogásos ebéd- és vacsoramenüt is választhatnak azok, akik előzetesen asztalt foglalnak az étteremhét honlapján. 
 
A weboldalon részletes információk szerepelnek arról, mely éttermek vesznek részt az akcióban és milyen fogásokat kínálnak vendégeiknek.
 
Egyes vendéglátóhelyek a legkedveltebb fogásaikat kínálják alacsonyabb áron, míg mások speciális ételeket készítenek erre az eseményre. 
 
Foglalásaikat már megtehetik meg az érdeklődők - mondta el szerdán Alex van Damme, a magyarországi TableFree éttermi asztalfoglalási rendszer ügyvezetője az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten.
 
A TableFree online rendszer kialakításának és az éttermi napok létrehozásának célja az volt, hogy gyors és átlátható felületet biztosítson a fővárosokban, így Budapesten is élő külföldiek számára éttermi asztalfoglalásaikhoz.
(MTI)

Részletekben bővelkedő szekszárdi franc

November 05. 14:49
Egyre több borvidéken kap kiemelkedő szerepet a cabernet franc. A világfajta elsősorban Villányban élvez előnyöket, de Szekszárdon és Egerben is népszerű. A 2012-es évjáratban meleg karakterű borok készültek, de a Pastor pince cabernet farnc-jában van még egy kevés izgalmas hűvösség is. A Metropol.hu így ír róla: „Ami elsőre kiugrik a borból az a gyógynövényes karakter, azon belül is kifejezetten kamillás. Mellette díszítésként kék virágok, marcipán, vaníliás jegyek. A meleg karakter mellett ott van egy izgalmas hűvösség, amely leginkább az after eight mentás csokis karakterét hozza. Sokrétű, részletekben is bővelkedő, egyedi karakterű bor. Szárított paradicsom, zöld bors, piros paprika, dohány.”

Az idei év első borai már a polcokon

November 05. 12:11
A villányi Vylyan Pincészet Bogyóléje minidg az első vörösborok között kerül ki a piacra. A címkéjét már megmutattuk, most nézzük mit ír A Művelt Alkoholista a tételről:
 
Bujább, érettebb, teltebb, mint a tavalyi, de nekem az a fűszeres vonal jobban tetszett. Belekötni ugyanakkor ebbe sem tudnék: ropogósan gyümölcsös, tiszta, jó a sava és még egy kis támogató tannin is szorult bele. Bonyodalommentes, de jól csúszik – azt kapja az ember, amiért fizet.

Kiemelkedően teljesítenek az Onyx fiatal szakácsai

November 05. 09:58
A magyarországi Michelin csillagos étteremben kiemelkedő figyelmet fordítanak a fiatal szakácsok nevelésére, tanítására. A hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt kimagasló eredményt értek el az Onyx ifjú szakácsai.
 
Szeptemberben Mede Ádám jutott ki a Chaîne des Rôtisseurs nemzetközi ifjúsági szakácsversenyre, aki immáron hetedik a sorban az Onyx konyhájáról. Ádám a Budapesten megredezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokság döntőjén harmadik helyezést érte el.
 
Október 18-án a Bocuse d'Or utánpótlásverseny döntőjén 12 magyar fiatal szakács közül Szabó Kevin első helyezést, míg Barna Zsanett második helyezést ért el. Mindketten az Onyx konyhájában tanulták az alapokat és erősítik a konyhai csapatot - írja a Turizmusonline.hu.