Fröccs

Egy 2013-as furmint Hegyaljáról: " zamatos, jó ivású"

Március 01. 18:24
Egy kellemes, beszélgetős bort, akár vasárnap estére. A Zombory Pince 2013-as furmintjáról így ír a Metropol.hu: " Illatban fajtajelleges és a termőhely karakterét is visszatükrözi. Érett gyümölcsök, körtebefőtt édesfűszerekkel, grillázs, földes, avaros karakter. Közepesen intenzívek az aromák...Ízben sem a szétszálazhatatlan sokrétűségről és rétegzettségről szól, viszont jó ivású, zamatos, ízgazdag bor. Fiatal, fejlődésben lévő bor, amely fogyasztásra kész." A teljes bejegyzést a Metropol Vörös és fehér rovatában olvashatod.

Már csak a tavaszra vár Gere Attila Pincészete

Március 01. 15:00
A villányi Gere Attila Pincészetnél már befejezték a metszést, minden készen áll a 2015-ös évre!

Ha megiszod a kávét, akkor desszertnek ott a pohár

Március 01. 11:08
A KFC az első, aki bevállalta az ehető kávéspohár terjesztését. Még tesztelik a "kekszpoharat" Nagy-Brittaniában, de ha beválik, akkor hamarosan nekünk is édes reggelünk lehet.
 
Maga a pohár kekszből készül, amit egy cukorpapír borít kívülről, belülről pedig fehércsokoládé. A találmány fantázianeve "Scoff-ee Cup". Az egyik megálmodója, Brandy Wright szerint a különleges édességnek nem csak az íze, hanem az illata is fantasztikus. A poharakat ugyanis különböző aromákkal, például kókusznapolaj, frissen vágott fű, vagy mezei virágok illatával tették még különlegesebbé - írja a Hvg.hu.
 
 

Most megnézheted a híressé vált tállyai dűlő képét!

Március 01. 08:08
A Szent Tamás Pincészet Dongó-dűlője látható a képen, melyet közel másfél éve vásároltak meg. Érdekessége, hogy nem Mádhoz, hanem Tállyához tartozó első osztályú terület. A dűlő alapkőzete nagyon változatos, tipikus tállyai.

Megelőzhető-e a felnőttkori elhízás?

Február 28. 20:38
Új kezdeményezést indítottak Összefogás a gyermekek egészségéért elnevezéssel - közölte az Élelmiszeronline.hu. A szakmai szervezetek úgy gondolják, hogy a felnőttkori elhízás már a kisgyermekkori táplálkozással megelőzhető lenne. A leghatékonyabb módja a túlsúly elkerülésének, ha már csecsemő korától odafigyelnek a szülők az étkeztetésre.
 
A résztvevők kiemelt célja a közös fellépésen túl, hogy oktatási programokat dolgoznak ki, amelyeket eljuttatnak a házi gyermekorvosoknak és védőnőknek, a szakembereknek, továbbá a döntéshozóknak - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
 
A fogantatástól a második életév végéig tartó időszak jelentősége azért is fontos - emelte ki -, mert ekkor alakul ki például a zsírsejtek száma, az anyagcsere-szabályozás, amelyek későbbi életkorban már nem befolyásolhatóak. Ráadásul az ekkor kialakuló táplálkozási és életmódbeli szokások sem változtathatók meg egykönnyen felnőttkorban - mondja a szakember. Felnőttkorban ugyanakkor primer megelőzésről már nem, csak a szűrések fontosságáról, az idejében felismert betegségek kezeléséről beszélhetünk - tette hozzá Molnár Dénes, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.
 
 

Ilyen csodálatos helyen te is metszenél

Február 28. 17:36
Folynak a metszési munkák a Tokaji borvidéken. Balassa István posztolta miközben a Nyúlászó-dűlőben dolgoznak. A csodálatos panorámájú terület Mád határában helyezkedik el.

#mád #nyulászó

A photo posted by Istvan (@balsaidr) on

Melyik a legjobb étterem Magyarországon?

Február 28. 13:11
Március 23-án rendezik meg az Év Étterme Gálát. Ekkor hirdetik ki a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Díjat és a Dining Guide Street Food Díjat kinek ítélte oda a szakmai zsűri. De lehetősége van március 16-ig a közönségnek is szakavzni. A voksunkat a Dining Guide facebook oldalán tudjuk leadni.
 
A szavazók között pedig kisorsolnak egy két személyre szóló jegyet a gálára, ahol ott lesz a hazai gasztroélet színe-java.
 

Körképet készítettek Budapest "speciális" kávézóiról

Február 28. 10:08
A We Love Budapest oldal felvonultatta azokat a különleges kávézókat. Mit is takar ez a kifejezés? Ahogyan a cikk szerzője fogalmazott, olyan helyek ezek, ahol " a baristákat kiképezték, így az alapanyagok megválogatása és a családias vendéglátás által valami olyasmi történt a kávéval a gasztronómiában, ami anno a borral". A cikkben hasznos tippeket is adnak, hogy mit érdemes megkóstolnunk. Itt olvashatják a teljes bejegyzést.