Fröccs

Megelőzhető-e a felnőttkori elhízás?

Február 28. 20:38
Új kezdeményezést indítottak Összefogás a gyermekek egészségéért elnevezéssel - közölte az Élelmiszeronline.hu. A szakmai szervezetek úgy gondolják, hogy a felnőttkori elhízás már a kisgyermekkori táplálkozással megelőzhető lenne. A leghatékonyabb módja a túlsúly elkerülésének, ha már csecsemő korától odafigyelnek a szülők az étkeztetésre.
 
A résztvevők kiemelt célja a közös fellépésen túl, hogy oktatási programokat dolgoznak ki, amelyeket eljuttatnak a házi gyermekorvosoknak és védőnőknek, a szakembereknek, továbbá a döntéshozóknak - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
 
A fogantatástól a második életév végéig tartó időszak jelentősége azért is fontos - emelte ki -, mert ekkor alakul ki például a zsírsejtek száma, az anyagcsere-szabályozás, amelyek későbbi életkorban már nem befolyásolhatóak. Ráadásul az ekkor kialakuló táplálkozási és életmódbeli szokások sem változtathatók meg egykönnyen felnőttkorban - mondja a szakember. Felnőttkorban ugyanakkor primer megelőzésről már nem, csak a szűrések fontosságáról, az idejében felismert betegségek kezeléséről beszélhetünk - tette hozzá Molnár Dénes, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.
 
 

Ilyen csodálatos helyen te is metszenél

Február 28. 17:36
Folynak a metszési munkák a Tokaji borvidéken. Balassa István posztolta miközben a Nyúlászó-dűlőben dolgoznak. A csodálatos panorámájú terület Mád határában helyezkedik el.

#mád #nyulászó

A photo posted by Istvan (@balsaidr) on

Melyik a legjobb étterem Magyarországon?

Február 28. 13:11
Március 23-án rendezik meg az Év Étterme Gálát. Ekkor hirdetik ki a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Díjat és a Dining Guide Street Food Díjat kinek ítélte oda a szakmai zsűri. De lehetősége van március 16-ig a közönségnek is szakavzni. A voksunkat a Dining Guide facebook oldalán tudjuk leadni.
 
A szavazók között pedig kisorsolnak egy két személyre szóló jegyet a gálára, ahol ott lesz a hazai gasztroélet színe-java.
 

Körképet készítettek Budapest "speciális" kávézóiról

Február 28. 10:08
A We Love Budapest oldal felvonultatta azokat a különleges kávézókat. Mit is takar ez a kifejezés? Ahogyan a cikk szerzője fogalmazott, olyan helyek ezek, ahol " a baristákat kiképezték, így az alapanyagok megválogatása és a családias vendéglátás által valami olyasmi történt a kávéval a gasztronómiában, ami anno a borral". A cikkben hasznos tippeket is adnak, hogy mit érdemes megkóstolnunk. Itt olvashatják a teljes bejegyzést.

Ne maradj le a márciusi Országos Étterem Hétről!

Február 27. 20:43
Március 16-tól 22-ig újra Országos Étterem Hét a Dining City rendezésében. A 7 napon át tartó akció keretein belül 3 fogásos menüajánlattal készülnek a csatlakozó vendéglátóhelyeken. Több mint 100 éttermi résztvevő közül választhatnak, melyek között megtalálhatóak a magyar, francia, olasz, japán, vietnámi, thai, de még a grúz konyha képviselői is.
 
Figyelem nem csak budapesti, hanem vidéki éttermek is csatlakoztak az eseménysorozathoz. Asztalfoglalás csak online érvényes a ezen az oldalon keresztül!

Itt van minden, amit eddig nem tudtál a Somlói Apátsági Pincéről!

Február 27. 18:38
A Somlói Apátsági Pince, Balogh Zoltánnal az élén, Magyarország egyik különleges borvidékén egyedi borokat készít. A kis területtel rendelkező borászat tételeire érdemes odafigyelni. Amit eddig nem tudtatok róluk, azt most megtudhatjátok ebból a Periből.

Milyen egy szekszárdi pincészet bordói küvéje 2011-ből?

Február 27. 14:30
A szekszárdi Szeleshát Szőlőbirtok 2011-es Szeleshát házasításáról így ír a Táncoló Medve: "Úgy emlékszem, a három bordói fajta adja egyenlő arányban a házasítást. Cabernet-s, paprikás illat, finom fűszeresség jellemzi. Melegebb íz, kávés-kesernyés lecsengéssel, erőteljes tanninokkal."
 
 

Reggeli kép a Szent György-hegyről

Február 27. 12:19
A Bencze Pince pinot noir ültetvénye a ködbe veszett ma reggel. Már nem sokáig lesz ilyen cudar idő, vasárnap érkezik a tavasz!