Fröccs

Első képek a tokaji csodahotelről

Október 20. 11:11
2022 tavaszára készülhet el a tokaji turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező prémium kategóriás hotele, a Minaro Hotel Tokaj*****. Csaknem 10 hektáros területen, egy korábbi bánya helyén megvalósuló tematikus szálloda alapkövét idén márciusban tették le, azóta pedig a 2020. évi pandémiás helyzet ellenére is a terveknek megfelelően halad a szálloda kivitelezése.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében közel 3 és fél milliárd forint pályázati forrással megvalósuló hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg a fejlesztők reménye és ígérete szerint. A hotel megjelenésében ötvözni fogja a „Tokaj folyékony aranyát” a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó” tematikával. A terület elhelyezkedéséből adódó, bányahangulatot idéző indusztriális külső megjelenést egzotikus, meleg belsőépítészet oldja fel ezáltal.
 
Hogy ez mennyire sikerült, azt döntse el mindenki maga a látványtervek alapján:
 
Első képek a tokaji csodahotelről
Első képek a tokaji csodahotelről
Forrás: spabook.net

Olvasd el: irodalmi alkotással jelentkezett egy villányi borász

Október 19. 11:19
Az 1749 online világirodalmi portálon jelent meg a napokban egy írás Horst Hummeltől, a villányi Hummel Pincészet alapítójától. Az esszében a szerző a bor és az idő kapcsolatáról osztja meg gondolatait.
 
 

Óriáskerék kabinjába költözik a Michelin-csillagos étterem

Október 13. 08:47
Egyedülálló gasztro-attrakciókra készül a Michelin-csillagos Costes Downtown étterem. Egyrészt október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálják fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf vacsora menüsorát, a vendégeket abszolút COVID biztosan elszeparálva. Szintén újszerű az étterem október 12-én induló kezdeményezése, melyben újraértelmezik a házhozszállítás fogalmát és nemcsak a különleges minőségű ételeket lehet megrendelni, de a Costes Downtown szakemberei is kiszállnak a megrendelő konyhájába, hogy frissen elkészítve szolgálják fel az otthonok asztalára azt a menüsort, amit az étteremben is szervíroznak a vendégeknek.
 
Nem mindennapi élményben lesz részük azoknak, akik kabint foglalnak október 17-én, szombaton este 19 órától, a budapesti óriáskerékre. Aznapra ugyanis egy mozgó étteremmé válik a kerék, ahová a Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown étterem kínálatára lehet befizetni. Igazán különleges élménynek ígérkezik egy fine dining vacsora elfogyasztása, miközben az esti Budapest lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk a magasból. A menüsort a Michelin csillagos étterem vezető séfje, Miguel Vieira állítja össze. „Az „óriáskerék étterem” gondolata már korábban érlelődött bennünk, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani” – mondta Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa. „Most, a turizmus visszaesése azonban alkalmat ad arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot "Budapest fölé emeljük” – tette hozzá Gerendai, aki elmondta, hogy a járványhelyzet miatt természetesen a biztonsági szabályoknak is meg kell felelni, de erre a helyszín szintén tökéletes, mivel a kabinok egymástól teljesen elszeparáltak és egy fülkében maximum 4 fő foglalhat majd helyet, akik lehetnek családok éppúgy mint baráti társaságok.
 
További információ és asztalfoglalás a https://costesdowntown.hu/ oldalon.

Megérkezett a legerősebb!

Október 12. 08:30
Megérkezett a legerősebb!
 
Az I. Győri Kézműves Sörnapok alkalmával mutatkozott be a nagyközönség előtt a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde legújabb és egyben „legerősebb” tagja, a Quadrupel. 
 
10% alkoholtartalmú barna sör belga kandiscukrot tartalmaz, melynek édessége az erőteljes malátás-karamellás illatokkal párosulva igazán különleges ízélményt nyújt. Megkóstolhatod Pannonhalmán a Viator Étterem és Borbárban, a gyógynövénykerti Teaházban vagy a Várkör Kávézóban, és már az Interspar üzletek polcain is megtalálod őket.

És van még egy jó hírünk: az ősz folyamán teljessé válik szortiment, Blonde (x), Dubbel (xx), Tripel (xxx) és Quadrupel (xxxx).  Kövesd a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde Facebook-oldalát, hogy mindig naprakész legyél! A lélek egészségére!

Nyílt napot tartanak a magyar kisüzemi sörfőzdék

Október 07. 12:14
Közös programra hívják Magyarország kisüzemi sörfőzdéi a sörök világa iránt érdeklődőket. Az október 10-én először megrendezésre kerülő Nyitott Főzdék Napján országszerte 25 magyar sörfőzdénél várják ingyenes programokkal a vendégeket. A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Ezeket a borokat isszák politikusaink!

Október 02. 16:54
Tizennyolc magyar borvidék 103 borászatának tételei indultak idén Az Országház Bora 2020 borkiválasztás elismeréseiért, amelyeket pénteken adtak át a nyertes borászatok képviselőinek az Országház épületében.

A Kállay Miklós, a Szent István Egyetem professzor emeritusa, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke által vezetett szakmai zsűri negyedik alkalommal választotta ki – ezúttal 231 benevezett tétel közül – azokat a borokat, amelyek Az Országház bora 2020 elismerő címet viselhetik egy újabb válogatással gazdagítva az Országgyűlés reprezentációs célú borkínálatát – közölte az MTI-vel pénteken az Országgyűlés sajtóosztálya. A pincék kilenc kategóriába nevezhettek versenyborokat, idén először rozékat is.
 
A borkiválasztás első helyezett tételei, Az Országház Bora 2020 cím birtokosai olaszrizling kategóriában a csopaki Petrányi Pince 2017-es Olaszrizling Birtokválogatása, furmint kategóriában a mádi MAD Wine 2017-es MAD Furmint Selection tokaji száraz bora, egyéb fehérbor kategóriában pedig a káptalantóti Istvándy Pincészet 2019-es Kékderű Badacsonyi Kéknyelűje.
 
Az újonnan bevezetett rozé kategória első győztese a szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Kékfrankos roséja lett.
A vörös borok közül a kékfrankos kategóriát a villányi Csányi Pincészet 2017-es Teleki Selection – Villányi Kékfrankosa, a bikavér kategóriát a noszvaji Thummerer Pincészet 2016-os Egri Bikavér Superiorja, a kadarka kategóriát a szekszárdi Németh János Pincészet 2018-as Szekszárdi Kadarkája, a cabernet franc kategóriát pedig a nagyharsányi Koch Csaba Vin Art Pincészet 2017-es Villányi Franc-ja nyerte meg.
 
A tokaji aszúk közül az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet 2016-os 6 puttonyos Tokaji Aszúja viselheti Az Országház Bora 2020 címet.

Kedvezményes szüreti borcsomagokhoz juthatsz most hozzá

Október 01. 07:32
Kedvezményes szüreti borcsomagokhoz juthatsz most hozzá
 
Bár a Pannonhalmi Borvidéken már augusztus közepe óta tart, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének ültetvényein csak szeptember második hetében kezdődött az idei szüret. A szőlő betakarítása és feldolgozása igazi mérföldkőnek számít egy pincészet ciklikus életében, amelynek méltó megünneplésére két borcsomagot állítottak össze igazán vonzó áron!

A hatpalackos „Rozészüret” kartonnal a forró nyári napok emlékét idézheted vissza, A „Szüreti borválogatás” csomag pedig egyszerre tartalmaz friss, üde, ropogós kortyokat és vastagabb, komplexebb, nagyobb testű nedűket a száraz gyöngyöző-, fehér-, rozé- és vörösborok széles választékában.

Mindkét csomag rendkívüli kedvezménnyel vásárolható meg a pincészet vinotékájában és kóstolóteraszán, a Főapátság budapesti és pannonhalmi ajándékboltjaiban, valamint a webshopban. Az izgalmas ajánlatok csak a készlet erejéig – legkésőbb október 22-ig – elérhetőek, ne maradj le róla!

Újabb taggal bővül a Soproni Óvatos Duhaj család

Szeptember 28. 08:57
Az őszi sörszezonban sem maradunk újdonság nélkül: a Soproni egy belga búzasörrel, az Óvatos Duhaj Búzával lepi meg októberben a különleges sörök kedvelőit.

A sörfogyasztás spektruma az elmúlt esztendőkben látványosan szélesre tárult Magyarországon, és ezen a skálán immár a belga búzasörnek is ott a helye a Heinekenhez tartozó sörgyár szerint. A búzasörről sokan automatikusan Németországra asszociálnak, pedig a belga búzasör-vonal legalább annyira patinás, mint a német: 400 éve főzik Belgiumban azt a könnyű, világos, fűszeres ízű sört, ami a ’90-es évektől világszerte látványosan tör előre a népszerűségi listán, és amiből mostantól Sopronban is készítenek.

A búzasör nem kizárólag búzából készül: az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza – az árpához képest – nem csak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot: ha a sör folyékony kenyér, akkor a búzasör egy frissen sült, könnyű, világos héjú cipó, a belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga édesebb, karakteresebb a hozzáadott citrusfélék és fűszernövények miatt – a Soproni Óvatos Duhaj Búzánál például koriandert és narancshéjat alkalmaznak.
 
Az október elején polcokra kerülő sör 5%-os alkoholtartalommal, kék címkével, üveges és dobozos kiszerelésben is elérhető lesz.
 

2020 szakmai díjas büfékocsija meglepő módon nem az ételeivel nyert

Szeptember 23. 16:06
Az év utolsó Food Truck Show-ján kihirdették 2020 legjobb büfékocsiját. A legtöbb közönségszavazatot idén is, 2018-hoz hasonlóan a Food Maffia csapata nyerte. Mogyorósi Tamás mindig meg tud újulni. A vállalkozását anno kubai szendvicsekkel indította de a mostani menün már vörösboros, rozmaringos muflonsült szerepelt, pirított nudlival.

A szakmai díjat rendhagyó módon egy italt árusító kocsi nyerte. A Legenda Serfőzde kezdetektől jelen van a Food Truck piacon. A főzde kimagasló eredményekkel, díjakkal bbüszkélkedhet, és ezúttal a Magyar Street Food Egyesület szakmai díját is bezsebelte.