Először nyert a tengerentúl a Bocuse-on

Borászportál
2017. január 18., 19:45


A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina kapitány alkotta magyar csapat a legjobb hústál és a legjobb poszter különdíját érdemelte ki Lyonban.
Először nyert a tengerentúl a Bocuse-on
Az Egyesült Államok csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. Magyarország lett a negyedik, 1565 ponttal, 16 ponttal lemaradva a bronzérmes Izland mögött. A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina kapitány alkotta magyar csapat a legjobb hústál és a legjobb poszter különdíját is kiérdemelte Lyonban.
 
A magyar csapat teljesítménye különösen annak fényében egyedülálló, hogy soha egyetlen nemzetnek nem sikerült még ilyen rövid idő alatt ilyen hatalmas előrelépést elérnie. A 24 tagú mezőnyből számos ország már a verseny kezdete óta részt vesz a megmérettetésben, az éremtáblázat első öt helyezettje birtokolja az összes érem nagyjából négyötödét. Ezzel szemben Magyarország mindössze harmadik alkalommal indult a versenyen – 2013-ban Széll Tamás 10., Molnár Gábor 2015-ben 13. lett –,és több évtizedes hátrányt hat év alatt ledolgozva érte el ezt a kimagasló szakmai eredményt.
 
 
A legjobb vegán tálért járó különdíjat a francia csapat, a legjobb commis-nak (segédnek) járó díjat pedig a francia séf segítője kapta.
 
Széll Tamásék azt már múlt héten elárulták, hogy az itthonról kivitt alapanyagok között szerepel a tokaji bor és ecetek, a magyar erdei gombák és a dió, ráadásul még a felhasznált tálak formaterve is visszaadja a magyar jelleget. Ha kíváncsi a teljes menüjükre, ide kattintson.