10 dolog, amit a legjobban várunk a Budavári Borfesztiválon

Borászportál csapat
2015. szeptember 01., 21:33


Szeptember 9-én nyitja meg kapuit a 24. Budavári Borfesztivál, amelyet mindig fokozott várokozás előz meg. Nézzük, mit várunk mi a legjobban a 181 kiállító pincészet borain túl!
10 dolog, amit a legjobban várunk a Budavári Borfesztiválon
1. A fesztiválra a legtöbb pincészet készül valami újdonsággal, így bemutatnak új évjáratokat, új házasításokat, fajtaborokat, amelyek eddig nem szerepeltek a szortimentben. Tavaly pl. a Kreinbacher pezsgői arattak nagy sikert, de akkor mutatta be a Szent Tamás Pincészet is a 2013-as Mád furmintot.

2. A fesztiválon sok kisebb borászat is kiállít, akiknek a tételeivel ritkán találkozhatunk, vagy főleg csak a gasztronómiában. Ilyenkor viszont végigkóstolható a pincészetek teljes szortimentje, és új termelőket fedezhetünk fel.
3. Sokan elsősorban a tokaji borokra kíváncsiak. Nem csoda, hiszen ez az ország legfontosabb, legelőremutatóbb borvidéke: oda kell figyelni arra, ami ott történik.
 
4. Szintén érdekes kérdés, hogy milyen változások zajlanak Villányban és Egerben. Nem vitás, hogy ez a két emblematikus vörösboros vidékünk, ám sokak szerint nagy változásokra lenne szükség az ízlésben, a minőségi munkában.
 
 
5. A Pár Borpár programban előre meghirdetett párosítások izgalmasnak hangzanak, ismerve a borászok fantáziáját érdekes lesz az egyes tételeket összehasonlítani.
 
6. Érdekes lesz szétnézni a Balaton-felvidéki borászatok háza táján. Nem csak azért, mert az onnan származó borok szintén a kedvenceink között vannak, hanem azért is, mert egyre erősödnek az együttműködések a környéken. Vajon milyen lesz a hangulat a balatoni standokon?
 
10 dolog, amit a legjobban várunk a Budavári Borfesztiválon
Fotó: Facebook/borsophoto
 
7. A borok mellett a Nemzetek Sajtversenyén induló különleges sajtok kóstolása mindig nagy gasztronómiai élmény. 
 
8. Ha már a gasztrónál tartunk, kíváncsian várjuk, milyen új ételek lesznek a fesztiválon. A rendezvény honlapja szerint idén lesz Hal&Chips süllőből, emellett többek között montenegrói ételek, food truck, a Gerbeaud és a Nu Bistro is várja a látogatókat.
 
10 dolog, amit a legjobban várunk a Budavári Borfesztiválon
Fotó: Facebook/borsophoto
 
9. Egész egyszerűen jó dolog a város felett kóstolni: egy pohár finom bor + Budapest esti fényei = szexi! :) 
 
10. Végezetül, azt is várjuk, hogy ne essen az eső! Tavaly megküzdöttünk pár évre előre minden csapadékkal. A gumicsizma-divat helyett rövid szoknyákat és szalmakalapokat szeretnénk látni! Enyhe szeptemberi estéket, csillagos eget, tündöklő várost, sok látogatót, és jó hangulatot! 
Winelovers borok az olvasás mellé