Egy bordeaux-i nagybirtokos Bulgáriában - gróf Stephan von Neipperg

Kielmayer Kristian
2012. június 18., 10:47


Portré - Neipperg gróf igazán különleges személyiség. Keveredik benne a rendkívül nagy magabiztosság, önbizalom, de ugyanakkor ott lakozik a szerénység, alázat, emellett az örökös tudásszomj és kalandvágy is. Ráadásul nem veszítette el a humorát sem. Mindezt úgy, hogy a Württemberg családi birtok mellett számos birtokkal rendelkezik Bordeauxban és bő tíz éve már Bulgáriában is Plovdiv városától nem messze, a Bessa völgyében is. De hogy mi is vitte arra, hogy birtokot alapítson, az kiderül a videóból...
Egy bordeaux-i nagybirtokos Bulgáriában - gróf Stephan von Neipperg
 
Stephannal először Bordeauxban találkoztam, de már jóval előtte ismertem a borainak egy részét. Legutóbbi befektetése Bulgáriában van, a Chateau Enira, amelynek borai számos barátomnál sikert aratott és nekem is tetszett.
 
 
Ha egy csokorba kellene gyűjteni Stephan von Neipperg legfrappánsabb mondatait ezzel kezdeném: „no risk no fun” – nincs rizikó nincs öröm, mulatság valahogy így lehetne lefordítani. Vagy amikor kérdeztem, hogy épp miért nem Franciaországban van, szavazni: „Oh, én csak adót fizethetek, de szavazati jogom nincsen...” Nagyon szeret vadászni, talán ezért legtöbb birtokán vörösbor készül. De egyszer történt vele úgy, hogy vacsorára hívták és nem volt nála édes bor. „Ez sose fog velem újra megtörténi” - mondta, és megvett egy "édes" birtokot (Chateau Guiraud) Sauternesben.
 
Winelovers borok az olvasás mellé