Január 27-én 4. BORÉRT Konferencia és BorTÚRA

(X)
2022. január 19., 11:21


2022-ben is megrendezik az egyedülálló, tematikus borturisztikai rendezvényt.
 Január 27-én 4. BORÉRT Konferencia és BorTÚRA
A BorÉrt Borturisztikai Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó tematikus napját 2022. január 27-én a városligeti Vajdahunyadvárban. A résztvevők az aktuális szakmai témákat, támogatási lehetőségeket bemutató konferenciát követően Magyarország számos borvidékének kínálatával ismerkedhetnek meg egy bortúrán, ahol a 2022-ben piacra kerülő bortételek lesznek terítéken.

A konferencia fő témái:
A korábbi éveknél talán még izgalmasabb, változatosabb és aktuálisabb témák várnak a konferencia résztvevőire. Az Agrárminisztérium részéről Feldman Zsolt, államtitkár a 2021 decemberében zárult Közös Agrárpolitika reformjának borágazatot érintő változásairól tart majd előadást.

Vajon milyen borturisták vagyunk? A konferencia egyik érdekességeként a résztvevők első alkalommal kaphatnak tájékoztatást a Magyar Turizmus Ügynökség megbízásából készített országos borturisztikai felmérésről.

A korábbi éveknél lényegesen nagyobb támogatási keretösszegből gazdálkodhat az Agrármarketing Centrum 2022-ben. Ondré Péter, a szervezet igazgatója a borértékesítést segítő programokról fog beszélni.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenységét Weidel Walter mutatja be.

A vidékfejlesztési forrásokból elérhető jelentős bormarketing támogatásokhoz mikortól és milyen feltételek mellett lehet majd hozzájutni? A 2021-ben elért eredmények, illetve a 2022-re vonatkozó tervek bemutatása mellett erre a kérdésre is választ kaphatunk a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökétől. 

A konferencia második felében a díszvendég Mátrai borvidék megújulásáról, terveiről, hallhatunk majd előadást, illetve jógyakorlatot. 
A MATE előadói a borturizmus a felsőoktatásban témáját járják körbe, illetve az érzékszervi jellemzők szerepét mutatják be a borturizmus összefüggésében.
 
 Január 27-én 4. BORÉRT Konferencia és BorTÚRA
 
BorÉRT BorTÚRA 
Megújult kiállítási programunkon a konferenciát követően borokkal és gasztronómiai termékekkel, turisztikai szolgáltatásokkal lehet ismerkedni. Terítéken a 2022-ben piacra kerülő bortételek. A nagyközönség a helyszínen virtuálisan, de valóságos borokat kóstolgatva barangolhatja be Magyarország borvidékeit.
 
Az esemény szervezője a BorÉrt Borturisztikai Egyesület, társzervezője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, szakmai partnere az Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Konferencia: 13:00 – 16:00
BorTÚRA kiállítás: 16:00 – 20:00

A konferencia a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött, de díjmentes.
A kiállításra a belépés díjköteles.
További információ.
 
A BorÉRT Konferencia 2022 részletes programja
Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Konferenciaterem 
2022. január 27. 13–16 óra  

I. Megnyitó 
Dr. Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója  Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke 

II. Borágazat a Közös Agrárpolitika Reformjának tükrében 
Mire számíthat a borágazat a KAP reformot követően? – Dr. Feldman Zsolt  államtitkár, Agrárminisztérium  
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenységének bemutatása – Weidel  Walter csoportvezető, Herman Ottó Intézet  

III. Borturizmus és bormarketing 2022  
Tervek, lehetőségek és tapasztalatok a közösségi bormarketingben – Légli  Ottó elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa  
Borturisták országa - Borturizmus keresleti kutatás a Magyar Bor –  Személyesen közreműködésével – Magyar Turizmus Ügynökség – Gál  Zsombor vezető szakértő, MTÜ, Dr. Harsányi Dávid docens, BGE  A magyar borok értékesítési lehetőségeit segítő programok – Ondré Péter  igazgató, Agrármarketing Centrum  

IV. Borturizmus a gyakorlatban  
Hegyek. Borok. Közösség. Mátra megújul – Mátrai Borvidék Hegyközségi  Tanácsa  
A borok érzékszervi tulajdonságainak szerepe a borturizmusban –  Nyitrainé Dr. Sárdy Diána főigazgató, Magyar Agrár- és Élettudományi  Borturizmus a felsőoktatásban – Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé