Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

„Egy ponton azt mondta: figyeljetek, én már nem tudok nektek újat mondani” – interjú a Folyékony arany rendezőjével

„Egy ponton azt mondta: figyeljetek, én már nem tudok nektek újat mondani” – interjú a Folyékony arany rendezőjévelFurán hangzik, de filmes értelemben castingoltunk – indokolja Almási Tamás, miért a kiválasztott három tokaji borásszal készítette el legújabb dokumentumfilmjét. A Cinefest Miskolcon a napokban debütáló Folyékony arany című alkotás kapcsán szó esik még a látványvilágba illeszkedő borászatról és arról, az időjárás hogyan hódolt be a forgatókönyvnek.

Mi köze a majomagynak az egyik legjobb magyar borhoz?

Mi köze a majomagynak az egyik legjobb magyar borhoz?A tokaji borvidéken található Öreg Király hazánk egyik legismertebb dűlője. A területet övező mítosz kialakulásában kis túlzással a legkevesebb szerepe annak volt, hogy a valaha megjelent összes klasszifikációban a legjobb besorolást kapta. Annál többet köszönhet a szocializmusnak, egy közgazdász nyakasságának és az onnan ma készített boroknak.

A zalai bölény

A zalai bölényA péntek este megtartott 2015-ös Borászok Borásza díjátadó gálán a Borászok Barátja díjat Alkonyi László kapta, a Borászok Borásza pedig a tavaly nyáron elhunyt Bussay László lett. Alkonyi így emlékezik a csörnyeföldi borászra.

Tállya - IV. Piusz pápa kiválasztottja

Tállya - IV. Piusz pápa kiválasztottjaA tridenti zsinat idején IV. Piusz pápa megkóstolta a tállyai bort, majd így szólt: „Summum Pontificem talia vina decent!”, azaz: „Őszentségének ilyen (tállyai) bor dukál.” Vitathatatlan, Tállyához nagyvonalú volt éppúgy a történelem, ahogy a természet.

Éljük újra Tarcalt és Tállyát!

Éljük újra Tarcalt és Tállyát!Mád után Tarcal és Tállya is sikeresen veszi az akadályt a Tokaj Hegyalja világszínvonalra való törekvésben. Két napot eltölteni ezekben a községekben, kisétálni a napfényben fürdő lankák világába és közben kóstolni a dűlők adta szőlőkből készült sokat sejtető borokat, már most, a fejlesztések elején is hatalmas élmény!

Borászok borásza 2014 - élő közvetítés a díjátadóról

Élő - Ma este derül fény arra, hogy ki lesz a Borászok Borásza 2014-ben, vagyis a Borászok Borászai által korábban kiválasztott 50 borász (jelölt) közül kit tartanak leginkább érdemesnek arra, hogy csatlakozzon hozzájuk. Percről percre a díjátadóról, a Boscolo New York Palotából.

Oké, de ki lesz a Borászok Borásza?

Oké, de ki lesz a Borászok Borásza?Díj - Az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díj jelöltlistáját ettől az évtől kezdve a cím eddig birtokosai állítják össze, majd az ötven jelölt borász maga közül választja meg a döntősöket és végül az idei Borászok Borászát.

Alkonyi László: hagyományaink vannak, de a borkultúránk gyerekcipőben jár

Alkonyi László: hagyományaink vannak, de a borkultúránk gyerekcipőben járPortré - Borkultúra - Hosszú és tanulságos interjút készített a Mandiner.bor Alkonyi Lászlóval, hazánk Tokajra specializálódott borszakírójával. Alkonyi beszél Tokaj-Hegyaljáról, a száraz borok fontosságáról, a borsajtóról és a közösség teremtette kultúráról. Bukovics Martin írása
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
04. 27.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
05. 07. - 05. 09.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 22.

WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 07.

A világ vörösborai 3.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 23.

Élesztőhártya alatt (sous voile)

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 18. - 06. 27.

WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
06. 24.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 16. - 04. 25.

Borkollégium felsőfok - Nemzetközi borismeret 2.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
07. 03.

Buborék Világ

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
05. 15.

A kávé világa – Specialty kávék

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás