Különleges borvacsora két ritka kinccselAz Araz étterem májusi borduett vacsorájának főszereplői Kúcs Gyula Pincészete és a Kékhegy Pince. Nem hallottál még róluk? Itt az ideje megismerkedned velük.
Márciusi Bárdos – Berecz borvacsora az Araz étterembenMárciusban, a nőnap apropóján ismét két női borász kiváló borait kóstolhattuk meg az Araz étteremben egy újabb remek borvacsora keretében. Mindkét pince a tokaji borvidéken található: Bárdos Sarolta a bodrogkeresztúri Nobilis szőlőbirtokról, Berecz Stephanie a tarcali Kikelet Pincéből érkezett.
2 nő 2 csoda: Luka Enikő – Csetvei Krisztina borduett Két izgalmas, öntudatos, merész nő borait kóstolhattuk a február 23-án megrendezésre kerülő Borduetten az Araz Étteremben.
Viszlát, tél! Programok hétvégéreAz utóbbi évekhez képest sokkal hosszabb és hidegebb volt ez a tél, de ma már sokan kabátot is cseréltek, hiszen a tavasz végérvényesen közeleg és előttünk áll az utolsó téli hétvége. Sokáig tartott, úgyhogy adjuk meg a módját! Ehhez ajánlunk nektek boros programokat.
A vadkanszelídítő SyrahJanuár utolsó napja, hideg, ónos eső és hóesés. Kicsit nehézkes a közlekedés, de mégis van valami romantikus hangulata a Dohány utcának, ahol az Araz étteremben megtartott borvacsora felé tartok.
Szekszárdi borászokkal csekkolt be a karácsonyKét szekszárdi borász segítségével köszönt el 2016-tól Budapest kedvenc Borduett-sorozata az Araz Étteremben. Vesztergombi Csaba és Bősz Adrián boraikkal megadták az ünnepek alaphangját.
Balatoni nyárutó az Araz ÉtterembenAz Araz Étterem BorDuett sorozata szeptember végén, a nyárutót idézve két balatoni pincészettel folytatódott. A Balaton északi felét a Bezerics Borászat, míg a délit a Kristinus Borbirtok képviselte.
Tokaji bor és levendula: ez a nyár illataTokaj-Hegyalja találkozott a levendulával az Araz Étterem 50. jubileumi borvacsoráján, ahol ismét izgalmas fogások kerültek terítékre. Barka Áron séftől már megszokhattuk, hogy semmi sem bíz a véletlenre, és mindig van egy kis csavar az ételkreációiban- most sem volt okunk panaszra.
Nyúlbonbon és pattogatott kukorica: őrültségek vettek le a lábamrólCsutorás Ferenc és Ludányi Balázs, vagyis az egri Almagyar Érseki és a mátrai Centurio Szőlőbirtok volt az Araz Étterem vendége a legutóbbi BorDuett vacsorán. Most először kóstoltam Kovács Ákos étteremvezető és Barka Áron chef de cuisine munkáit, de apró meglepetéseiket sokáig emlegetni fogom.