Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Egy jó bort a vacsorához?

Egy jó bort a vacsorához? Biztos, hogy előbb-utóbb minden igényes és érzékeny borkedvelő szerez valamilyen tapasztalatot étel és bor dolgában. Mégis nagy a káosz. Nem hiszünk az örök érvényű étel-bor párosításokban. Bármennyire is csűrjük- csavarjuk a dolgokat, az igazság az, hogy bármilyen étel mellé bármilyen bort el lehet fogyasztani. Hogy a hatás nem lesz minden esetben elragadó, az bizonyos.

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt hihetnénk, a húsmentes ételekhez találták ki a fehérborokat. Ez részben igaz, ám ettől még vannak szabályok, amiket érdemes betartani a tökéletes élmény eléréséhez. Mutatjuk a tudnivalókat és adunk konkrét tanácsokat is.

Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszú

Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszúUnod már, hogy mindig libamájat, sajtot vagy diós süteményt kell készítened az ünnepi asztalra a tokaji aszú mellé? Ennek most vége. Megmutatjuk neked, hogy a világ egyik legcsodálatosabb bora azért (is) olyan csodálatos, mert rendkívül sokoldalúan használható a gasztronómiában. Következzen 3 recept, amiről álmaidban nem gondoltad volna, hogy működik vele.

Felejthetetlen karácsonyi menük #4: szarvas, syrah...és mézeskalács!

Felejthetetlen karácsonyi menük #4: szarvas, syrah...és mézeskalács!Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Mit szólnál például a szarvas, a mézeskalács és a syrah meglepő, de annál jobban működő együtteséhez?

Tudj meg mindent a furmintról #11: A furmint és a tapasok

Tudj meg mindent a furmintról #11: A furmint és a tapasokMagyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató sorozatunkban ezen a héten a legjobb furmintokhoz a legjobb tapasokat keressük.

Tudj meg mindent a furmintról #9: Hogy érzi magát a fajta a konyhában?

Tudj meg mindent a furmintról #9: Hogy érzi magát a fajta a konyhában?Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunk mostani részében az összes borstílushoz hozzárendeljük a legjobban passzoló konyhai alapanyagokat.

Végre egy életre megjegyzed a legjobb bor-sajt párosokat

Végre egy életre megjegyzed a legjobb bor-sajt párosokatHa a boltban ácsorogva mindig gondot okoz felidézni, hogy melyik sajt melyik bortípushoz illik a leginkább, most pofás infografikával segítünk emlékezetedbe vésni a legfontosabb párosokat.

Ettől beájulsz! Tíz gyorskaja pezsgőhöz

Ettől beájulsz! Tíz gyorskaja pezsgőhözKi mondta, hogy a pezsgő csak az olyan fényűző ételeknek áll jól, mint az osztriga, a kaviár, a homár meg a sushi? Ha ezt elolvasod, az idei szilvesztered más lesz, mint az eddigiek!
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
02. 14.

Valentin napi vacsora a Vylyan birtokon

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, KisharsányVylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Kisharsány, Kisharsány
BorvacsoraBorvacsora
03. 10. - 03. 11.

Ausztria mesterkurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
november 02.
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
November 15-ig pályázhatsz a Jövő Borásza Ösztöndíj Programra
október 26.
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
A Somlói Borrend és a Pápai Borklub a Winelovers 100 díjnyertes fehérborait mutatja be
október 19.
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
Franc&Franc 2022: két napig Villány a cabernet franc világvárosa
október 05.
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Makovej Giraldo Sebastian sommelier képviseli Magyarországot Szerbiában
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás