Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Rendhagyó mesterkurzus sorozat a Borkollégiumban - Indul a Cava Academy!

Rendhagyó mesterkurzus sorozat a Borkollégiumban - Indul a Cava Academy!A cava mind a Champagne-hoz, mind pedig a világ egyéb pezsgőihez képest egy teljesen más, új dimenziót nyit: gyümölcsös aromatikái lenyűgöznek, visszafogottan autolitikus tónusai pedig sokkal befogadhatóbbak az egyszerűbb stílust kedvelők számára is.

Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borok

Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.

Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten át

Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten átSzeptember 3-án megnyitotta kapuit az InterContinental csodálatos panorámával kápráztató Corso bárjának teraszán a Taste of bubbles fantázianévre keresztelt eseménysorozat, melynek küldetése, hogy megismertesse a nagyközönséget a buborékos italok világával.

A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetése

A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetéseIdén márciusban immár harmadik alkalommal hirdetett cikkíró versenyt a Borászportál és a Vinoport. A felhívásra a járvány alatt (vagy tán éppen azért) is számos pályamű érkezett.

Cava, az új sztár

Cava, az új sztárAz utóbbi évek egyik meghatározó trendje a különféle habzóborok előretörése. A buborékok szerelmeseinek itt egy újabb feltörekvő tehetség: a spanyolok cavaja.

Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?

Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?A mai magyar borpiacon az első olyan világtrend, amely időben gyűrűzött be, és mind a termelők, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.

Cava, a spanyolok sztárpezsgője

Cava, a spanyolok sztárpezsgőjeAz év legpezsgőbb kóstolóján a magyar tételek mellett idén hasonlóan kiemelt figyelmet kapnak a külföldi különlegességek is. Ilyen többek között a csúcsminőségű katalán pezsgő, a cava is.  

Milyen buborékos borokat ismer a világ?

Milyen buborékos borokat ismer a világ?Szinte bárhol a világon, ha valami fontos dolog történik egy ember életében, akkor egy buborékos borhoz - az egyszerűség kedvéért hívjuk pezsgőnek - nyúl. 2015 utolsó mesterkurzusa a Borkollégiumban a buborékok világáról szólt.

Ezek a világ legrégebben alapított borászatai

Ezek a világ legrégebben alapított borászataiA régészek folyamatos munkájának köszönhetően egyre több pincészetet fedeznek fel, amelyeknek a történelme akár ezer évre is visszanyúlik. Ezek között a borászatok között akadnak olyanok, amelyek ma is büszkélkedhetnek a középkori múltjukkal, és jelenleg is aktív képviselői a borvilágnak.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
augusztus 29.
Nyárzáró Szőlőskerti Party
Nyárzáró Szőlőskerti Party
július 10.
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
június 13.
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás