Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.
Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten átSzeptember 3-án megnyitotta kapuit az InterContinental csodálatos panorámával kápráztató Corso bárjának teraszán a Taste of bubbles fantázianévre keresztelt eseménysorozat, melynek küldetése, hogy megismertesse a nagyközönséget a buborékos italok világával.
A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetéseIdén márciusban immár harmadik alkalommal hirdetett cikkíró versenyt a Borászportál és a Vinoport. A felhívásra a járvány alatt (vagy tán éppen azért) is számos pályamű érkezett.
Cava, az új sztárAz utóbbi évek egyik meghatározó trendje a különféle habzóborok előretörése. A buborékok szerelmeseinek itt egy újabb feltörekvő tehetség: a spanyolok cavaja.
Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?A mai magyar borpiacon az első olyan világtrend, amely időben gyűrűzött be, és mind a termelők, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.
Cava, a spanyolok sztárpezsgőjeAz év legpezsgőbb kóstolóján a magyar tételek mellett idén hasonlóan kiemelt figyelmet kapnak a külföldi különlegességek is. Ilyen többek között a csúcsminőségű katalán pezsgő, a cava is.
Milyen buborékos borokat ismer a világ?Szinte bárhol a világon, ha valami fontos dolog történik egy ember életében, akkor egy buborékos borhoz - az egyszerűség kedvéért hívjuk pezsgőnek - nyúl. 2015 utolsó mesterkurzusa a Borkollégiumban a buborékok világáról szólt.
Ezek a világ legrégebben alapított borászataiA régészek folyamatos munkájának köszönhetően egyre több pincészetet fedeznek fel, amelyeknek a történelme akár ezer évre is visszanyúlik. Ezek között a borászatok között akadnak olyanok, amelyek ma is büszkélkedhetnek a középkori múltjukkal, és jelenleg is aktív képviselői a borvilágnak.
Amikor a rozé nem csak a fröccsbe megyA Borkollégium hagyományos borkóstoló sorozatának második állomása A rozé – ahogy más is látja címet kapta. Tehát az este a rozékról szólt, különleges, meglepő tételeket kóstoltunk a világ minden részéről.