Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borok

Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.

Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten át

Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten átSzeptember 3-án megnyitotta kapuit az InterContinental csodálatos panorámával kápráztató Corso bárjának teraszán a Taste of bubbles fantázianévre keresztelt eseménysorozat, melynek küldetése, hogy megismertesse a nagyközönséget a buborékos italok világával.

A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetése

A cikkíró versenyünk hivatalos eredményhirdetéseIdén márciusban immár harmadik alkalommal hirdetett cikkíró versenyt a Borászportál és a Vinoport. A felhívásra a járvány alatt (vagy tán éppen azért) is számos pályamű érkezett.

Cava, az új sztár

Cava, az új sztárAz utóbbi évek egyik meghatározó trendje a különféle habzóborok előretörése. A buborékok szerelmeseinek itt egy újabb feltörekvő tehetség: a spanyolok cavaja.

Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?

Buborék nélkül is lehet élni... de érdemes?A mai magyar borpiacon az első olyan világtrend, amely időben gyűrűzött be, és mind a termelők, mind a fogyasztók komolyan vették, az a „buborékos” borok fogyasztásának népszerűsége.

Cava, a spanyolok sztárpezsgője

Cava, a spanyolok sztárpezsgőjeAz év legpezsgőbb kóstolóján a magyar tételek mellett idén hasonlóan kiemelt figyelmet kapnak a külföldi különlegességek is. Ilyen többek között a csúcsminőségű katalán pezsgő, a cava is.  

Milyen buborékos borokat ismer a világ?

Milyen buborékos borokat ismer a világ?Szinte bárhol a világon, ha valami fontos dolog történik egy ember életében, akkor egy buborékos borhoz - az egyszerűség kedvéért hívjuk pezsgőnek - nyúl. 2015 utolsó mesterkurzusa a Borkollégiumban a buborékok világáról szólt.

Ezek a világ legrégebben alapított borászatai

Ezek a világ legrégebben alapított borászataiA régészek folyamatos munkájának köszönhetően egyre több pincészetet fedeznek fel, amelyeknek a történelme akár ezer évre is visszanyúlik. Ezek között a borászatok között akadnak olyanok, amelyek ma is büszkélkedhetnek a középkori múltjukkal, és jelenleg is aktív képviselői a borvilágnak.

Amikor a rozé nem csak a fröccsbe megy

Amikor a rozé nem csak a fröccsbe megyA Borkollégium hagyományos borkóstoló sorozatának második állomása A rozé – ahogy más is látja címet kapta. Tehát az este a rozékról szólt, különleges, meglepő tételeket kóstoltunk a világ minden részéről.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 01.

Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián

Etyek, EtyekEtyek, Etyek
KonferenciaKonferencia
09. 17.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
július 12.
Bor: kultúra ínyenceknek
Bor: kultúra ínyenceknek
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás